11 de gen. 2009

Començam 2009

Enguany m'ha costat engegar els motors després de festes, ho reconec, però ja és hora d'acabar les vacances de bloc i començar un nou any que promet ser ben interessant en el camí cap a la recuperació de la independència de la nostra nació. Entre els esdeveniments que ja estan marcats a l'agenda d'aquest 2009 destaca la manifestació per l'autodeterminació prevista a Brussel·les el proper mes de març de la que encara no n'he parlat en Es Poblat i a la que haurem de prestar especial atenció.

També aquest serà un any d'eleccions, en aquest cas eleccions al Parlament Europeu (que ja s'ha dignat a tenir la versió en català a la seva pàgina oficial), i haurem d'estar atents a les novetats i coalicions que es formin entre les diferents forces de tota Catalunya. Repetirà coalició CiU amb bascos i gallecs (que per cert, també tenen eleccions en els seus països) o preferirà una coalició amb valencians i illencs? Tindrem una coalició CiU-PSM o ERC-UM com altres vegades o la racionalitat s'imposarà? Seria possible una unitat de totes les formacions autòctones de Catalunya des de CiU i ERC fins a Entesa per Mallorca, passant pel PSM, UM i Bloc Nacionalista Valencià? Díficil, difícil... Potser serviria per visualitzar la unitat nacional dels catalans que tant temen els espanyols i els colonialistes de casa, que no és poca cosa, però per altra banda no veig aquests partits gens centrats en aconseguir la nostra independència.

En l'àmbit de l'espai comunicacional, d'aquí 6 mesos tindrem a Menorca l'apagada analògica i a final d'any a la resta de les Illes. A partir de llavors només podrem rebre les televisions per TDT, i haurem de veure en quina situació queden finalment les emissions de TVC i TVV. Arriba l'hora de la veritat en aquest tema.

També vindrà el cop definitiu per a l'Estatutet colonial del Principat amb l'esperada sentència del Tribunal de la Santa Prostitució, que es resisteix com la mala herba que mai mor a fer-se pública, i pel nou sistema d'espoliació econòmica de la nostra nació per seguir mantenint una Gran Castella inviable i embustera.

I precisament les mentides d'aquesta Espanya de la Gran Castella les seguirem recordant i posant de manifest gràcies als treballs d'investigació i difusió que nombroses persones i entitats realitzen per recuperar la nostra memòria històrica malmesa a cops de nacionalisme espanyol absolutista o liberal, monàrquic o republicà, dictatorial o partitocràtic.

Bon any nou a tots i a treballar!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Talaiòtic,

Jo preferira veure tots els canals de la CCRTV que no perdre "espai" per captar CANAL 9 i Punt-Dos. HO tenim pelut, tot i que em garanteixen que pel juny estarà resolt. Hi ha acord amb els catalans, però no amb els valencians.

Francesc Sintes

Talaiòtic ha dit...

Jo no me'n fiï un pèl. Quan ho vegi m'ho creuré. Tampoc em sabria cap greu el canvi de Canal 9 i Punt 2 per 3/24 i K3-300, la veritat. Hi sortiríem guanyant en qualitat i presència de la nostra llengua seguríssim, però també pens en la possibilitat que els valencians puguin continuar veient TV3 i rebre IB3. Allà encara els fa més falta que aquí... De totes maneres, no hem de renunciar a res!

I del tema ràdios, t'ha comentat res ningú?

Anònim ha dit...

No, ni m'entenen. No saben de què els parl. Es pensen que es tracta de rebre les emissores de ràdio a través de la TDT.

Francesc Sintes

Talaiòtic ha dit...

És greu, idò... Com sempre fins que no ens trobem amb el problema no despertarem. Llavors hi haurà laments i queixes.

Talaiòtic ha dit...

Avui veig un nou adherit de Ciutadella a Estatpropi.cat. El 33è i ja som 113 menorquins.

Anònim ha dit...

Una mica per casualitat, com tot en aquesta xarxa, he trobat aquest bloc. He començat a llegir articles i francament consider que és un espai interessant. Te felicit per la tasca feta.

Una abraçada des de l'illa veïna.

Talaiòtic ha dit...

Gràcies illenca, estic content que t'hagi agradat el bloc. Benvinguda en Es Poblat! El teu "Estones i reflexions" també fa molt bon aspecte!

Anònim ha dit...

Home Talaiòtic, no hi ha punt de comparació! El meu bloc és un projecte molt més modest. Però ja m'agradarà que t'hi passis i que hi facis les aportacions que creguis pertinents.

Una abraçada