5 de nov. 2007

Abstencionistes menorquins en acció: deixem l'Estat plantat.

La data del 9 de març de 2008 és la que s'espera que sigui l'escollida per celebrar les properes eleccions al Congrés de Diputats del Regne d'Espanya. I més quan ja s'ha confirmat que aquesta serà la data de les eleccions autonòmiques andaluses. En aquestes eleccions, els illencs escollirem 8 diputats per la circumscripció de les Illes Balears.

Actualment aquests 8 escons de les Balears estan ocupats per 4 diputats del Partit Nacionalista Espanyol, ara a l'oposició, i 4 diputats del Partit Espanyol, que serveixen per donar suport al govern de l'Estat. Un panorama d'allò més plural i engrescador: Colonials 8 - Dignitat com a poble 0. Una pallissa! A mesura que ens acostem a la data, els uns ens voldran convèncer que hem de votar ZP perquè els altres són molt dolents, molt dolents, i els altres ens demanaran que votem RJ perquè els uns són una calamitat. I al final es repartiran el pastís igual que ara i a les Illes ens quedarem com sempre, sense cap diputat que tengui els interessos del nostre país i dels seus habitants com la seva prioritat sense la hipoteca d'haver de votar allò que convengui a les cúpules dels partits espanyols. Sembla que només una gairebé impossible coalició de partits autòctons de centreesquerra, a l'estil de Nafarroa Bai, i que ja s'està gestant podria donar esperances de canviar aquesta lamentable situació amb un diputat illenc que no fos del PPSOE. I apa, a aguantar quatre anys més!

Davant d'una realitat així, em planteig si té sentit anar a votar en unes eleccions d'un Estat que no és el nostre. És clar que d'abstencionistes n'hi ha de molts tipus i a mi m'agradaria que el meu malestar es pogués expressar d'una manera més creativa. Ara mateix, la meva primera opció és la de seguir la nova proposta d'en Xavier Mir i deixar plantat l'Estat que l'únic reconeixement que dóna a la meva nació és el d'actuar-hi en contra sistemàticament en tots els camps, l'econòmic, el cultural i el polític. I açò es concretaria amb un vot nul amb alguna inscripció de queixa i reivindicació de llibertat pels Països Catalans. Com que només ens volen per pagar, també es podria introduir una fotocòpia d'un bitllet de 5 euros dins el sobre electoral (res de bitllets autèntics, com ha proposat algú, que s'ho quedaria l'Estat i ja ens roben prou!). També hi podríem posar una còpia d'un bitllet d'avió, perquè s'enrecordin de quin és el mitjà de transport que necessitam per sortir de les illes mentre pagam trens peninsulars que no empram i que si són a Barcelona, a més, no funcionen. O una poesia, que comenci dient "Adéu Espanya" i que els deixi clar que ja esteim farts de com es tracta el nostre idioma per l'Estat, en el Congrés, on els nostres diputats no el poden ni parlar (Clar que tampoc ho demanen, com que són tots del PPSOE. Si un dia açò canvia encara ens voldran fer creure que és gràcies a ells!), en els mitjans de comunicació espanyols, on es practica l'apartheid lingüístic a tot allò que no sigui castellà...

El millor que podria passar en les eleccions és que en ZP i en RJ s'enduguessin una trompada de campionat tots dos i quedessin en un empat tècnic sense majoria absoluta i amb més necessitats de suports que mai. A veure si encara pacten entre ells com a Alemanya i deixen de fer la comèdia per tenir-nos a tots entretinguts. Imaginau-vos, un govern espanyol de salvació contra el "xantatge" dels insaciables perifèrics. Evidentment no ho faran, es quedarien sense la coartada d'acusar-se mútuament i els deixaria a tots al descobert. I si ens quedam sense govern una temporadeta com a Bèlgica?

Què faria que els abstencionistes menorquins que no pensen anar a votar es mobilitzessin per queixar-se activament contra el front bipartit espanyol del PPSOE? Serviria d'alguna cosa un increment de vots nuls o en blanc? Serveix d'alguna cosa l'abstencionisme conscient? Segurament podrem anar tractant el tema en els propers mesos. Si teniu ganes de dir la vostra o de fer alguna proposta, ja ho sabeu.

