11 de maig 2007

(Melià dimissió) El rànking illenc del mapa per l'Estat propi.

En menys d'un més des de la seva presentació Estatpropi.cat és a punt d'arribar a les 10.000 adhesions. Si a l'últim article deia que a Menorca hi havia 12 ciutadellencs adherits per 9 maonesos, ara mateix Maó guanya per 15 adhesions a 12 de Ciutadella. No sé si hi deu haver tingut cap incidència aquest bloc, tal vegada és que tenc més lectors maonesos que ciutadellencs, però a veure si els ciutadellencs espabilam i tornam a recuperar la primera posició de Menorca, amb una mica de voluntat, podríem ser fins i tot la segona ciutat independentista de Balears només per darrere de Palma que ja té 69 adherits. A Mallorca destaquen Llucmajor amb 18 adherits, Campos amb 17 adherits i Manacor amb 16 adherits. I a les Pitiüses destaca Formentera, amb 17 adherits.

També convé que a la resta de pobles hi hagi moviment, si cada un dels que ja estan al mapa informa de la campanya als seus coneguts, les xifres poden anar augmentat lentament però significativament. És important recordar als que tenguin por de donar les seves dades que només es publica l'origen geogràfic de l'adhesió. Aquest projecte pot arribar a fer molta renou, tot i el silenci inicial que imposen ara mateix els mitjans de manipulació massiva.

Mentrestant, la campanya ja ha superat una altra barrera i ja hi ha presència de més del 50% de municipis dels Països Catalans amb una difusió pràcticament només per internet. Blocs, correus electrònics i missatges SMS per mòbil poden fer una feinada. I quan algun dels grans mitjans es vegi obligat a parlar-ne el salt serà encara major. A Menorca, com ja vaig dir, ja hi ha presència de tots els municipis de l'illa, i açò no ho poden dir ni a Mallorca ni a Eivissa. Seria interessant poder comparar el grau d'implantació a les comarques del Principat i el País Valencià. Per qui cregui que açò del sobiranisme és una frivolitat purament identitària, que comprovi que hi ha adherits fins i tot a les zones interiors del País Valencià històricament castellanoparlants, com el Racó d'Ademús, enclavament valencià entre Aragó i Castella.

Suma't al mapa per un Estat propi, decidim el nostre propi futur, o contribueix a mantenir la dependència i la submissió de Menorca a l'Estat castellà. Què prefereixes?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

És mel aquesta iniciativa! sa veritat és q jo estic bastant picat ara mateix... més maonesos que ciutadellencs!! ¬¬

Talaiòtic ha dit...

És ver que sí? A mi també m'ha agradat molt, i sobre tot que en tan poc temps s'hi estigui adherint tanta gent.

A veure si s'animen més ciutadellencs i recuperam el liderat! I que no s'adormin als altres pobles tampoc!

Anònim ha dit...

Precisament companys menorquins m'havien comentat que Ciutadella segurament encapçalaria la llista... Tu, encara açò servirà per a desmuntar alguns tòpics a aquest nivell local ;)
Gràcies pel ressò que en feu des de Menorca!

Talaiòtic ha dit...

Gràcies a tu, Toni, per la vostra feinada amb aquesta pàgina!

A veure si els ciutadellencs remunten, i després es piquen els maonesos i així fins a l'infinit...

;-)