20 de des. 2006

Polítics corruptes i partits corruptes.

La situació política a les Illes ja treu fum, i on hi ha fum és que hi ha cosa que crema. La corrupció destapada amb motiu de l'operació voramar a Andratx podria costar-li el càrrec de conseller d'interior al secretari general del PP Balear, José M. Rodríguez. Tot i que ell afirma que no dimitirà, està per veure encara quines repercussions tindrà la conversa telefònica que va mantenir amb l'encara alcalde d'Andratx Eugenio Hidalgo hores abans de la seva detenció i que es va donar a conèixer ahir per diversos mitjans.

Els blocs menorquins expressen la seva indignació: Aquí no dimiteix ningú, però la corrosió va fent riu. N'Antoni Febrer avisa que el PP ha engegat el ventilador. I en Francesc Sintes deia fa unes setmanes que tots som responsables de la corrupció. I té raó, el proper mes de maig tindrem l'oportunitat de demostrar que no volem ser còmplices del clientelisme, de l'amiguisme, de l'enxufisme, del tansemenfotisme, i en definitiva de l'ús i abús de l'administració per a l'enriquiment personal i la manipulació partidista.

El problema és que corruptes sempre n'apareixen a totes bandes de l'espectre polític, a tots els partits majoritaris amb possibilitats de govern s'hi infiltren personatges que esperen poder fer de la seva vida política una professió altament lucrativa. Aprendre a detectar-los, evitar-los i expulsar-los és una obligació dels partits, per aquest motiu és especialment greu la conversa entre el conseller d'interior del Govern de les Illes Balears i l'ex-batlle d'Andratx, ja que se'n desprèn un coneixement del Partit Popular i del Govern de la imminència de la detencio, de la gravetat dels fets que presumptament hauria comès Hidalgo i dels preparatius per minimitzar els efectes polítics. L'ambigüitat calculada del llenguatge utilitzat indica que fins i tot podien tenir com a mínim sospites de la intervenció per ordre judicial de les converses telefòniques.

El fet que el PP de les Balears preparés la seva maquinària defensiva només davant la proximitat dels aconteixements que s'havien de produir i no abans, per pròpia convicció, ens indica quin tipus de gent és aquella a qui la societat balear ha donat la seva confiança per governar. Dilluns passat sortia una notícia a l'edició escrita del diari Última Hora Menorca sobre una enquesta en què es pronosticava una pèrdua de dos escons pel PP a les pròximes eleccions al Parlament de les Illes, amb el que l'actual govern popular perdria la majoria absoluta però segons com encara podria governar amb UM. Crec que només la mediocritat de l'oposició i la divisió de l'esquerra pot impedir que hi hagi un retorn del Pacte de Progrés a les Balears el proper mes de maig. Esperaré amb ganes l'hora d'anar a votar, no ens mereixem tants pocavergonyes!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No pateixis que de corruptes n'hi ha també, a grapades, al Principat i a per tot. Ara, que a les illes aquest triomf etern del PP us l'hauríeu de fer mirar, tu... mira que n'és, de trist.
Per cert que acabo de descobrir el teu bloc. Com que coneixo bé Menorca, aniré seguint els teus posts amb interès.
Endavant doncs amb el bloc i benvingut a la catosfera (que ens divertim molt).
Un ginet a la teva salut (fixa't que no dic una pomada, que és més cosa de maonesos i em fa l'efecte que ets de Ciutadella, per alguna cosa que dius...)

Talaiòtic ha dit...

Gràcies Joan per la visita i per deixar el teu comentari.

Efectivament, som de Ciutadella. Salut!

Anònim ha dit...

Sense la corrupció l'exercici de la política no seria gaire viable. S'ha de tenir al fenomen de la corrupció com un mal menor del sistema democràtic. Només ha de passar que els diversos partits polítics es vagin alternant en els governs legitimats pels vots dels ingenus ciutadans. I així, hom pot esperar que qualque dia, li tocarà la sort o tindrà la oportunitat cívica de fer bisnes amb la corrupció consentida. Apa, que la il·lusió ens enlluerni fins la tendenciosa perversitat de les sentències judicials.