22 de des. 2006

Missatge de Nadal d'En Talaiòtic

Un any més no m’ha tocat la grossa de Nadal, pel que hauré de tornar a la feina després de les vacances que començ d’aquí a unes hores. Unes vacances en què pens desconnectar de ple de la rutina i intoxicar-me de menjar, de televisió, de pel·lícules, de familiars que fa temps que no veig, aniré de compres fins que el compte corrent em digui prou i aniré a missa a resar per poder sobreviure fins a finals de gener. En fi, aquestes coses que fem els mortals sotmesos a l’imperi de la societat consumista occidental per aquestes dates... O no?

Ara que acabam l’any i estam a punt d’encetar-ne un de nou, és bo pensar en tot allò que hem fet i viscut en els últims dotze mesos, en els nostres encerts i en allò que hem de millorar. I també en les coses que tenim l’esperança de poder aconseguir durant el nou any. Algú va dir que si volem canviar el món, hem de començar per canviar-nos a nosaltres mateixos. I aquesta és la missió més difícil que podem tenim encomanada.

Sens dubte hem de canviar encara bastant els menorquins i tots els catalans si un dia hem de tornar a formar part d’aquest món sense intermediaris castellans que ens diguin qui som, d’on venim i cap a on hem d’anar. Tenim molta feina a fer, sí, però tampoc en queda tanta com alguns es pensen i voldrien. La història va fent el seu camí, segueix la seva pròpia lògica, una lògica que va irremeiablement a favor nostre i de tots els altres pobles que vam perdre la llibertat i que encara resistim, encara existim! I nosaltres hi tenim molt a dir. La història ens ha de retornar allò que ens va treure. Hem d’exigir-ho, hi tenim dret. Prou de viure en la mentida, en un silenci conformista i mesell. La veritat es va escampant dia a dia, lentament però de forma inexorable...

Gràcies a les noves tecnologies la informació ja no depèn només de les oligarquies, l’únic que ens podrà mantenir cecs serà l’excés d’informació i la incapacitat d’escollir. Però no hi ha pitjor cec que el que no hi vol veure ni pitjor sord que el que no hi vol sentir. L’única censura serà la que ens vulguem imposar nosaltres mateixos. Alliberem-nos dels prejudicis i serem homes nous i dones noves. Serem un poble nou.

Que en el nou any que comença tinguem més salut i amor, feina i sobirania!

Moltes felicitats a tots i que tingueu unes Bones Festes!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Talaiòtic,

Que els Déus de la justícia internacionalista escoltin el teu clam!

Anònim ha dit...

A vegades, oblidam que, a més a més, d'haver estat talaiòtics, idò, també som biològics i que en aquesta factoria, la justícia social, la veritat jurídica, la honorabilitat política i altres conceptes, no hi tenen cabuda. Mengem i bevem, que la fi del món vindrà...