13 de gen. 2007

Campanyes

La possibilitat que els blocs i les noves tecnologies en general dónen a tothom d'expressar la seva opinió i interaccionar amb altres blocaires i lectors permet que la societat civil tengui un instrument de gran utilitat per organitzar-se, per fer reivindicacions davant els poders polítics, per intentar marcar l'agenda mediàtica i en defintiva per treballar en la consecució d'uns objectius.

Així, la campanya referèndum és democràcia d'en Xavier Mir va mostrant regularment les opinions de persones que responen a l'enquesta formulada al seu bloc amb la intenció de provocar el debat sobre el dret a l'autodeterminació. Per la meva part, que vaig respondre l'enquesta en el meu anterior article, també convidava a tots els illencs que vulguin a respondre les preguntes adaptades a Menorca que hi plantejava:

1. Creus que el dret d'autodeterminació és aplicable a les actuals comunitats autònomes dels Països Catalans?

2. Creus que la celebració d'un referèndum d'autodeterminació, amb independència del resultat, faria que l'Estat espanyol fos més democràtic?

3. Tens decidit quin seria el sentit del teu vot en cas que es fes un referèndum d'autodeterminació perquè els Països Catalans formessin un Estat propi?

4. Té sentit donar suport des de Menorca a una iniciativa que, d'entrada, només implicaria el Principat?

Podeu respondre les preguntes de forma breu directament al meu bloc o, si us voleu estendre un mica més, enviar-me un correu a Talaiot@lamalla.net i també les publicaré, amb el vostre nom o amb el pseudònim amb que us presenteu. No es tracta que estigueu necessàriament d'acord ni amb els Països Catalans com a concepte polític ni amb la seva independència, simplement donau la vostra opinió. Fins ara ningú ha volgut respondre aquestes preguntes de tots els que heu visitat el bloc, cosa que pot ser atribuïble a diversos factors, entre els quals la incomoditat de les qüestions plantejades, l'autocensura o el desinterès. O també que la web d'illencs.com tenia problemes tècnics per recollir els blocs menorquins i la qüestió no ha arribat a prou gent. Esperem que ara que el problema està solucionat tinguem més sort. Es tractar de tenir paciència i anar insistint...

Ahir un interessant article d'en Joan F. López Casasnovas, que igualment ens recorda que aquesta setmana es celebrarà la Diada Nacional del Poble de Menorca, ja reclamava la necessitat de no desertar d'un horitzó nacional més engrescador que l'actual, a no renunciar als avanços cap a la sobirania.

També en Pere Meroño ha començat la seva campanya en favor de la música en català, contra l'oblit dels nostres músics per part dels consumidors i els mitjans de comunicació. Hi estaré atent i miraré de col·laborar humilment des del meu bloquet. I en un altre àmbit, avui llegia a Vilaweb la notícia que el Gob ha iniciat una campanya de tramesa de correus electrònics al Ministeri de Medi Ambient per reclamar que es compleixi la normativa ambiental en el projecte de construcció del Dic de Son Blanc.

Properament, començaré una campanya pròpia sobre els problemes que tenim a algunes zones de Menorca, i en especial de Ciutadella, per a la recepció del Canal 33, del Canal 9 i de Punt 2 des de fa gairebé un any mentre que a la resta de les Illes Balears es veuen sense problemes.