8 de maig 2007

(Melià dimissió) Menorquins al mapa de l'Estat Propi.

Una altra de les iniciatives presentades el passat 25 d'abril, aniversari dels 300 anys de la batalla d'Almansa, va ser la pàgina estatpropi.cat. Es tracta d'una millora impressionant de la campanya iniciada al Bloc de l'Àlex Vizcaino El Senyor de les Muntanyes, Suma't al mapa per un Estat propi, i que ara gràcies a altres col·laboradors fa un gran salt endavant.

La pàgina presenta un mapa del Google i un formulari d'adhesió en el que es sol·liciten les dades dels qui volem un Estat Propi. Com els mateixos autors de la pàgina diuen, es tracta de ser rigurosos i demostrar que els qui volem la sobirania no som precisament pocs i que abarcam diferents ideologies de l'espectre polític. És a dir, que el sobiranisme és transversal i existeix més enllà de les limitacions que els partits polítics i els seus mitjans de comunicació afins imposen. Tot i la necessària sol·licitud de dades i la posterior confirmació des d'un correu electrònic de l'adhesió, es garanteix la confidencialitat dels participants i el dret de rectificació de dades o de retirada del suport. A la pàgina web només surt publicada la indicació geogràfica des d'on s'ha produit l'adhesió. És un plaer veure com des d'arreu de la nació que molts ingenus diuen que no existeix ni ha exisitit mai van sorgint senyals que diuen "aquí estic jo i m'afegesc al mapa!". A poc a poc, a base de persones individuals que s'afegeixen a la iniciativa, el mapa va agafant la forma dels Països Catalans, persones d'arreu que comparteixen l'opinió que els Estats espanyol i francès en els que ens trobam no són els nostres ni actuen com a nostres, que no ens hi volen com allò que som i que necessitam una altra cosa, començant per un referèndum d'autodeterminació per proclamar un Estat propi!

L'èxit de la campanya ja s'està fent notar. En pocs dies s'han superat els 7.800 adherits, i recordem que la plataforma Sobirania i Progrés va necessitar mesos per arribar a aquestes xifres. El cens per la independència ja compta a Menorca amb adherits al 100% dels municipis de l'illa amb les següents xifres:

1- Ciutadella: 12 adherits
2- Maó: 9 adherits
3- Ferreries: 5 adherits
4- Es Castell: 3 adherits
5- Es Migjorn Gran: 2 adherits
6- Es Mercadal: 1 adherit
7- Sant Lluís: 1 adherit
8- Alaior: 1 adherit

Total: 34 adherits

Quin serà el resultat d'aquí uns mesos a tota la nació? I d'aquí un any? I a Menorca, quin serà el municipi amb més persones que volen un Estat propi, Ciutadella, Maó o potser algun altre? I en termes relatius, quin serà el municipi amb un tant per cent més elevat de sobiranistes que actualment encapçala Es Migjorn Gran? Com completarem el cens per la independència amb aquelles persones que no diposen d'internet o correu electrònic? En un any passen moltes coses i estam en època de canvis, potser alguns partits de tot el territori s'hauran de començar a replantejar la seva ambigüitat i encarar la necessitat de la sobirania com una opció indefugible...