21 de jul. 2008

Cent-un, cent-dos, cent-tres...

El marcador dels menorquins al mapa per un Estat propi ja ha superat els 100 adherits. Que vagin rient els que troben que són pocs i que hem tardat més d'un any en replegar 100 persones, que en trenta anys de la darrera restauració borbònica, i segurament en els 206 anys de l'annexió de la nostra illa per l'Estat castellà (amb el breu parèntesi de la revolució menorquina de 1810) per primera vegada podem visualitzar els illencs que pensam de forma clara i inequívoca que Menorca no ha d'estar sota domini del Regne d'Espanya. Perquè en surt perjudicada la nostra llengua i la nostra cultura, la nostra memòria històrica, la cohesió de la societat menorquina, el nostre benestar, la nostra economia i els nostres drets polítics com a poble i com a ciutadans. Perquè la voluntat política de l'Estat castellà és i ha estat sempre, de forma explícita o implícita, la nostra desaparició com a poble conscient i diferenciat, la nostra absorció i assimilació en la seva Espanya uniforme i uninacional, i aquest objectiu es porta a terme de forma planificada i implacable tant si Espanya és democràtica com si no, tant si és monàrquica com republicana, tant si governen els del PSOE com si ho fan els del PP.

De cada vegada més gent veu que ens trobam en un punt d'inflexió, i que per primera vegada en els inicis del segle XXI creu que la nostra supervivència com a poble depèn de què siguem capaços de tenir un Estat propi. Una sensació que fins ara no es manifestava a Menorca i sí en altres territoris de la nostra nació. Altres tal vegada pensen en la necessitat d'un Estat propi únicament per assegurar el nostre benestar davant dels perills i canvis que s'aproximen i un futur millor pels nostres descendents, ja que les mancances que tenim en inversions i serveis públics bàsics ens perjudiquen siguin quins siguin els sentiments identitaris que cada un tengui. Aconseguir-ho depèn exclusivament de nosaltres mateixos, i no de la voluntat dels espanyols.

El menorquí nombre 100 adherit a Estatpropi.cat és de Ciutadella, i el rànking ara mateix és aquest:

1- Maó: 33
2- Ciutadella: 26
3- Ferreries: 21
4- Alaior: 6
5- Es Mercadal: 4
6- Es Castell: 4
7- Es Migjorn Gran: 3
8- Sant Lluís: 3

Total: 100

Destaca l'impressionant augment de Ferreries, que amb els seus 21 adherits s'aproxima a disputar la segona posició de Ciutadella en nombres absoluts, perquè en termes relatius és la població menorquina amb més independentistes de llarg. Segurament en la darrera empenta que han experimentat les adhesions des d'aquesta població hi hagi tingut molt a veure el bloc de l'Associació Cultural Puig d'Ostern, que ha inclòs un banner d'Estatpropi.cat a la seva pàgina i que per suposat ja tenc entre els meus enllaços. La meva felicitació als autors d'aquesta pàgina per la seva decisió i la seva feina.

A part que ja no em sent tan tot sol en la difusió de la campanya d'adhesions al mapa per un Estat propi, i vists els resultats d'aquest bloc de Ferreries, em deman si no hi hauria més blocs menorquins que poguessin afegir entre els seus enllaços un dels banners de difusió d'Estatpropi.cat. La feina en xarxa és important i segur que arribaria a molta més gent de cada poble de l'illa que encara ara segurament ni coneix aquesta iniciativa o potser en va sentir parlar en algun moment però no s'ha decidit encara a sumar-s'hi. Sempre és important recordar que les dades són confidencials i no es publiquen. Anim als bloguers menorquins sobiranistes a fer un breu apunt o menció dels 100 illencs adherits a Estatpropi, a aportar les seves opinions crítiques i constructives sobre aquesta campanya i a incloure un enllaç permanent. I si encara no teniu bloc, sempre en podeu obrir un i afegir-lo també a la Xarxa de Blocs Sobiranistes, que també acaba de superar els 700 blocs. Per què no un bloc sobiranista a cada poble de Menorca?

La feina continua, i seguirem comptant lentament i pacientment les adhesions amb il·lusió. Qui vulgui que s'hi apunti, que com més serem més riurem. Som-hi!

Cent-quatre, cent-cinc, cent-sis...

4 comentaris:

B. M. ha dit...

Molt bones!

Enhorabona, per l'iniciativa i per les 100 adhesions. Seguiu així

Per altra banda m'ha agradat molt el bloc, me'l guardo als preferits

PD: des de http://monestiravellanes.wordpress.com

Talaiòtic ha dit...

Gràcies i benvingut en Es Poblat. Faré també un aguait al teu bloc.

Salut!

Associació Cultural Puig d'Ostern ha dit...

Salut talaiòtic!

Gràcies per visitar-nos, afegir-nos, i fer menció de nosaltres al teu poblat.
Esperam que el nombre d'independentistes augmenti a tota Menorca, i ben segur que prest escriurem sobre el tema al Puig d'Ostern.
Per suposat que el poblat passarà a formar part dels nostres enllaços.

Una abraçada!

Talaiòtic ha dit...

Gràcies a vosaltres. A veure si apareixen més blocs de tots els pobles de l'illa amb banner d'Estatpropi.cat.

Haurem d'estar a l'aguait, però si hi ha ningú que ho faci estaria bé que ens avisi i el podrem afegir. Seria genial poder fer una secció específica de blocs menorquins adherits.

Una abraçada també.