29 d’abr. 2009

Santiago Espot, parlant de Carretero

Del bloc d'en Joaquim Pugnau, Empordà Acció:


Notícia del Diari Regió7 de quan es va organitzar la presentació de Catalunya Acció a Puigcerdà (17/11/2006), que ja va causar suspicàcies.

Tenir "ofici i benefici"

Publicat el 22/juny/2006

Ben segur que tots hem escoltat en alguna ocasió aquesta expressió tan catalana. Diu molt sobre la personalitat del nostre poble i els valors col·lectius que la suporten. Tenir “ofici i benefici” equival a gaudir d’un respecte inicial donat que és algú que ha acreditat saber guanyar-se la vida. Precisament per aquests motius a Catalunya Acció exigim aquest requisit indispensable a tots aquells que volen formar part de la nostra organització. Però no és que ara vulgui parlar sobre el projecte polític més ambiciós del nostre país; ho hem fet en d’altres ocasions i continuarem fent-ho més endavant des d’aquestes mateixes planes. Avui, en canvi, toca explicar per què la primera condició que ha de tenir un dirigent polític és justament tenir “ofici i benefici”.

Fa més de cent anys l’eminent Dr. Martí I Julià, fundador de l’Unió Catalanista, advertia que per dotar Catalunya de polítics eficaços i honrats calia, abans de res, exigir-los una professionalitat acreditada. Li hem fet cas? Si ho jutgem a través de les cares que actualment dominen el nostre panorama polític haurem de reconèixer que no. Repasseu el currículum de la inmensa majoria dels parlamentaris catalans bo i començant pels seus caps més representatius. Només hi veureu una llarga trajectòria vinculada a l’administració pública, sigui en forma de regidor, alcalde, director general, etc. Ras i curt: buròcrates! És a dir, gent sense llibertat i amb la seva acció política hipotecada simplement perquè no poden dimitir. Esclaus del pressupost que els dòna de menjar. Una situació així podreix l’essència de la democracia perquè tots són pressoners de la menjadora oficial.

Sobre la veritat de tot plegat n’hem tingut un exemple recent en la persona de l’exconseller Carretero. Si repassem les informacions aparegudes durant els anys que va ocupar el càrrec veurem que era l’home que més incomodava els socialistes i, imagino, també als propis companys de partit en el govern. Què passava? Doncs que defensava els interessos del seu departament (que no eren res més que els interessos del comú del poble de Catalunya) al marge de la simple especulació electoral i sense el tacticisme esquifit que sempre caracteritza els nostres homes i dones de govern. Es va posar al servei del país i no pas al servei del tripartit. No és que fes una cosa excepcional, només feia allò que és normal quan algú esdevé un servidor de la cosa pública. Però és clar, aquest home sempre havia exercit la professió de metge que és allà on va tornar l’endemà mateix del seu cessament. La llibertat política no la concediex un càrrec, te la facilita el teu ofici.

Ara, com que la resta dels seus correligionaris de partit a l'exgovern tripartit només estan pensant en tornar a la poltrona com sigui, ell, des de la seva consulta de metge, ha pogut encapçalar un manifest exigint als seus responsabilitats, coherència i dignitat. L’acompanyen en aquesta acció, entre d’altres militants d’ERC, en Pere Oliver, en Xavier Estivill i en Pere Borràs, tots ells d’Almoster. Els conec personalment a tots tres i us puc assegurar que són gent d’ofici i benefici i d’un ferm patriotisme. Ells van organitzar fa uns mesos la presentació de Catalunya Acció al seu poble per sobre d’interessos partidistes. Només us puc dir que la regeneració ha d’arribar a les files republicanes (i tant de bo també a les de CiU) de la mà de gent com ells. Per a aconseguir-ho, benvolguts amics almosterencs, posseu-hi tot el patriotisme, inteligència i coratge. Segur que no fallareu.

Santiago Espot
President Executiu de Catalunya Acció

6 comentaris:

Anònim ha dit...

La expresión "tenir ofici i benefici" es una traducción literal del castellano "tener oficio y beneficio" de hecho existe la expresión contraria "no tener oficio ni beneficio"

Anònim ha dit...

Como lo que le pasa al propietario de este blog: ni oficio ni beneficio.

Anònim ha dit...

Els castelladres sempre s'arroguen les dites de tot el món, i fan veure que les dites d'arreu són castelladres.

Ei,no es diuen castelladres per no res!

L'avarícia dels castellops no té aturador. Són tan avariciosos que àdhuc pretenien que "déu" parlava en xarnec!

Maleïts repugnants.

"Sense ofici ni benefici" és invent català, com "en el país dels orbs el borni és rei" és invent grec.

De fet, no hi ha mai enlloc ni una sola dita genuïnament castelladra.

No sé d'on surt tant de miserable xarnec sempre fotent el nas on no els demanen.

Semblaria que no tenen prous indrets on fotre el nas que l'han de fotre en indrets catalans.

Sempre s'ha dit en català: "si parla en català veurem què diu", "si parla en xarnec, no en fotrem cap cas", car tot el que és mai dit en xarnec és mentida.

Quan ho aprendran? Quan ens n'alliberarem? Quina cadena llefiscosa! Són inaguantables!

Jaume Çagarriga

Anònim ha dit...

Si sabes donde está la mierda, vete allí a picar.
Pavo ufano.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Talaiòtic ha dit...

Aquest comentari de l'anònim d'aquí dalt, igual que el de l'entrada sobre Sant Jordi, està suprimit per insultar i menysprear el nostre país. Així que repetesc que si no li agrada el lloc on viu, segur que en el món hi trobarà algun país ben aprop d'aquí on es trobarà més còmode.