22 d’abr. 2008

Més endemeses de la Policia de l'Estat castellà a Menorca.

Gràcies a l'apunt Terror a la Plaça Miranda? de n'Àlex, l'autor del recentment inaugurat Binibloc que ens escriu les seves cròniques des de l'Argentina (com ell mateix diu, de Menorca a Buenos Aires havent passat per Barcelona) conec una notícia del diari argentí LaNación que es refereix a un nou cas de maltractament per part de la Policia de l'Estat castellà a Menorca. Com que ell mateix avisa que segurament aquest tema no haurà rebut gaire atenció a la nostra premsa local (jo desconec si n'han informat o no), crec just fer-me'n ressò també des d'Es Poblat, a veure si la informació va circulant...

Es veu que Alejandra González, una argentina que viu a Menorca i que el passat novembre va acudir a la Policia per demanar ajuda per uns problemes amb el seu acompanyant quan tornava d'una festa a Maó, va acabar essent maltractada, copejada i humiliada a la comissaria, segons es desprendria de l'informe forense. L'advocat d'aquesta dona, el ciudadano Quevedo, es queixa que no hi ha hagut investigació sobre el tema, fet que no es pot justificar per la vaga que hi ha hagut els darrers mesos. N'Alejandra, en declaracions al diari argentí, afirma "estic destrossada, abans em feien mal el cos i el cap pels cops, però ara, aquest silenci i aquesta impunitat resulten matadors". Associacions de residents i autoritats consulars argentines s'han interessant pel seu cas, de moment sense gaire èxit.

Què pot haver passat perquè una persona que teòricament es presenta a una comissària per demanar ajuda en surti amb morats i cops? Sembla que la Policia nacional de la Gran Castella hi troba gust en açò de maltractar persones, es diguin Eduard Coll o Alejandra González, parlin en menorquí o en argentí, siguin joves o dones, europeus o d'altres continents. Deu ser que aquests agents de les restes de l'imperi castellà no suporten cap diferència de cap tipus, que la incultura i mala educació és el fonament de la seva autoritat, i que la ignorància és un requisit per exercir el seu càrrec. No seria hora que els menorquins ens plantegem d'enviar aquesta tropa de colonitzadors cap al seu país, on segur que seran molt més feliços, i que la seguretat dels nostres ciutadans depengui d'un Estat propi de la nostra nació, i no del de la nació veïna?

He de donar gràcies una vegada més a aquest mitjà que és internet, que fa que poguem conèixer la informació que es dóna des d'un país com l'Argentina d'uns fets ocorreguts aquí a ca nostra, i que, dit amb tota la prudència del món, vés a saber quin tractament tenen en els mitjans d'aquí.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Dieta, I hope you enjoy. The address is http://dieta-brasil.blogspot.com. A hug.

Alexandre Pineda i Fortuny ha dit...

Després del Sant Jordi, sempre penso perquè no és al Principat la Diada Nacional. Els autonomistes, es van inventar l'11 de setembre, sense res a celebrar: encara pronuncien l'odiosa paraula, quan hem només de commemorar-ho i glosar bàsicament al General Josep Moragues!, no continuo amb mñes atzagaiades de tots aquests nefastos homes públics: Mossos d'Esquadra. LOFCA, etc...

Talaiòtic ha dit...

Alexandre, esper que la nostra Diada nacional sigui algun dia (no molt llunyà) la data de la nostra independència. Mentrestant, continuarem commemorant dates assenyalades i celebrant festivitats arrelades.

Miquel Saumell ha dit...

Jo també m’apunto a que mentre la Diada Nacional de Catalunya no sigui la data de la declaració de la nostra independència, l’11/9 sigui substituït pel 23/4, of course amb el permís dels botiguers/llibreters.

Talaiòtic ha dit...

Fas bé de dir que amb el permís de botiguers i llibreters, perquè hi hauria el perill que si Sant Jordi fos festa oficial, sobretot a Barcelona, la gent podria marxar fora i es perdria molt l'encant d'aquest dia. O tal vegada no i encara seria millor, qui sap...

Per cert, tal vegada ho deman tard, però qualcun dels meus lectors de Ciutadella sap que se n'ha fet enguany de la tradicional parada de llibres al Born o la Catedral? Perquè jo no en vaig veure cap!