25 de jul. 2008

Neix "La Nostra TV"

Del Racó Català reproduesc íntegrament una notícia que m'ha fet especial il·lusió després de mesos de demanar en la secció d'espai comunicacional d'aquest bloc que algú comenci el camí de replegar en una plataforma d'internet, cable i satèl·lit els canals de televisió que emeten en llengua catalana. Ara aquesta reivindicació comença a ser una realitat via internet amb La Nostra TV.

Diversos programadors del país han creat "La Nostra TV", un programa on qualsevol usuari d'Internet pot veure els diferents canals televisius que ara mateix hi ha als Països Catalans i que emeten de franc. Tot i que només és la primera versió -i en fase Beta- inclou ja un bon grapat de cadenes que emeten en llengua catalana d'arreu dels Països Catalans. Del Principat hi podem trobar el 3/24, Televisió de Catalunya Internacional , Barcelona Televisió, Maresme Digital TV, Girona Televisió, Granollers TV i Canal Català TV. Del País Valencià: InfoTelevisió i TV Valenciana Internacional.

De les Illes Balears hi ha de moment Televisió de Mallorca i IB3 (Televisió de les Illes Balears). D'Andorra, Andorra Televisió; i de l'Alguer, Catalan TV Alguer, que emet butlletins informatius. A més a més el programa permet sentir també l'emissora en català de les Illes "Som Ràdio", que tants problemes va tenir amb el govern Matas, i que va renéixer ara fa un any a Internet. Els programadors preveuen que aviat podran estrenar la versió 2.0 d'aquest programa, que fa servir l'Octoshape per a emissions en alta qualitat i amb un actualitzador de freqüències en línia.

Naturalment, deix un enllaç permanent a la pàgina de descàrrega de La Nostra TV a l'apartat de Televisions dels Països Catalans d'Es Poblat. Esperem que prest ofereixi actualitzacions amb nous canals de ràdio i televisió que facin més fàcil l'accés als mitjans en la nostra llengua i que estigui disponible també per a Linux i Mac. Si algun grup empresarial es decidís a crear una plataforma potent de comunicació en català en els tres àmbits mencionats (internet, cable i satèl·lit) ja es podria trobar una part de la feina feta gràcies a la iniciativa dels autors d'aquest programa.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Tarda en carregar.Pero ja era hora!!!.
Aixo es solsament el principi...

Talaiòtic ha dit...

Així ho esper, Anònim!

Unknown ha dit...

Molt bona idea, llàstima que de moment, no qualsevol usuari d'internet pugui veure aquests canals en català. Nomes hi ha versions del programa per Windows XP i Vista, esperem que prest tenguin versions per altres sistemes operatius.

Talaiòtic ha dit...

Cert Santi. Faria falta que algú que en sapi s'hi posàs en les versions de Linux o Mac, per exemple. I no sé si des d'aquest programa es podrien carregar els canals a través de l'iTunes per traslladar la imatge a l'aparell de TV. Tot són passes per rompre barreres.

Unknown ha dit...

Al mon del software lliure, moltes vegades es reescriuen programes i funcionalitats que ja estan escrites. La majoria de vegades s'aprofita i milloren programes proveint-los de noves funcionalitats i prestacions
També hi ha llenguatges de programació, que permeten fer programes per sistemes diferents amb petites adaptacions. I també hi ha programes com Miro TV, que t'ho donen quasi fet. http://www.getmiro.com/
N'hi hauria prou si es fessin servir tecnologies i protocols estandaritzats.

Però donem-lis un vot de confiança.

Talaiòtic ha dit...

M'encantaria saber-ne de llenguatges de programació, però em pens que avui és una cosa que em supera. De petit emprava una mica l'antic Basic, que ja és una llengua morta...

Donaré un cop d'ull a aquesta pàgina que em dius. Merci.