6 comentaris:

Pau ha dit...

Des d'una perspectiva menorquinista el vot a les eleccions espanyoles és crec molt important. En definitiva el s qui tallen el bacallà viuen a Madrid. Cal fer un esforç per ser-hi amb força. No estic disposat a regalar cap diputat ni a ZP ni RJ. Jo aniré a votar.

Talaiòtic ha dit...

Ho respect Pau. I ja veurem què és el que faig jo finalment, però ara mateix no veig possibilitats de treure als partits espanyolistes ni un dels 8 diputats que estaran joc. I és així de trist i de desmotivador.

Fa quatre anys ja es va formar la coalició "Progressistes per Balears", i la bipolaritzadció i el vot de càstig de darrera hora indignat amb el PP va esclafar les expectatives. Ara serà necessari un nou gest per formar una alternativa autòctona i que encara no està clara. Dependrà del que decideixin els mallorquins.

Anònim ha dit...

No et basta (no t'agrada) la democràcia perque les teves idees no tenen prou seguidors. Aquest no ès un problema de la democràcia, sino de les teves idees. Mentres la teva rabieta sigui l'abstenció, et felicito. N'hi ha d'altes que en la teva situació cremen autobusos o esperen covardment l'ocasió de clavar una bala al clotell d'un regidor.

Talaiòtic ha dit...

Anònim, et don jo l'enhorabona a tu per ser tan feliç que et permets dir animalades com aquestes.

La democràcia m'agrada tant com per donar suport a un referèndum que fins i tot segons els diaris espanyolistes vol el 60% dels catalans del Principat mentre els polítics miren cap a una altra banda. El problema, anònim, és que els votants no tenim prou seguidors entre els polítics.

I m'agrada tant la democràcia com per voler canviar una situació donada per la imposició de les armes i per "dret de conquesta" per vies només democràtiques, mentre els partidaris de l'unionisme necessiten amenaçar (constitucionalment, açò sí!) amb impossibles intervencions de l'exèrcit contra iniciatives populars.

No sé si als nacionalistes espanyols els agrada tant la democràcia com als qui volem recuperar un Estat propi per al nostre país. La teva odiosa comparació només demostra que la violència és una cohartada perfecte que serveix als interessos de l'Estat castellà.

Anònim ha dit...

Res d'imposició, anónim talaiótic. Per cert, si vols, pots dir-me anónim cavernícola, així estarem al mateix nivell d'anonimitat.
Milions de persones voten a algun d'aquets partits que tant desprecies (jo no, per cert). En canvi, el partits que defensen imbecilitats com la segregació dels "països catalans" de la resta d'espanya son minoritaris a Catalunya i francament anecdótics a les Balears. Si les idees que defenseu tinguesin cap i peus, tal vegada podríeu convèncer al alguns votants mes. Ho intenteu de mil maneres i no conseguiu més que arreplegar als tontos del poble (amb perdó), que a Euskadi son els mateixos tontos que ara es pudreixen a diverses presons espanyoles, i als que, per cert, tenc el detall d'enviar-lis una postal de tant en quant, explicant-lis que bé que ens ho pasam per aquí defora...

Talaiòtic ha dit...

Que tu siguis feliç amb la situació actual no lleva que depenem d’un Estat uninacional castellà, amb una llengua única, la castellana, com a oficial a tot l’Estat i utilitzada als mitjans de comunicació estatals amb exclusió de les altres, per imposició. Per la força de les armes i per “just dret de conquesta” els Països Catalans vam perdre els nostres Estats i vam ser incorporats al “Consejo de Castilla”, i l’Estat “espanyol” actual no és més que una evolució d’aquell Regne de Castella assimilador i negador de la nostra realitat. Si no tens prou perspectiva ni memòria històrica per reconèixer-ho, és que no et convé.

Si creus que voler recuperar un Estat propi per al nostre país és una ”imbecilitat” de minoritaris que només arreplega els “tontos del poble” continua feliç, que qui riu l’últim riu millor. Sort tens que tu ets intel·ligent com per demostrar el teu cinisme.