25 de gen. 2009

El 7 de març, cita a Brussel·les

La cosa va començar a gestar-se seriosament a partir de l'article Perplex, jo? d'Enric Canela el passat mes de setembre, on l'autor es demanava "Podríem aplegar nosaltres una xifra significativa de catalans i fer una marxa sobre Madrid?" tot recordant l'exemple dels negres americans sobre Washington el 1963 encapçalats per Martin Luther King. En els comentaris, Manel Picó proposa Brussel·les com a ciutat escenari per aquesta marxa enlloc de Madrid: “Podríem aplegar nosaltres una xifra significativa de catalans i fer una marxa sobre Brussel·les? Resposta: SÍ". Es tracta d'una idea que record que ja s'havia llençat a la blogosfera per part d'en Xavier Mir anteriorment i que en aquesta ocasió qualla ràpidament amb adhesions i propostes organitzatives. N'Agustí Esparducer escriu "Us imagineu 10.000 catalans amb estelades tot un dia per Brussel·les reivindicant el dret d’autodeterminació? Quin cap de setmana! Totes les TV i els diaris s’en farien ressò!" i creà el grup a Facebook 10.000 catalans a Brussel·les.











L'entusiasme que desperta la iniciativa s'escampa a través de fòrums i blocs, i fou amb la presentació de la pàgina oficial de Deumil.cat que es veu progressivament un salt qualitatiu en l'organització i promoció de l'esdeveniment amb logotip, himne, dossier de premsa, etc... Els objectius: internacionalitzar la nostra situació i reclamar un Estat propi.

Aquesta setmana s'ha presentat als mitjans la campanya, que ja ha entrat en la fase decisiva. N'han parlat el digital Crònica, que prepara una cobertura especial de l'acte i on podeu llegir una entrevista a Enric Canela, Vilaweb, Tribuna.cat o l'Avui.

Vídeos promocionals:

Presentació 10.000 a Brussel·les



Propostes de viatge



Anunci de televisió



Aconseguirem aplegar 10.000 catalans per ser a Brussel·les? L'optimisme desfermat indica que és possible. Després de les exitoses manifestacions del 18-F de 2006 com a reacció a les traïcions dels nostres dirigents en el procés d'aprovació de l'Estatutet colonial del Principat, i de l'1-D de 2007 amb l'excusa de protestar per l'estat de les infrastructures, qui sap si realment aquesta manifestació del 7-M de 2009 aconseguirà marcar un punt d'inflexió en la visió que tant des de fora com des de dins de Catalunya es té de la nostra realitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies compatriota,
esperem veure uns quants centenars de menorquins a Brussel·les.
Manel des de l'Exili

Talaiòtic ha dit...

Ha, ha!! Centenars de menorquins dius... Tant de bo, però a Menorca i tot és difícil veure 100 menorquins junts si no és en alguna festa. Imagina't a Brussel·les per defensar la independència!
:-D