12 d’abr. 2008

15 anys sense Guillem Agulló.

Fa 15 anys de l'assassinat del jove Guillem Agulló. Fou la matinada del 12 d'abril del 1993 quan aquest jove antifeixista i independentista de Burjassot (l'Horta) fou apunyalat mortalment. El seu assassí només complí quatre anys de condemna i recentment es presentà a les darreres eleccions municipals per una partit d'extrema dreta.

Enguany, 15 anys després del seu assassinat, aquesta impunitat s'ha saldat amb més de 600 agressions al País Valencià com les darreres pallisses a immigrants gravades en vídeo, la punyalada que gairebé li costa la vida a un jove de València, l'esvàstica gravada en la cara a un altre jove a Castelló o les desenes d'atacs contra centres socials, llibreries, seus de partits polítics i altres locals de tot tipus. I tot, davant la indiferència mediàtica i governamental que caracteritza aquest país.

Per aquest motiu diversos companys blocaires ens hem decidit a llançar una crida per avui divendres 11 d'abril. Es tracta d'escriure aquest dia, o durant el cap de setmana, un apunt amb el títol '15 ANYS SENSE GUILLEM AGULLÓ' amb el banner que adjuntem. D'aquesta manera, unint i multiplicant les nostres veus, posarem la nostra engruna de fermesa contra el silenci i la vergonya.

Perquè el següent podem ser qualsevol de nosaltres.

Aquest és el text que un company raconaire ha tret en record de Guillem Agulló amb la petició d'escampar-ho per la blogosfera, i des del fòrum mateix es pot accedir als blocs que s'adhereixen a la campanya. Al mateix Racó Català en treien la notícia del trist aniversari, i des de Vilaweb en Vicent Partal també en dedica el seu mail obert Contra els nazis, amb Guillem i s'informa dels actes en record del jove valencià, i fins i tot de la mobilització de la blogosfera, en una nova demostració de ser un referent en la premsa digital del nostre país.

Com molt bé diu en Xavier Mir "Recordar Guillem Agulló avui és recordar que encara som en un estat capaç de portar Èric Bertran a l'Audiència espanyola i en canvi mostrar-se tolerant amb agressions feixistes que no s'haurien d'haver produït mai. Només per això ja mereix la deslegitimació." Per cert, que el documental que va ser objecte de campanya de difusió el passat setembre ja supera les 700.000 visites!

No podem oblidar tampoc el recent episodi del menorquí Eduard Coll amb la policia. També contrasta l'actitud de l'Estat en els casos Agulló o Bertran amb l'esperpèntica notícia coneguda recentment que Artur Quintana, membre de l'Institut d'Estudis Catalans, serà jutjat després d'haver denunciat les relacions entre l'ultradreta, el secessionisme lingüístic aragonès i el sector blaver del País Valencià. Acusat de calúmnies, aquest eminent estudiós de la llengua i literatura catalana a les comarques occidentals sota administració aragonesa, va ser detingut juntament amb altres responsables de blocs i de la web Lo Cacao de la FACAO on es denuncien les activitats i les relacions obscures d'aquesta entitat. Una detenció per una denúncia per calúmnies!

Que sensibles que són els òrgans de l'Estat amb l'ultradreta naziespanyolista i que radicals amb fillets, joves i acadèmics defensors de la nostra llengua i el nostre país! Per què deu ser?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Esper que entre el nazis ultradretans incloguis també als Boixos Nois -no crec que en el Racó CAtalà ho tinguin tant clar- que ja duen unes quantes víctimes en el seu haver.

Talaiòtic ha dit...

Naturalment, què ho dubtaves? Ningú que practiqui cap casta de nazi ha de quedar impune, i pots estar segur que al Racó qui no compleixi amb les normes establertes és ràpidament banejat. Per cert, que tal vegada no deus tenir gaire clar que els boixos solen ser bastant bastant espanyolistes, contràriament al que voldrien els mitjans espanyols.

Anònim ha dit...

Que ho dius perque me faixi del Boixos? o me caiguin bé?

Els Boixos (com els ultrassur) son una pandilla de criminals i de covards.

I el Racó CAtalà es un niu de Boixos Nois i exaltats o es delinqueix quaotidianament.I que fot oi. Es a dir que dubto seriament de la voluntat d'inclussió d'aquesta banda dins els nazis per part dels patèctics Raconaires.

L'eseència del teu pais no voldria que aquests bandarres la representessin.

Confinat (autor igualment de l'anònim anterior).

Talaiòtic ha dit...

No, nooooo, clar que no ho dic perquè t'hi facis. Ho dic perquè semblava que tu m'hi identificaves, o que els volia disculpar d'alguna manera. I res més enfora de la realitat. Igual que identificar els raconaires o, com dius tu, "l'essència del meu país" amb els boixos nois, açò està totalment fora d'òrbita...