1 de set. 2008

Retorn a la feina.

S'han acabat les vacances de bloc, i és hora de tornar. Abans de deixar Es Poblat vaig dir que el mes d'agost a vegades donava sorpreses, i no m'equivocava, perquè aquest ha estat un mes que prepara una tardor espectacular.

A nivell local, tenim a Ciutadella que l'Alcalde Llorenç Brondo i 8 regidors de l'equip de Govern s'han donat de baixa del Partit Nacionalista Espanyol per trencar l'acord de govern amb l'UPCM d'en Joan Triay traslladant les disputes internes del partit a l'Ajuntament. Aquest moviment que es va donar a conèixer el dia 31 de juliol i que dia 1 d'agost sortia a tota la premsa local i part de l'estrangera es produia dos dies abans del congrés del partit i mostrava les profundes divisions internes d'aquesta formació política. Les reaccions no s'han fet esperar i el bloc de na Maite Salord ha estat una finestra per on passa aire fresc enmig de la xafogor mediàtica de la xarxa de comunicació que es mou a l'entorn dels interessos dels grans partits colonials de l'illa, amb articles i comentaris de gran nivell. Només s'han de seguir els apunts Crisi a l'Ajuntament de Ciutadella, Una única tranquilitat i La nostra responsabilitat per comprovar-ho.

Ara tothom està a l'espectativa de la renovació de la Junta Local del proper 12 de setembre per saber si hi ha possibilitats que els 9 desertors retornin al partit amb el que es van presentar a les eleccions o se'ls tanca qualsevol opció en aquest sentit i es reobre el debat per part de l'altre partit colonial, el Partit Espanyol, per aconseguir l'Alcaldia que no li van donar les eleccions amb una moció de censura i que ha anat llençant missatges contradictoris que no amaguen la seva ambició de poder a qualsevol preu.

En l'àmbit internacional la independència d'Ossètia del Sud i Abkhàzia de la república de Geòrgia afegeixen dos nous Estats en el còmput de països independents de la Terra. En aquest cas ha estat Rússia qui pels seus propis interessos ha ocupat Geòrgia i ha reconegut la independència d'aquests territoris en contra del que ella mateixa predicava en el cas de Kosovo, i en canvi els Estats Units i els països europeus s'hi mostren contraris. Tot plegat fa que es demostri una vegada més la necessitat d'un reconeixement universal dels drets col·lectius dels pobles i d'un organisme internacional amb capacitat real per fer-los complir que no deixi la llibertat de les nacions sotmesa a les necessitats de l'equilibri entre potències. També s'han pogut fer comentaris sobre aquest cas a la blogosfera illenca en l'article d'en Francesc Sintes Solidaritat amb Geòrgia? Ca!

En l'Espai Comunicacional, podem destacar que també des d'aquest mes d'agost Canal 9 ja es pot veure a part del Principat per TDT, en un nou presagi que l'acord de reciprocitat sembla estar encarrilat i pendent de la concessió per part del Ministeri del múltiplex per emetre els respectius senyals. Com ja he dit en altres ocasions, haurem de veure finalment amb quines condicions i quina programació. Aquí a les Illes, la notícia de la desaparició de les desconnexions insulars dels informatius d'IB3 ha causat queixes entre els televidents i la típica escena de retrets entre els dos partits colonials que són els principals responsables d'aquesta situació ja prevista des del moment en què en el desplegament de la TDT només la Televisió Castellana que pagam tots té permès tenir desconnexions territorials en les emissions digitals, i no així la resta de canals públics o privats. Si a les Canàries ja demanen poder seguir fent les desconnexions i al Principat TV3 pot seguir amb les desconnexions dels seus Telenotícies comarques, esper que aquí es pugui trobar també una solució a aquest tema ara que ha saltat a l'opinió pública, però la veritat, fins avui encara no he pogut veure ni un informatiu menorquí d'IB3 perquè a Ciutadella la majoria rebem les desconnexions mallorquines, i no les menorquines. A veure quan posam ordre amb un repetidor per Ciutadella!

I finalment, ja ha començat també durant aquest passat mes la batalla pel nou sistema de manteniment de l'espoli econòmic als Països Catalans per part d'Espanya. El combat que ens preparen serà digne d'un show de pressing catch, molt espectacular però on tot acabarà com està previst pels guionistes: seguirem poquinant com a bons esclaus als nostres amos de l'altiplà peninsular fins que deixem de ser una nació d'oportunitats i hagin d'emigrar no només els més preparats com ja passa ara, sinó fins i tot els treballadors menys qualificats. I llavors, rebrem alguna solidaritat dels qui ara no volen deixar d'espoliar-nos? Si no n'hem rebut mai en tota la història, de solidaritat espanyola, sinó tot el contrari! Algú es pot creure que ara han canviat i que ells ens ajudarien? Quan tenguin el que volen i la situació s'hagi invertit definitivament tancaran l'aixeta tan ràpid com ara bombegen per drenar els recursos del nostre país.

Quan s'hagin acordat les noves condicions d'espoli i es produeixi l'esperada sentència del Tribunal de la Santa Prostitució sobre l'Estatutet colonial del Principat (i també la de la consulta popular basca) llavors quedarà consumat el fracàs més absolut de la nostra classe política majoritària, repartida entre partits colonials o autòctons però encaixistes amb un Estat que treballa contra la nostra nació amb tots els mitjans de què disposa. Al Principat sembla que es va preparant un relleu que doni una nova esperança, tal vegada la darrera, que ja veurem si s'aconsegueix. Però i aquí a les Illes, què podem fer?

4 comentaris:

Guixona ha dit...

Benvingut des ses teves vacances. Veig que has vingut inspirat per tornar a posar els punts damunt ses I. Açò de fer un mes sense dir res no va bé, es dia que pots xerrar ho dius tot de cop. ;)

Començarem de nou sa rutina, te seguiré observant.

Talaiòtic ha dit...

Hola Sara!

Crec que és el primer comentari que deixes en Es Poblat i estàs carregada de raó sobre l'article. Massa temes a la vegada però bé, segur que tindré ocasió de seguir xerrant de cada cosa ...

Salut!

àlex ha dit...

Ben torntat!
i enhorabona per haver-te sobreposat a les temptacions ciutadellenques de tornar a obrir es poblat a l'agost.

Talaiòtic ha dit...

Merci Àlex. Benvingut de nou en Es Poblat!

Sí que era una temptació sí, però la veritat, com que en el bloc de na Maite la cosa estava prou ben coberta des de primera fila, en tenia ben prou de llegir el que per allà s'hi deia. De totes maneres, com li deia a na Sara aquí dalt, segur que ja hi haurà ocasió de referir-me també a aquesta qüestió ciutadellenca.