30 de març 2007

(Melià dimissió) Primers resultats?

La campanya per la recuperació del C33, C9 i P2 a Ciutadella segueix generant respostes. Ahir vaig enviar un missatge al conseller de cultura del Consell de Menorca J. Manel Martí i a Eva Florit com a remitent del missatge que vam rebre els qui hem enviat els correus electrònics proposats en aquest bloc. Primer per agrair-los la seva resposta i en segon lloc per demanar informació sobre la moció al Ple del Consell de la que ens informaven en el seu correu. He d'agrair la resposta del conseller en persona, que fa honor a la seva fama i que em contestà en qüestió de minuts el següent:

"Aquesta és la proposta que es va presentar ahir, i que anirà al plenari del mes d'abril. Lògicament, ara per ara, no puc dir quina serà la votació del PP, però sí de l'equip de govern del CIM.

Us vull informar que a part de la vostra campanya, el CIM ha rebut més de 1000 signatures reclamant la recepció en condicions de TV3.

Atentament,

J. Manel Martí"

M'adjunta un arxiu amb el text de la proposta. Com que sembla que el Consell finalment portarà a Ple la moció el més d'abril, l'Ajuntament de Ciutadella encara té temps per avançar-se a la institució insular per actuar. Demanaria al conseller Manel Martí que si s'ha de negociar la moció amb el PP per aconseguir que hi donin suport sense renunciar a aconseguir una solució a tots els aspectes que es faci. Volem solucions i no batalles partidistes entre govern i oposició.

Per altra banda, finalment he rebut també resposta del Govern de les Illes Balears a la sol·licitud que els vaig enviar a través del formulari de la seva web. La resposta és la següent:

"En relació a la iniciativa que va presentar el 9 de febrer (núm. ref. 20070388), us comunic el següent:

Les úniques modificacions en les freqüències en què s’emeten la resta de canals autonòmics a Balears, es feren fa poc més d’un any, quan el Ministeri va haver de realitzar una reassignació de freqüències deguda al’entrada de nous senyals de televisió a tot l’estat. Anteriorment, se sintonitzaven amb major qualitat algunes d’aquestes cadenes perquè ocupaven freqüències que no els corresponien.

En qualsevol cas, l’emissió dels canals esmentats no és competència d’IB3 ja que l’assignació de freqüències corre a compte del Ministeri. No obstant això, contactarem amb l’empresa del servei tècnic corresponent per veure si hi ha alguna forma de millorar la situació.

Agraïm la seva gestió i entenem que la gestió de les iniciatives i queixes rebudes dels ciutadans permet millorar la qualitat de la feina que es realitza a l'administració. Si no queda convençut amb la resposta rebuda no dubti en enregistrar un nou escrit.

08 de març de 2007

Atentament,

Jane King Gràcia
Secretària general de la conselleria de Relacions Institucionals"

Unes quantes coses. En primer lloc observar que no es fa cap referència a la recepció dels canals en TDT per totes les Illes tal com es demanava a la sol·licitud, tot i l'acord de reciprocitat subscrit ente el Govern de les Illes i la Generalitat de Catalunya, compromís que sembla que mantenen després de la notícia apareguda al Diari de Balears:

En segon lloc, vull manifestar la meva sorpresa per llançar pilotes fora. Ens diuen que la competència sobre les freqüències correspon al Ministeri, però sembla que açò no val per al País Valencià, on la Generalitat està a punt de tancar les emissions digitals de TVC que emet per unes freqüències també competència del Ministeri d'Industria del senyor Clos. Sembla que el tancament finalment es farà efectiu el dia 25 d'abril, data del 300 aniversari de la derrota d'Almansa davant les tropes borbòniques castellanofranceses en què els valencians van perdre els seus furs pels Decrets de Nova Planta de Felip V, un anys abans que ho fes el Principat al 1714 i Mallorca el 1715. Si es complís aquest fet, seria una provocació digne d'una ment maquiavèlica i contrària a les llibertats dels valencians i a la llibertat d'expressió, pròpia d'algú capaç de tancar una televisió que emet des de fa més de 20 anys al País Valencià i en la llengua pròpia d'aquest país. Està clar que entre PP i PSOE ens escanyen sempre que poden i tant com poden!

Però em vull quedar amb la part de la resposta que diu que de totes maneres contactaran amb l'empresa corresponent per veure si es pot millorar la situació... I no sé si és una conseqüència d'açò, però des d'ahir que puc tornar a veure i sentir el Canal 33 a casa!!!! Tot i que amb interferències, el senyal arriba com no ho feia des de fa més d'un any. Esper que duri! I de moment, cap senyal de Canal 9 ni Punt 2... Haurem d'insistir! Si qualcu més ha notat canvis en la recepció dels canals o en te noticies, que m'ho digui. Esper comentaris.

La proposta recepció canals de televisió és la més votada (amb 20 vots) a la pàgina electoral del PP a nivell de totes les Illes. Realment si volen fer creïble la participació s'haurà d'incloure aquesta recepció en el programa electoral i complir els compromisos de reciprocitat de RTVIB i la CCRTV.