14 de des. 2006

100 primeres visites...

Es Poblat d'En Talaiòtic ha superat ja les seves primeres 100 visites des que hi vaig instal·lar un comptador el passat divendres dia 8, tot i que el bloc va néixer el dia 1 de desembre. És clar que d'aquest centenar de visites n'hi ha algunes que són necessàriament meves per escriure-hi els posts, llegir i respondre els comentaris. També és evident que de les 100 visites hi ha lectors que han repetit i altres que segur que han entrat i ni tan sols hauran llegit res. És molt probable, fins i tot, que la majoria de visitants siguin de fora de Menorca. Tots sou benvinguts.

La possibilitat que té tothom d'escriure un bloc tranquil·lament des de casa i arribar a altra gent que també navega per internet plàcidament suposa una democratització de la difusió dels punts de vista sobre la informació que s'emet i es reb, amb les possibilitats d'interacció que açò implica. Ho explica molt bé, com sempre, en Xavier Mir al seu bloc. Aquestes noves eines poden suposar en un futur no gaire llunyà que l'anomenat "quart poder" sigui més democràtic que cap dels tres poders clàssics en què es reparteix l'exercici de l'autoritat (com sabeu: el legislatiu, l'executiu i el judicial). I açò sempre és una bona notícia en un món en què la informació cada vegada té més protagonisme a tots els nivells.

Mentrestant, els qui estam adherits a la Xarxa de Blocs Sobiranistes ja hem superat també aquesta setmana els 200 membres, una xifra que s'ha assolit en només uns mesos d'existència i que segur que creixerà molt més. No sé si hi ha cap més bloc menorquí que hi estigui registrat. Si he tingut l'honor de ser el primer, esper poder tenir companyia ben prest. L'únic requisit és tenir un bloc propi i voler un Estat sobirà per al nostre país, que ja som grandets i no necessitam per res l'actual dominació castellana que ja fa massa temps que dura. No és necessari parlar de política ni de cap tema en concret, a la XBS hi ha lloc per tothom i per tot tipus de blocs.

En el projecte de reconstrucció i actualització de la nostra sobirania hi ha de tenir molt a dir la plataforma Sobirania i Progrés, que ja té 8.000 adherits i que en arribar als 10.000 preveu passar a l'acció amb diverses iniciatives, començant per la recollida de signatures per a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació. Ara que la qüestió de les reformes estatutàries dels Països Catalans ja està políticament desactivada, amb la consegüent frustració dels qui no ens conformam amb l'autogestió limitada que ens permeten tenir els castellans, aquesta plataforma ha de donar molt que parlar a partir de l'any que ve. I des d'aquest bloc donarem suport a la campanya "Referèndum és democràcia" que esperam que s'ençati aviat. D'aquí a uns mesos, ja podrem veure quins nous horitzons se'ns obren en la feina per un futur més lliure i més digne pel nostre poble.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Endavant amb el bloc! Continua opinant i informant.
Xavier Mir

Talaiòtic ha dit...

Gràcies Xavier pel comentari i per la visita!