27 d’abr. 2009

Posa’t el giny!

El passat octubre vaig escriure un apunt titulat La nostra llengua i la web: naveguem en català, que recollia les informacions que havien aparegut sobre la importància de tenir configurat el navegador en la nostra llengua i diferents instruccions per comprovar i posar el català com a llengua preferent en diferents navegadors.

Ara amb una campanya amb el nom de Navega en català aquestes informacions poden arribar a molta més gent i adequar les estadístiques de la presència dels catalanoparlants a internet a la realitat, evitant que molts de catalanoparlants engreixin artificialment les xifres d’altres llengües que ja compten amb prou usuaris i animar els responsables d’empreses multinacionals a continuar oferint més webs en català. La campanya va dirigida en primera instància a tots aquells que tenen alguna pàgina web per tal d’instal·lar-hi un giny que detecta la llengua amb què està navegant la persona que accedeix al lloc, de manera que cada visitant pot visualitzar en pantalla i queda informat de l’idioma que té configurat al seu navegador.

Si l’idioma és el català, aquesta imatge és la que apareixerà a l’ordinador del visitant a la ubicació on estigui instal·lat el giny, i que en aquest bloc podeu veure a la barra lateral de la dreta just a sota dels habitants habituals d’Es Poblat:

En cas contrari, apareixerà un avís destacat encapçalant la pàgina informant de l’idioma del navegador de l’usuari i convidant-lo a entrar a la pàgina de la campanya on s’explica com modificar l’opció de llengua preferent:

Quantes més pàgines incloguin aquest giny més internautes s’adonaran que la llengua que tenen establerta com a preferent al navegador no és la catalana, i tindran l’opció si així ho desitgen de seguir les senzilles passes per usar la llengua pròpia en les seves recerques a internet. Per tant, si teniu un bloc o pàgina web, posa’t el giny i informa els teus visitants de la llengua què utilitzen per navegar i de perquè és important tenir el navegador en català. Moltes de les pàgines que s’han adherit a la campanya ja estan recollides en el llistat La mar de webs.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es que el Cat no funciona. Ahora han vuelto a poner el .cat de rebajas. Si hay paginas MUY MUY independentistas que mantienen el .es