11 de febr. 2007

Recapitulació després de 1.000 visites.

El passat 1 de desembre de 2006 naixia aquest bloc i el dia 8 del mateix mes hi instal·lava un comptador de visites. Quan vaig parlar al cap d'una setmana de les 100 primeres visites deia que la Xarxa de blocs Sobiranistes a la que estic adherit acabava d'arribar als 200 membres, i que la plataforma Sobirania i Progrés superava ja les 8.000 adhesions i que en arribar a les 10.000 iniciaria entre d'altres objectius una campanya de recollida de firmes per promoure una iniciativa legislativa popular per permetre que el Parlament de Catalunya celebrés un referèndum d'autodeterminació.

Idò bé, aquest bloc ja ha superat aquest dissabte a la nit les 1.000 visites i és hora de veure com estan les coses i de fer resum:

1. L'autodeterminació sobre la taula:

Es Poblat d'en Talaiòtic participa des de començaments d'any en la campanya referèndum és democràcia, iniciada pel blocaire aranyenc Xavier Mir, que durant l'any passat ens va sorprendre a tots amb la seva iniciativa Jo també vull un Estat propi. Aquesta campanya ha recollit en aquests bloc les opinions de quatre menorquins i un mallorquí sobre el dret a l'autodeterminació dels Països Catalans (la meva, la de n'Edu_mb, la de na Guixona, la d'en Joan Vicenç i la d'en Francesc Sintes Giménez).

La iniciativa continua oberta per tots aquells que vulguin aportar la seva opinió a les preguntes del questionari de la campanya, que em poden fer arribar amb un comentari al bloc o al meu correu talatiot@lamalla.net. De moment totes les opinions han estat favorables a la construcció d'un Estat propi per als Paisos Catalans, i seria interessant conèixer alguna opinió contrària i sobretot els arguments en què es basi.

En aquest context, la plataforma Sobirania i Progrés ja presenta 9.989 adherits, en manquen només 11 per arribar a la xifra de sortida de les seves activitats, i la Plataforma pel Dret a Decidir també ha anunciat que celebrarà el primer aniversari de la manifestació del passat 18 de febrer a Barcelona, que contra tot pronòstic va superar totes les expectatives, amb una nova concentració i amb la presentació de la seva campanya de recollida de signatures pel dret a decidir. Un aniversari que coincidirà amb el referèndum de l'estatut d'autonomia d'Andalusia i amb una visita del president espanyol a Euskadi. La maquinària estatal ja fa la seva feina per acaparar l'atenció mediàtica en aquesta data i evitar parlar d'aquest aniversari. Però naturalment, l'agenda política d'enguany seguirà marcada per l'etern debat territorial i els drets de les nacions que l'Estat ignora com tots podem veure cada dia.

Per la seva banda, la catosfera ja compta amb 292 membres. En manquen 8 per arribar a la xifra de 300 i convindria pensar en com ho fem per celebrar-ho. Alguna proposta per fer soroll i perquè ens fem notar?

2. Música Nostra:

La campanya proposada per en Pere Meroño ha suposat que aquest bloc hagi decidit fer el seguiment den Cris Juanico com a cantant menorquí d'abast nacional, però també hem descobert els Crazy Notes gràcies al seu segon àlbum.

3. La batalla per l'espai comunicacional:

Amb la sèrie la construcció de l'espai comunicacional I, II, i III he encetat una nova campanya que actualment es centra en la recuperació del senyal del canal 33, canal 9 i punt 2 a la zona de ponent de Menorca. Una campanya que ja duu 15 correus electrònics confirmats. I en seran més, heu enviat ja el vostre? La revista Es Carrer de Menorca ha parlat aquesta setmana del problema, tot i que no ha fet referència a la campanya i els he enviat un correu electrònic perquè en tenguin constància. En Francesc Sintes em diu en un comentari que podria preparar una moció perquè UCM la presentés al Ple de l'Ajuntament de Ciutadella. Aquest és el camí, anim a l'amic Francesc que faci aquesta passa, i anim a partits, associacions de veïns, entitats culturals i mitjans de comunicació que s'hi impliquin.

A banda d'aquestes tres campanyes, hem tingut ocasió de tractar temes històrics com els 720 anys de catalanitat de la nostra illa amb motiu de la Diada del 17 de gener, o la cloenda de l'any Colom català 2006, on hem fet referència a la descoberta i conquesta catalana d'Amèrica. També he participat activament en els debats que arran de la Diada van anar sorgint a Illencs.com a sa tanca de s'era i dalt s'arbre i que han contribuit a posar l'autodeterminació o el dret a decidir sobre la taula de la blogosfera menorquina, i que van originar dos articles més en aquest bloc, aquest i aquest. Ara mateix, en Francesc Sintes ens fa gaudir amb la seva sèrie sobre l'independentisme avui (1, 2, 3...).

Es Poblat d'En Talaiòtic ha anat augmentant progressivament els seus visitants article rere article. Es gràcies a les vostres visites que aquest bloc té sentit. Per damunt de les campanyes, allò que realment importa més és que a través d'internet se que hi sou i que estam connectats, i que tot i que els meus articles siguin molt millorables i no sempre poguem coincidir us ho agraesc especialment als que m'heu manifestat el vostre suport o simplement m'heu posat aquí els vostres comentaris: Panxa Rotja, Joan Arnera, Bernat, Pedreny, Xavier Mir, Edu_mb, Ricard, Joan Vicenç, Francesc Sintes, Santi Benejam i equip de televisió en català.