25 d’abr. 2008

25 d'abril, i continuam ací...

Després de la Diada de Sant Jordi, arriba el 25 d'abril. L'any passat commemoràvem el 300 aniversari de la batalla d'Almansa, que va suposar l'inici de la desfeta de la Nació Catalana i la construcció de la Gran Castella, de la que encara avui en pagam les conseqüències. La data assenyalada va ser motiu de la campanya ací estem, i recordem que fins i tot a Ciutadella es va celebrar l'aniversari amb tota la solemnitat, amb la bandera d'Espanya amb l'escut dels Borbons penjada al revés. Va ser també el dia de la presentació de la pàgina d'Estatpropi.cat. En aquest primer any de vida 18.441 persones s'han sumat al mapa per demanar la recuperació de la nostra independència, amb representació d'un 64% dels municipis dels Països Catalans. A Menorca en som 87, no hem arribat encara a la xifra de 100 que vaig demanar per aquesta data, però no en falten gaires. Segur que amb una nova empenteta per part dels qui teniu coneguts que s'hi podrien adherir hi aconseguiríem arribar ben prest. És una feina lenta però constant, i com més serem més riurem!

En el balanç de la situació a Menorca, la cosa ara està així:

1- Maó: 28 adherits
2- Ciutadella: 25 adherits
3- Ferreries: 15 adherits
4- Alaior: 6 adherits
5- Es Castell: 4 adherits
6- Es Migjorn Gran: 3 adherits
7- Es Mercadal: 3 adherits
8- Sant Lluís: 3 adherits

Total: 87 menorquins.

Enguany els actes del 25 d'abril es centraran en demà dissabte. La Federació Llull ha organitzat la sortida del tren Jaume I, aprofitant també els 800 anys del naixement d'aquest rei que va posar els fonaments de la nostra nació, que sortirà de Barcelona i arribarà a Alacant. El tren tindrà parada a Tarragona, Castelló i València per recollir tots els que vulguin anar a la ciutat del sud per participar en els actes de la Diada. I les places ja fa dies que estan totes reservades! Alacant és important, perquè cal seguir recordant que és allà que va començar la derrota. I que és també al sud on han deixat de veure els canals de TVC el passat desembre gràcies a la política colonial i assimilacionista del Partit Nacionalista Espanyol.

A la Xarxa de Blocs Sobiranistes, que per cert ja té 663 blocs adherits, també s'hi poden trobar articles interessants sobre el 25 d'abril, com el d'Empordà Acció, o a Consuetudinàrium, o n'Àngel Canet Català i com no, en Xavier Mir, que ens recorda que el cicle 1707-1714 ara el podem invertir en aquests set anys que van del 2007 al 2014. I ja hem passat el primer. N'haurem de seguir parlant d'aquells anys de la Guerra de Successió i de com recomponem el que allà es va perdre.


Vídeo de presentació de l'exposició "Catalunya i la Guerra de Successió" que organitzà el Museu d'Història de Catalunya del 17-10-07 al 20-01-08.

2 comentaris:

Alexandre Pineda i Fortuny ha dit...

Amb data d'ahir, l'anna.noticies del País Valencià, productor en Víctor Baeta. Hi ha un home amb una gran bandera "rojigualda" en el primer pis, pistola en mà amenaça als manifestants d'Alacant, la policia vigilant la "mani", i deixant actuar al pistoler, 600 atemptats han suportat d'ençà de la (transacció política i econòmica) els valencians, mai ha actuat cap fiscalia, ni res, fàstic! Malgrat tot açò és prova de la seva putrefacció! Endavant!

Talaiòtic ha dit...

De la situació del País Valencià en som responsables tots, els primers els valencians, naturalment, però també la resta de la Nació per no donar-los el suport que mereixen i que necessiten.

No només no actuen les institucions imperials contra la violència espanyolista a la colònia valenciana amb censura mediàtica local inclosa, sinó que a més els mitjans de la resta dels Països Catalans miren cap a una altra banda, com si no vagi amb tot nosaltres. La denúncia que fa Tribuna Catalana en el seu article No els fa vergonya a TV3? és prou clarificadora.