16 de març 2007

Tancament imminent de TVC al País Valencià!

La notícia ha esclatat aquesta setmana, i es veia venir. El PP valencià comença la seva ofensiva electoral amb la denúncia per tancar les emissions digitals de Televisió de Catalunya al País Valencià. Després que l'any passat el ministre José Montilla (PSOE) i actual president de Catalunya adjudiqués a LaSexta les freqüències que utiltzava Acció Cultural del País Valencià per emetre TV3, la televisió catalana perdia les emissions analògiques i es pactava l'emissió digital de TVC. Milers de valencians han hagut d'adquirir sintonitzadors digitals per poder seguir veient els canals de TVC (TV3, C33, K3-300 i 3/24), però ara les intencions del govern valencià poden fer inútil aquella despesa davant la passivitat del ministeri que actualment dirigeix Joan Clos, ex-alcalde socialista de Barcelona, que mira cap a una altra banda i diu que no hi pot fer res perquè no és competència seva.

Les reaccions no s'han fet esperar al ciberespai nacional:

Poli bo, poli dolent, de Vicent Partal. Una nova versió de les dues espanyes, que es posen totalment d'acord a l'hora de destruir l'espai comunicacional català.

El badiu dels Micacos: Ni el PP ni el PSOE volen TV3 al País Valencià que ens denuncia les maniobres dels partits espanyols. Ens remet al fòrum Meneame.net on s'hi poden llegir interessants comentaris de tot l'Estat (en castellà) sobre aquesta notícia.

Josep Amílcar Albert: TV3 censurada al País Valencià. Ací no hi cabem, anem-nos-en.

Televisió en català!

De Sant Boi al món: És la independència, estúpids!

Temps d'incertesa: TV3 Bressola Quim Monzó

El Mont: La descatalanització de TV3

Saül Gordillo: Televisió de Catalunya per internet

Vilaweb: El govern català demana un pacte d'emissió recíproca entre TV3 i canal 9. A bones hores! L'autisme regionalista del Principat i la seva passivitat pel que fa al País Valencià i les Balears sempre ha estat un problema. I encara n'hi ha que es creuen que ens volen invadir.

Tribuna Catalana: Clos i Camps, botxins de TV3 al País Valencià

Comunicació 21

Nació Digital: ACPV demana a Madrid i Barcelona que defensin el canal de TV3 al País Valencià

Alguns ja han muntat inciatives com aquesta campanya per reclamar la continuació de TV3 al País Valencià.

Així com la consciència nacional avança i la constatació que amb l'actual Estat no hi tenim res a fer, si volem que se'ns respecti la ingenuïtat es paga molt cara, i fer "acords verbals" en matèries tan sensibles com l'espai comunicacional amb polítics i admistracions espanyoles és pecar d'ingenuïtat. Així com els mitjans de què disposa el sobiranisme són cada vegada més importants i arriben a més gent, les ofensives del nacionalisme espanyol seran també de cada vegada més agressives. Convé que ho tinguem present, perquè un país no es construeix tot sol sinó amb l'esforç de tots els qui hi creiem, i amb l'oposició dels qui ens disputen la nostra sobirania i s'apofiten del nostre treball. València és i ha estat sempre un punt clau i estratègic en la reconstrucció nacional dels Països Catalans. Els nacionalistes espanyols ho saben i actuen en conseqüència, amb sentit d'Estat... espanyol.

A Mallorca continuen sortint veus que adverteixen que a les Illes acabi passant el mateix. Mentrestant, la campanya per recuperar el C33, C9 i P2 a Ciutadella ja ha superat la barrera dels 50 missatges i són 53 els que tenc confirmats. Veient com les gasten a València, no és d'estranyar que els partits espanyols PSOE i PP aquí callin sobre aquest tema. Ja es denunciava en aquest bloc que tal vegada ens estiguin començant a acostumar per treure'ns definitivament aquests canals que sembla que fan tanta nosa. I si no ens hi oposam clarament ho faran.

A la web del PP balear la proposta ja te 13 vots i és la més votada de les propostes per Menorca! En faran cas o tot quedarà finalment en un simulacre electoralista de participació ciutadana?

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Talaiòtic,

enhorabona per la campanya, encara que no sé si tindrà els resultats que esperam pel que esteim vegent que passa al País Valencià.

