1 de juny 2007

(Melià dimissió) 5.000 gràcies!

Es Poblat ja ha superat les 5.000 visites. No està malament per un bloc sobiranista menorquí, i més si tenim en compte l'evolució. El nombre de visitants creix de cada mes que passa. La majoria de les arribades a aquest bloc són accessos "directes" de gent que ha inclòs Es Poblat entre les seves pàgines favorites, i en segon lloc hi ha la gent que hi accediu a través d'illencs.com. La resta soleu venir escrivint "Talaiòtic" al Google o altres paraules de recerca que us porten fins aquí, o a través d'enllaços a altres pàgines, com la Xarxa de Blocs Sobiranistes o el Racó Català. A tots vosaltres, moltes gràcies per les vostres visites, i en especial als que heu deixat algun comentari als articles. Certament, no em pensava que mantenir aquest bloc seria tan entretingut, estic ben enganxat. I no em creia aconseguir fer un mínim de 10 articles cada mes i no deixar d'atendre les altres obligacions que tenc fora d'aquest bloc electrònic personal.

Ara mateix, la secció amb més articles a Es Poblat és la campanya Referèndum és democràcia. A l'enquesta inicial amb quatre preguntes sobre l'autodeterminació, que em permet de recordar que no està tancada i que podeu respondre quan vulgueu, s'hi han afegit els articles sobre l'evolució de la pàgina d'Estatpropi.cat, que ja supera els 11.100 adherits a tota la nació. Seguirem atents als menorquins que es vagin situant al mapa. Durant la campanya electoral, he tingut l'honor de rebre les respostes a les preguntes de l'enquesta del candidat centrista d'UCM a Ciutadella, Agustí Anglada, i una resposta conjunta dels candidats del PSM Maite Salord, Tuni Allès i Eduard Riudavets a Ciutadella, Consell i Parlament respectivament. Les respostes del primer respecte dels segons han estat prou diferents, i també la seva sort als comicis. Mentre que els centristes han desaparegut de l'Ajuntament de Ciutadella i pràcticament de tota Menorca, els nacionalistes augmenten especialment a Ciutadella amb el doble de representants que el passat mandat.

En segon lloc, la secció sobre l'espai comunicacional ha estat segurament la que ha tingut més incidència a l'illa per la campanya de correus electrònics per reclamar una correcta recepció de les emissions de la CCRTV i RTVV a Menorca. Dels destinataris dels correus, qui més cas ha fet de les peticions ha estat la conselleria de cultura del Consell de Menorca de J. Manel Martí. Amb aquesta campanya just abans de les eleccions hem contribuit a moure aquest problema per cercar solucions i s'han fet mocions per reclamar al Govern de les Illes Balears la resolució del problema als plens del Consell Insular i de l'Ajuntament de Ciutadella, presentades en ambdós casos pel grup del PSM, i aprovades amb l'abstenció del PP al Consell i per unanimitat a Ciutadella. També hem seguit amb especial interès els esdeveniments sobre l'anunciat tancament de TV3 al País Valencià, que de moment s'ha pogut impedir i sembla que l'acord de reciprocitat depèn ara exclusivament del Ministeri de Joan Clos. Haurem d'estar atents als esdeveniments i seguir reclamant uns mitjans de comunicació amb una visió no provinciana del nostre país més enllà d'internet.

Segueix la secció de la Memòria històrica, des d'on s'ha fet una mica de difusió dels impressionants treballs de la FECH sobre la nostra història. També hem recordat els 300 anys de la batalla d'Almansa i, en clau irònica, la commemoració que n'hem fet a Ciutadella. La falsificació de fets i personatges dels Països Catalans per convertir-los en part de la mitologia nacional espanyola d'arrel castellana és el centre d'aquesta secció que ara mateix tracta l'apropiació de la literatura catalana per les lletres castellanes al s. XVI. La lectura d'aquesta secció ha augmentat de forma considerable sobretot a partir de la publicació de l'article sobre la censura en la impressió de llibres al s. XVI, i una altre article que sempre té lectors és El misteri de la paraula Catalunya, que també va ser publicat a la secció de Pensament català d'histocat. I no us heu demanat quina repercussió pot haver tingut a Menorca tota aquesta falsificació del nostre passat? Si no estau al corrent d'aquesta secció us en recoman la lectura, perquè pròximament hi haurà alguna sorpresa en relació a la història de Menorca.

En quarta posició, la secció de Música nostra. L'article més visitat d'aquesta categoria, com era de preveure, és Verigut! La cançó de l'estiu és nostra! En especial, des de que Vilaweb va fer un enllaç a aquest article a una de les seves notícies es va rebre un allau de visites procedents del diari digital en un sol dia.

I finalment, la secció Llengua pròpia. Per culpa de les impresentables declaracions del director general de política lingüística del Govern de les Illes Balears deman al títol de tots els articles Melià dimissió. Bé, de fet m'he oblidat de posar-lo en dues ocasions, i tampoc ho he corregit a posteriori. Esper que el nou Govern que en surti de les negociacions postelectorals tengui algú més capacitat que aquest homenet per un càrrec de tal importància.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona! Volia ser el 5000, però he fet tard. Millor que m'hagin passat més de 100.

Francesc Sintes

Talaiòtic ha dit...

Moltes gràcies Francesc! De fet, estic notant que el comptador de cada vegada puja més ràpid. Un bon símptoma, efectivament.

Anònim ha dit...

Talaiòtic, felicitats per les 5.000 visites.

Quina l'estàs preparant sobre la història de Menorca? M'has deixat ben intrigat... Ja tenc ganes de saber de què es tracta! Quan ho publicaràs?

Talaiòtic ha dit...

Merci Pere. Del que he dit de la història de Menorca, serà una nova sèrie d'articles sobre uns fets de la nostra Memòria històrica. Segurament ho començaré a publicar a finals d'aquest mes... I fins aquí et puc dir, o ja no seria cap sorpresa!