11 d’oct. 2007

Què n'hem de fer, del 12 d'Octubre?

L'apropiació del descobriment d'Amèrica: una conspiració d'Estat? (part I)



L'apropiació del descobriment d'Amèrica: una conspiració d'Estat? (part II)



Americae



Americae, de Johan Theodore De Bry (1559). Font: Xpoferens.cat

Video CQC Argentina




4 comentaris:

Talaiòtic ha dit...

Enllaços interessants:

Notícia a LaMalla.net: Espanya prepara un 12 d'octubre sense complexos.

Editorial Diari de Balears: El PP i el 12 d'octubre.

Opinió: 12 d'octubre, celebrem un gran descobriment!

Anònim ha dit...

Una pregunta gens fàcil, vist com podrien haver anat les coses...

No havia vist el documental del David Grau, gràcies per penjar-lo aquí. Quina combinació de vídeos que has posat! Boníssim el CQC argentí, quin personal!

Per cert, m'ha cridat l'atenció que en el teu anterior escrit de l'Acta de Constantinoble es parli d'uns Marimon desconeguts i en els documentals en Bilbeny relaciona aquest llinatge també amb en Colom. Buf, quines coses...

Anònim ha dit...

Gràcies pel comentari al nostre bloc i pel recull de dades que has penjat aquí. A veure quan trobo un moment per veureu tot!!

Talaiòtic ha dit...

Sí senyor! Molt bona observació aquesta dels Marimon, Pere! Estic content que ho hagis vist. Potser està relacionat o potser no, però és bo deixar-ne constància pel que pugui ser... Com a mínim m'evites l'obligació d'haver de fer encaixar aquesta reflexió en algun article.

En efecte, la pregunta no és fàcil, ni còmoda. Assumir la història que ens han robat troba obstacles no només en l'Estat, sinó sobre tot en els nostres propis prejudicis.

Pau, de res. I gràcies a tu també per la visita. Esper que puguis trobar el temps necessari. Els dos documentals són d'una hora llargueta, però val la pena!!!

Les actituds que podem tenir davant el 12-O són diverses, des del passotisme fins a caure en el mateix error del nacionalisme espanyol i declarar el 12 d'octubre dia de la Catalanitat (mirau, un altre enllaç), passant per una actitud activa de tirar pilotes fora o negar i no voler saber quina part de responsabilitat tenim en la destrucció de les civilitzacions indígenes del continent Americà.

Als Estats Units avui és el "Columbus Day" i a l'Amèrica del Sud es clama contra el mal fet als indígenes. Jo em deman si en un futur podríem ser capaços de donar la volta en aquesta data institucionalment des dels Països Catalans, al marge de celebracions amb connotacions hispanistes, racistes o militaristes, i convertir aquest dia en una reivindicació de la diversitat humana i la igualtat de drets de tots el pobles, i un homenatge a les cultures desaparegudes o destruïdes. Quina millor celebració de la catalanitat que aquesta? Després de tot, també nosaltres hem estat i som encara un poble en perill de ser assimilats pel nacionalisme espanyol castellanista.