El que crec que hem de demanar, també, a banda de poder rebre en condicions TV3 i K3/33 és també veure el 3/24 a Balears. Fa gairebé quatre anys que aquest canal és en marxa i crec que també tenim tot el dret a veure'l, ja que emet a Catalunya en analògic i digital. A més, tampoc es pot veure via satèl·lit (només tenen TVC Internacional) i ens hem de conformar en veure'l a través d'una petita finestreta a Internet.

I posats a demanar, perquè Catalunya Ràdio se sent tan malament a Menorca? A Ciutadella es pot sentir al 93.3, que és la freqüència de Mallorca, però a la resta de Menorca se sent pel 95.2, la freqüència pròpia que té a l'illa, encara que amb un volum de veu molt baix comparat amb les altres emissores. Perquè? Qui se'n cuida de les emissions de Catalunya Ràdio a Menorca? El Govern balear? És intencionat que se senti amb aquest volum tan baix i poca potència? Tan poca potència que ni la freqüència pròpia que té a Menorca arriba amb condicions a Ciutadella, i sort, per tant, que a Ponent es pot sentir la freqüència de Mallorca.

I més preguntes: perquè a Menorca, a diferència de Mallorca, no s'emet per ones hertzianes Catalunya Informació ni IcatFM?

Talaiòtic ha dit...

Gràcies per la felicitació, anònim. La veritat és que quan vaig començar no em pensava la quantitat de complicitats i de missatge que rebria, i açò que només estic actuant des d'internet.

Molt encertat el teu comentari i també les preguntes que fas. La recepció de TV3, Canal 33, 3/24 i del K3-300 (així és com estan distribuits actualment els 4 canals digitals de TVC), més els altres que tenen previst obrir (segurament es desdoblarà el K3 i el 300 en dos canals independents i es crearà un canal d'esports)ens haurien d'arribar en compliment de l'acord entre Govern Balear i Generalitat per la recepció recíproca de les teles autonòmiques en TDT, però de moment no s'està aplicant.

Catalunya Ràdio només la puc seguir des de la ràdio del cotxe, des de casa és impossible. Al cotxe també puc rebre ICat FM (segurament des de Mallorca).

De fet, a la campanya deman la recepció de tots els canals de la CCRTV i RTVV, i açò inclou ràdio i televisió, però és ver que no he fet menció expressa del problema de les ràdios.

Anònim ha dit...

Veig que al final no vas rebre el missatge de diumenge. El Diari de Balears publicavva que el Govern de la CAIB es compromet que l emissió digital de TV3 es pugui veure a les Illes. Hi inclou el 33, el 3-24 i
l euroregió. De la resta no en parla.

Trobaràs la informació a la secció "local" del diari. Segurament ho promet gràcies a la relliscada d-en Miquel Melià. No hi ha res qcom una ficada de pota.

He hagut d-emprar signes rar, per escriu perquè, si no, no podia continuar. Els apòstrofs i altres no es marquen.

Francesc Sintes

Talaiòtic ha dit...

Fantàstic! Gràcies Francesc, no havia vist aquesta notícies. Diumenge m'havies enviat un missatge i no s'ha publicat? Que estrany.

Com he dit alguna altra vegada, esperem que així es garanteixi que el senyal arribi en bones condicions també a Ciutadella, que açò és un altre tema...

La notícia parla de rebre TV3, 33, 3/24 i "canal eurorregió", però crec que és un error de la redacció, ja que segons tenc entès el canal eurorregió és la denominació que es dóna al canal digital múltiple que ha de permetre rebre les emissions de TVC. O sigui que en principi també hi hauria lloc pel K3-300.

Anònim ha dit...

El canal Euroregió no tenc prou clar què és. He llegit informacions que diuen el que tu exposes, però altres que el defineixen com un canal "mescla". Tant de bo sigui bona la informació que diu que inclouria tots els canals en català! Jo em conformava a veure el TV3 33, 3/24 i els d'esports de la CCRTV i el Punt 2. Si a més a més es captés el canal privat, millor.
Som un devorador de tele.

Francesc Sintes

Talaiòtic ha dit...

Jo no em conformaria. També vull el K3 i el 300. Però ja he dit que per incloure tots aquests canals no n'hi ha prou amb un únic múltiplex, en farien falta almanco dos.

És clar que dins el múltiplex d'IB3 encara hi deuen caber tres canals més, crec...