7 de febr. 2007

La construcció de l'espai comunicacional (i III)

Amb aquest article pretenc iniciar, tal com ja havia anunciat, una nova campanya des d'aquest bloc en favor de la recuperació de les emissions del Canal 33, Canal 9 i Punt 2 per les zones de Menorca on al llarg de l'últim any hem deixat de rebre'ls.

La campanya, a banda d'insistir des d'aquesta pàgina en tot allò que faci referència a l'espai comunicacional català, consisitirà en enviar un correu electrònic a institucions i partits per tal de demanar-los que adoptin mesures per recuperar la recepció del Canal 33, Canal 9 i Punt 2. I es que si no ho demanam, com ens hem de queixar de què ningú no ens faci cas? Per què a la major part del territori de les Balears i de Menorca mateix es poden seguir aquests canals i en canvi no ho podem fer en altres?

Potser es tracta d'una questió massa local per esser tractada des d'un bloc, pero si per alguna cosa han de servir els blocs és per actuar localment pensant nacionament. La nostra habitual deixadesa ens pot sortir cara si ens van acostumant a poc a poc a deixar de veure els canals del Principat i del País Valencià cada vegada que apareixin nous canals d'aquí al 2010, any previst per a l'apagada analògica. Altres articles de blocs diversos han parlat ja algunes vegades de la mala recepció dels canals mencionats, com aquest d'en Francesc Sintes, o aquest altre a La tecnologia i jo.

Us propòs el següent model de text per enviar:

Benvolguts Srs.

Amb motiu de l'aparició dels darrers canals analògics a les Illes Balears (IB3, Cuatro i LaSexta), s'ha produit una redistribució de freqüencies que ha tingut com a efecte la desaparició del Canal 33, Canal 9 i Punt 2 de les pantalles de moltes llars de Menorca, en especial a la zona de Ciutadella. Es dóna la circumstància que tots aquests canals que hem deixat de rebre emetien tota o part de la seva programació en llengua catalana, mentre que dels nous canals que ara rebem, nomes IB3 l'utilitza i només en una part de la seva programació.

Molts espectadors ens hem vist privats des de fa ja gairebe un any dels programes que seguíem sense que tinguem informació per part de cap administració sobre quina solució es pensa adoptar al respecte per retornar-nos la recepció d'aquests canals. Per tot açò, agrairia que des de les institucions i els partits polítics presents a l'illa es tinguessin en compte la meva sol.licitud i es prenguessin les mesures necessàries per:

1. Restaurar la correcte recepció analògica del Canal 33, Canal 9 i Punt 2 a les zones de Menorca que l'hem deixat de rebre.
2. Garantir la recepció quan abans millor a tot el territori de les Illes Balears de les emissions digitals terrestres de tots els canals públics de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) i de Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

Confiant que la meva petició serà atesa, i a l'espera de les seves respostes.

Moltes gràcies,

Nom

Per suposat, és només un model que us podeu adaptar com vulgueu. L'escrit s'hauria d'enviar a les següents adreces:

Institucions:
Ajuntament de Ciutadella
alcaldia@ajciutadella.org
regidoriagovernacio@ajciutadella.org
bustiaciutada@ajciutadella.org

Consell de Menorca
damia.borras@cime.es
manel.marti@cime.es

Govern de les Illes Balears
Heu d'emplenar el formulari que trobareu en aquesta pàgina.

Partits polítics:

PP
sugerencias@ppmenorca.com

PSOE
Heu d'emplenar el formulari que trobareu en aquesta pàgina.
psoe@ajciutadella.org

PSM
Heu d'emplenar el formulari que trobareu en aquesta pàgina
menorca@psm-entesa.cat
psm@ajciutadella.org

EU
Heu d'emplenar el formulari que trobareu en aquesta pàgina
webmaster@eu-balears.org
forumciutada@ajciutadella.org

UCM
ucm@ajciutadella.org

PMQ
lorenzocasasnovas@ajciutadella.org

Per suposat, us agrairia que m'enviassiu igualment una còpia del missatge al meu correu Talaiot@lamalla.net per fer-ne el seguiment o que me'n tingueu informat a traves dels vostres comentaris. Ànims, que com més gent ho demanem més obligats estaran a actuar i a pronunciar-se, i més ara que vénen eleccions. Deman la solidaritat de tots els menorquins i visitants, que encara que pugueu veure bé aquestes televisions a casa vostra, cregueu justa i necessària aquesta petició.

Mentrestant, llegesc a Comunicació 21 que e-noticies acaba d'estrenar també la seva pròpia televisió per internet e-tv, que es pot seguir des de la seva pàgina i amb un canal d'entrevistes, un canal música, canal motor, etc. I açò no ha fet res més que començar...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

de veres que vols veure canal 9? per a què? és tota en castellà, i els informatius són una extensió del gabinet de premsa del PP. què aportaria a l'ecosistema comunicatiu menorquí?

Talaiòtic ha dit...

Sí, ja sé que les pelis i les sèries són en castellà, igual que a IB3. I que els informatius són una extensió del gabinet de premsa del PP, igual que a IB3. Però aquesta no és la qüestió.

El tema és que són televisions dels Països Catalans, independentment de la seva ideologia, que poc o molt utilitzen el català, i que ens han desaparegut de la pantalla a molts menorquins mentre altres ho continuen veient.