5 de maig 2008

Guiem Soldevila: ha nascut una estrella!

En Guiem Soldevila no és precisament nou en l'àmbit de la música. Als seus 27 anys porta l'experiència de coneguts grups entre els seguidors menorquins i ja desapareguts com Manners, Six Fusion, Lapsus o Songrey. El 2001 va participar en el disc "Entre Boires" amb la seva mare Maria Àngels Gornès, també cantautora de reconegut prestigi.



Ara és a punt de presentar el seu primer disc, "Orígens" que ha fet juntament amb músics de tota l'illa. En aquest treball –que es presentarà el proper agost a Ciutadella– s’hi poden distingir les dues facetes característiques del músic. La primera, com a cantant amb els seus propis temes, i la segona com a compositor de música instrumental, destacant la seva labor com a guitarrista. Podem trobar-hi cançons tan directes com “Ocell perdut”, amb un estil pop rock, fins a peces més complexes com “Buscant a Déu” amb textos metafòrics i ambients simfònics i electrònics. Per altra banda, també hi trobam 5 composicions instrumentals (originalment inspirades en la dansa de Geliah) que fan referència als 4 elements (Aigua, Terra, Aire i Foc) amb el títol genèric de: “Suite: Elements en essència”, on s’hi introdueixen atmosferes més ètniques i mediterrànies. Una formació elèctrica (guitarres, baix, bateria, piano i teclats...) combinada amb un quartet de corda, vents, percussió i cors.

Els qui hagin gaudit de les seves aparicions en públic, com en el recital Illanvers, ja deuen conèixer el talent d'aquest jove menorquí del que ben segur n'haurem de seguir l'evolució, perquè promet molt. Només cal escoltar els fragments dels seu disc que podeu trobar a la seva pàgina web www.guiemsoldevila.com per comprovar-ho. O aquest vídeo recentment penjat a internet i que ja duu més de 500 visites.

Fragment de "Terra".