14 de set. 2008

Fillets, és hora d'anar als BARRACONS!

Comença el nou curs escolar i les notícies sobre la proliferació als Països Catalans de barracons prefabricats per acollir un nombre creixent d'alumnes, amb les lògiques queixes dels pares per la precarietat i la inseguretat de les instal·lacions, s'incrementa com mai. Només cal fer un repàs a la premsa d'arreu del país per veure com aquesta situació ja és preocupant:

Al País Valencià:

El diari Levante-EMV informa que El curs començarà amb 1.300 barracons en els centres educatius al País Valencià, i al diari Información es diu que a Elx ja són quatre els col·legis amb barracons de la ciutat. Tenim per exemple 1.000 alumnes en barracons només a Llíria. Com podem veure des dels comentaris a aquestes informacions, o també en el bloc Catarroja Descoberta, les queixes dels lectors es dirigeixen cap al Govern dels populars nacionalistes espanyols per deixar de banda l'educació, de tenir altres prioritats i d'amagar a la societat la precarietat i la manca de seguretat amb la que comencen el curs els fillets.



Al Principat:

El Diari de Girona, per exemple, treia com a Tema del Dia el passat dia 11 que Es creen 8 centres nous en barracons. Els blocs també són un bon contrapunt a l'escàs interès que aquesta situació cada vegada més alarmant desperta en els mitjans de manipulació massiva. Al bloc Sils, com més serem més riurem diuen que Com més serem, més barracons tindrem i els comentaris dels lectors es queixen també de la manca de previsió i planificació dels responsables polítics. Però resulta que al Principat o a ciutats com Girona, els qui governen no són els populars espanyolistes, sinó que són els socialistes sectaris colonials. Es veu que també tenen aquests altres prioritats que no són l'educació i la qualitat de les instal·lacions dels nostres fillets?



A les Illes Balears:

El Diari de Balears informa que La tensió entre els pares marca el retorn a les escoles i que s'anuncien mobilitzacions per la manca de previsió de la Conselleria d'Educació. El motiu? Aules prefabricades que no reuneixen les condicions òptimes per garantir la seguretat dels fillets, manca d'espai i de material didàctic. I resulta que el govern de les Illes i la conselleria d'educació en concret està en mans de la també socialista Bàrbara Galmés...

El Diari Menorca deia també el passat 25 d'agost de la instal·lació de barracons al col·legi Pere Casasnovas a Ciutadella, a Sa Graduada, Mateu Fontirroig i Mare de Déu de Gràcia de Maó i al Doctor Comas d'Alaior, que s'afegeixen als que ja existeixen.


Foto Diari Menorca.

I mentrestant sembla que el problema dels barracons massius no el tenen ni populars ni socialistes a Espanya, casos puntuals a part. Deu ser que som els catalans que esteim units per la nostra manca de previsió i de no tenir l'educació com a prioritat? O deu ser més bé que els nostres polítics espanyolistes i colonials sempre s'ho fan venir bé per dividir-nos i acusar-se mutuament entre ells? No serà que no han reconegut fins que ha estat massa tard que no tenien prou finançament per atendre tots els serveis que s'han de donar? No serà que els diners que pagam per fer les escoles que necessitam se'n van a Espanya i no tornen i han callat durant anys? La situació es va agreujant i sense cap esperança que el robatori continuat que patim s'aturi mentre depenguem de l'Estat castellà. Cap esperança ni una!

Si ets un pare o una mare illenca o de qualsevol poble dels Països Catalans que veus com els teus fills entren dins un barracó enlloc d'una aula ben equipada d'una escola normal, hauries de saber que els espanyols fan els seus col·legis amb un ordinador per cada 2 fillets amb els diners que et roben. Tal vegada per tu sigui dur acceptar-ho, però si vols que aquesta situació canviï hauràs d'assumir d'una vegada que Espanya no t'estima, admetre que som tractats com una colònia i demanar en conseqüència un Estat propi: si fas via podries ser el que fa 20.000!

10 comentaris:

Unknown ha dit...

Gràcies per enllaçar-nos.

Espanya no t'estima!!

Talaiòtic ha dit...

De res, endavant amb el vostre bloc.

Talaiòtic ha dit...

Que bé! Acab de veure un altre adherit a EstatPropi.cat de Ciutadella. Ja en tenim 27 i som 102 menorquins.

Talaiòtic ha dit...

Molt bé! Dos adherits més: un de Ciutadella (28) i un altre de Maó (35). I ja som 104!

Es nota que la difusió de la notícia dels 20.000 adherits a diferents mitjans fa efecte!

Talaiòtic ha dit...

I un altre de Ciutadella (29) que fa 105 menorquins! Un més i arribarem a la trentena...

Per cert, que si visitau el Lobby per la independència, podreu veure dues notícies reproduïdes d'altres mitjans sobre la gratuïtat dels llibres a regions espanyoles i les aules prefabricades a Mallorca. Sense comentaris!

Ses Tres Boques ha dit...

Salut Talaiòtic!
Hem reactivat el bloc del Puig d'Ostern amb un enllaç cap a ses tres boques.
Intentarem fer creixer aquest nombre de persones que reivindiquen un estat propi.
Ànims!

Talaiòtic ha dit...

Perfecte gent! Així els vostres seguidors tindran més fàcil trobar-vos a la nova direcció.

Endavant amb el bloc de Ses Tres Boques!

Talaiòtic ha dit...

Ferreries no s'atura i ja tenim el 22è adherit. 106 menorquins!

Anònim ha dit...

Ufff, quants barracons. I encara hi ha més!!

http://barracons.bloc.cat

A Burjassot (L'Horta Nord)

Talaiòtic ha dit...

Gràcies per l'enllaç anònim. Açò és el que passa per no tenir un Estat propi.

Avui n'hi ha un altre que el demana. El 36è de Maó. I ja som 107!