7 de març 2007

La campanya per TVC i TVV segueix endavant.

La campanya per la recuperació del C33, C9 i P2 a Ciutadella ja te 38 missatges confirmats. Des de l'última vegada que en vaig parlar la principal novetat és la publicació al web de participació electoral del PP, triaelteufutur.org del text de la campanya que els vaig enviar. I la proposta ja ha recollit 3 vots. Per tant, a banda de demanar als qui encara no heu enviat el vostre correu electrònic que ho feu, us he de fer una altra petició. Es tracta que entreu al web del PP i voteu la proposta per tal que vagi acumulant punts a favor. Només heu de fer un senzill clic on diu voti. També hi podeu deixar els vostres comentaris per donar-hi suport. Vull agrair al Partit Popular de les Illes la iniciativa d'obrir una pàgina on els ciutadans puguem contribuir a la realització de propostes, i en especial la publicació de la meva. Ara hem d'esperar que les propostes que es realitzin siguin també tingudes en compte. Sovint els ciutadans som implacables en la crítica quan els partits actuen de forma fosca i ens oblidam de ser generosos en els reconeixements d'allò que fan bé.

Fem resum:

El PSM em contestà el missatge afirmant que comparteixen els objectius de la campanya i animant-me a seguir endavant. Uns setmana després la premsa informa de les seves iniciatives per reclamar al Govern Balear la recepció digital terrestre de TVC i TVV a totes les Illes. Queda per saber si amb la simple recepció digital en les actuals condicions la qualitat de les emissions serien prou potents per ser rebudes a Ciutadella.

El Fòrum Ciutadà m'informà que s'adhereix a una campanya de recollida de signatures promoguda per un grup de ciutadans. La firma es pot realitzar els dissabtes a la seva parada a Ses Voltes. Seria convenient que els del Fòrum es moguessin una mica més, que segur que poden trobar més firmes per comerços i botigues, administracions, centres d'ensenyament...

Per part d'UCM no hi ha hagut cap resposta oficial, tot i que en Francesc Sintes manifestava a títol personal la possibilitat de promoure que el grup municipal d'aquest partit presentés una moció al Ple de l'Ajuntament. Com està el tema, Francesc? Esper que a UCM no et posin impediments per preparar una proposta carregada de sentit comú...

I per part del PP, com hem dit més amunt i tot i que tampoc hi ha cap resposta oficial a la campanya, com a mínim ja s'ha canalitzat la petició ni que sigui a nivell purament electoral a través de la seva web de propostes per les eleccions.

Per tant, a nivell de partits ara mateix només per part del PSOE i del PMQ (estranya parella) no tenim cap senyal de vida ni com a resposta als missatges que sens dubte han rebut ni en forma de cap acció positiva en aquest tema per part de ningú relacionat amb aquests partits. Ens donaran cap explicació? Tindrem la seva opinió sobre aquesta questió?

A nivell institucional, cap dels destinataris de l'Ajuntament de Ciutadella, del Consell de Menorca i del Govern de les Illes Balears ha respost formalment el missatge. Serà qüestió d'insistir... La sol·licitud que vaig enviar a través del formulari del web del govern continua ara mateix "en tràmit".

Mentrestant, la xarxa va augmentant les possibilitats de la societat civil per incidir en la vida pública, i un bon exemple és la nova web que s'ha presentat aquesta setmana. Un grup de ciutadans que es defineixen com a progressistes han obert Ciutadella CANVIA! amb un manifest amb una sèrie de propostes destinades a regenerar la vida política del nostre Ajuntament. Moltes de les seves propostes poden ser i haurien de ser compartides per tot l'espectre polític, com la continuitat de projectes iniciats per un consistori de diferent color polític o la defensa dels interessos públics, que són els interessos de tots, en contraposició a la malversació de fons en projectes i més projectes que mai arriben a veure la llum o de la cultura dels favors i dels compromisos personals que adquireixen els polítics amb amics, familiars i afiliats o simpatitzants dels partits de govern.

Per suposat, he aprofitat una visita al seu web per difondre la campanya i demanar-los la seva opinió. La meva enhorabona als promotors d'aquesta iniciativa i, una vegada més, el meu agraïment als que estau col·laborant en la campanya per la recuperació del C33, C9 i P2 amb els vostres correus o amb la vostra feina en partits i associacions.

4 comentaris:

Francesc Sintes Giménez ha dit...

Bon dia Talaiòtic,

Acab de redactar la moció i l'he remesa als responsables de decidir si la duen al Ple. Admet que ho he fet amb dos anys de retard.

Francesc Sintes

Talaiòtic ha dit...

Fantàstic Francesc!

A veure si els "responsables de decidir si la duen al Ple" decideixen fer-ho! Si s'ha de consensuar la moció amb tots els grups que ho facin, però és qüestió de demanar a qui tengui competències per solucionar el problema que actui.

No sé si ja s'ha fet el Ple d'aquest mes, però supòs que la moció en tot cas aniria al Ple de l'abril. A veure què passa...

Anònim ha dit...

Ja sabeu que teniu tot el nostre suport i tota la nostra complicitat pel que fa aquest tema.

Seguirem amb atenció el esdeveniments i tornarem a l'acció si és necessari.

Talaiòtic ha dit...

Gràcies companys de Televisió en català! És un gust poder comptar amb vosaltres!