4 de març 2007

Ferran Cortès, el conqueridor.



Un exemple de com la falsificació i manipulació de la nostra història i la nostra presència al món no s'acaba amb l'ocultació de la identitat catalana d'En Colom i de l'empresa de la Descoberta d'Amèrica és en Ferran Cortès, conqueridor de Mèxic, que ell mateix anomenaria Nova Espanya.

Oficialment nascut a Extremadura, l'empresa de Cortès al Nou Mon coincideix en el temps amb la revolta comunera i antiimperial castellana, pel que es fa dificil d'explicar com l'emperador Carles I podria confiar tal expedició a una família pretesament noble que s'hauria revoltat contra ell. Si unes cròniques adulterades per la censura reial i la manipulació que la Inquisició exercia sobre els textos oficials ens expliquen una realitat sobre en Cortès, altres pistes com les evidents barres catalanes en el seu escut ens deixen entreveure el seu veritable origen en els Països Catalans, un escut que es manté encara actualment en el buc de l'armada que porta el nom castellanitzat d'Hernán Cortés.

L'autèntic Ferran Cortès, com en Colom, no era cap pelacanyes que arriba a la Cort i demana amb tota naturalitat càrrecs reservats a la noblesa catalana. Algunes referències el fan fins i tot parent dels Cortès de Mallorca. En arribar a les costes de l'actual Mèxic, en Ferran Cortès mana incendiar les naus per evitar la fugida dels seus homes tal com feren els almogàvers a Grècia, i el seu lema "conquerir o morir" també era propi de la Companyia catalana. Però la necessitat d'arribar a Tenochtitlan per mar (ja que la capital es trobava situada a unes illes de l'interior del continent) el va obligar a construir de nou unes naus. Castellans (extremenys i andalusos) de poblacions interiors construint naus? En devien aprendre a les mundialment famoses drassanes de Càceres o de Badajoz? Són interessants també les referències sobre la celebració amb focs i petards a la valenciana que van fer els homes de Cortès després de la presa de Tenochtitlan.

També en l'article Algunes evidències de Colom i Cortès es poden llegir algunes de les catalanades que n'han quedat del llenguatge utilitzat per Cortès.

La falsificació de la història escrita es fa patent també en aquestes imatges d'un documental de la BBC sobre en Ferran Cortès emès pel Canal 33 (aquell que no podem veure a Ciutadella!), on podem observar que l'emblema que porten els seus homes no és altra que la senyera, i no l'escut de Castella:

Video 1
Video 2

Castellans alçant senyeres a Amèrica? O més aviat catalans que, com En Cristòfor Colom, han estat privats de la seva nacionalitat? Tot i que en el reportatge s'anomena encara Hernan al conqueridor i se'l segueix considerant estremeny seguint cegament la historia oficial, una imatge val més que mil paraules.

5 comentaris:

Martí ha dit...

Del tema de l'escut en vaig fer un apunt al meu bloc:

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/37170

La descripció de l'escut és la que és, i no hi ha res més a dir, l'escut té les quatre barres. Això no vol dir que fos català, podria ser aragonès o una simple coincidència, el que està clar és que si hi hagués una visió imparcial de la història seria la teoria extremenya la que s'hauria de demostrar.

Talaiòtic ha dit...

Gràcies per l'enllaç i pel comentari, Martí.

Com és evident en els enllaços de l'article, no és només l'escut el que fa posar en dubte la història oficial. Com molt bé dius tu, si hi ha una visió imparcial, que ens demostrin que era estremeny!

Anònim ha dit...

Felicitacions per el teu blog. M'agradat molt i desitgo assoleixis l'exit en la reivindicaciò per tornar a veure els canals de les teles.

Dracnou

Talaiòtic ha dit...

Moltes gràcies pel comentari i per la visita, Dracnou! És agradable rebre felicitacions.

sergio ha dit...

hola un amic meu em va parlar de la manipulació hispànica envers la història reial dels catalans, coses com la realitat d'en Ferran Cortès i Cristofol Colom, inclòs em va dir que el Quijote es una còpia d'una obra catalana, o sigui que el títol real seria El Quixot. Mai he tingut sang de catalanisme, els meus pares sòn andalussus i la meva llengua natal tampoc es catalana. No penso si sòc mes català o més espanyol no em preocupa el tema. Però el que no m'agrada gens és l'engany i l'evidència de que sempre ens posin cadenes des de la resta d'Espanya i la seva politica estatal, estaríem més bé independents d'aquest estat que ens xucla la sang i ens pren el pél als que vivim a Catalunya. I amb aquest tema de les mentides i encobriments històrics que ara descobreixo dons penso que és una vergonya i en tota la gent que viu enganyada i que si ho sapiguessin i es fes una justicia a la veritat hauríen de canviar moltes opinions radicals i sense fonaments de la mania espanyola als catalans. Aqui deixo la meva opinió. Gràcies.Un salut.