25 de juny 2007

(Melià dimissió) El nou tarannà municipal.

Ara que s'han acabat les festes i les meves minivacances, reprenc l'activitat en Es Poblat. Bé, la setmana passada no he publicat cap article però tampoc no es pot dit que hagi estat inactiu, ja que l'anterior article sobre les festes de Ciutadella és el que més comentaris ha rebut d'aquest bloc, de moment. Sant Joan havia d'esser...

Començ l'estiu obrint una nova secció precisament per recollir articles sobre qüestions locals que fins ara tenia sense classificar, i aprofitaré per estrenar la secció ara que ja està oberta. Durant aquest temps de descans, s'han constituit els nous Ajuntaments resultat de les eleccions del passat 27 de maig. Finalment a Ciutadella no hi ha hagut pactes i cada grup municipal va votar pel seu propi candidat, pel que va resultar investit com a Batle el candidat de la llista més votada, en Llorenç Brondo, del Partit Nacionalista Espanyol. Però ara mateix no sabem ben bé si s'ha constituit o no el nou Consistori, perquè diuen les males llengües que el fins ara Alcalde de Ciutadella (el de veritat, no el que figura com a tal) continua ocupant el seu despatx dalt la Sala algunes estones tot i no haver-se presentat aquesta vegada ni com a regidor. És que en Brondo és incapaç de governar sense tenir aprop el cervell del partit? I els secretaris municipals, que a falta d'un ja no sabem ni quants en pagam, és que tenen també el carnet de militants o què? Tant costa actuar sense considerar l'Ajuntament com una extensió particular de la seu del "Partido"? Però segur que no deu ser de ver, perquè sinó l'oposició ja hauria posat el crit al cel.

El govern en minoria a Ciutadella obligarà a negociar com a mínim totes les qüestions que s'hagin d'aprovar per Ple. Com s'ho faran? Pactaran ara amb un ara amb un altre segons més convengui? Es prestarà l'oposició en aquest joc? Hi haurà un aliat preferent? Farà el Partit Espanyol d'en Joan Gorrias o el PSM de na Maite Salord aquest paper? Aconseguirà en Joan Triay d'UPCM rebaixar els sous dels regidors? Arribarà en Llorenç Brondo al final de mandat com a Alcalde en aquestes condicions? A banda de la possibilitat d'una moció de censura a mitjan mandat, la rumorologia popular diu que es retirarà abans, i haurà de ser substituit per Antònia Gener o Antònia Salord. De la primera, a qui molts feien llicenciada, pel que es deia fa poc en alguns comentaris de "Tensi" i "Kelet" al Claustre de Shangri-La (Després de les eleccions) no sabem ni tan sols ni si va acabar la diplomatura. L'únic del cert és que tenia desaprofitat un diari personal des de la primera comunió que ha recuperat amb motiu de la seva candidatura al Parlament. N'haurà de menjar estona, de la cursilada de "mi diario", mesquineta. Ara que s'ha quedat sense Govern a Palma, preferirà substituir Brondo si es dóna el cas, o es posarà a les ordres de na Salord? I mentrestant, durant tot aquest temps, encara no se sap quines delegacions tindran els regidors. Perdonau una altra vegada la meva ignorància, però com s'ho deu fer l'Ajuntament aquests dies fins que s'acorda el repartiment d'àrees? El pobre Llorenç no deu donar l'abast. Segurament no n'hi ha per tant, ja que és així en molts Ajuntaments i a Ciutadella sempre en feim un gra massa de tot. Sigui com sigui, tenim l'espectacle assegurat una altra vegada per molt nou tarannà que ens vulguin vendre.

Bona nit, poblet meu estimat!