25 de nov. 2007

Felicitats a la XBS i Illencs.com!

La blogosfera s'està fent un lloc important en el panorama mediàtic i comunicatiu del nostre país, que complementa o fins i tot comença a competir amb altres mitjans més tradicionals d'informació i/o entreteniment, com diaris, revistes, ràdio i televisió.

Aquest dimecres dia 28 de novembre, per exemple, es presenta públicament a Barcelona la Xarxa de Blocs Sobiranistes, a la qual com sabeu estic adherit. Serà a les set del capvespre a la seu d'Òmnium Cultural al carrer Diputació 276. Naturalment, no hi podré ser entre altres coses perquè açò m'obligaria a passar nit a Barcelona i tornar a Menorca ensoldemà matí, però d'aquest tema ja en parlarem un altre dia. La XBS ja aplega ara mateix 524 catosfèrics, i en paraules d'en Xavier Mir, "no serà només la presentació d'un agregador de blocs, sinó la d'un nou espai que entre tots i totes hem demostrat que existeix". La presència física a l'acte de molts dels autors dels blocs que formen aquesta xarxa serà el que ja s'ha anomenat una "desvirtualització" de la mateixa.

I si el passat octubre feia un any que la XBS entrava en funcionament, aquest novembre illencs.com ja duu 2 anys vertebrant els blocs de Menorca. Crec que val la pena reproduir aquí les pròpies paraules de celebració d'aquest aniversari per part dels responsables d'aquest projecte menorquí, ja que no conec que existeixi res que s'hi equipari a les altres illes:

"Més de 730 dies on line. Illencs.com està d'enhorabona.
I és que compleix dos anys d'existència a la xarxa. I durant aquest temps, dia rere dia, Illencs.com ha anat aconseguint el seu objectiu: el de ser punt de referència de tot el que es diu i s'opina a la blogosfera de Menorca.

Sí, perquè tot i ser un territori petit, el món dels blocs és més actiu que mai a Menorca. I si no, els nombres parlen per sí sols: fa dos anys Illencs.com resseguia una vintena de blocs per publicar els darrers escrits a la nostra portada. Fa un any, aquest nombre era de pràcticament un centenar, i ara, 365 dies després són més de 150. És a dir, 150 blocs registrats a l'illa, uns més actualitzats que altres, però tots són una nova finestra d'opinió i expressió de la realitat de Menorca, sigui de la tendència que sigui.

I per poder trobar, vertebrar i canalitzar totes aquestes finestres d'expressió que surten en un lloc tan dispers com és Internet va néixer, ara fa dos anys, Illencs.com. Sabem ben cert que per molts Illencs s'ha convertit en una pàgina de visita obligada, si més no diària. Com la lectura del diari, acompanyada pel gust del cafè de bon dematí. Idò bé, Illencs és el lloc per saber no només algunes de les coses que passen a Menorca, sinó també, del que s'opina, què es fa i fins i tot de contemplar els paratges de la nostra illa, de la mà del creixent nombre de fotobloggers que hi ha. Illencs.com ha fet xarxa des de la xarxa de tot el moviment bloc a Menorca.

Són més de dos anys online, i açò s'ha traduït en més de 150.000 visites des de llavors i gairebé 220.000 pàgines vistes. Uns nombres que no serien possible sense la vostra confiança. Gràcies a tots per fer-ho possible.

Mentrestant, des de Dinamic Studi, impulsors d'aquest projecte, esteim preparant una nova etapa per Illencs.com. Una etapa en la que tindran més protagonisme els blocs que cada dia néixen a la nostra illa, amb noves possibilitats d'interacció."

Felicitats idò, tant a la XBS com a illencs.com, per aquests aniversaris i per la seva feina en favor dels blocs al nostre país. Que en puguin fer molts més!

I el proper diumenge, a més, farà un any que va començar Es Poblat d'en Talaiòtic. Com passa el temps!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Talaiòtic.

Oscar Barber
www.illencs.com

Talaiòtic ha dit...

Gràcies a tu per la teva feina en favor dels blocs menorquins.

Salut!