17 de gen. 2010

Vaga de boc (40)

http://www.illencs.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1394&blogId=17

http://guillembenejam.blogspot.com/2010/01/diada-de-menorca.html

http://www.nelmarti.cat/2010/01/14/illa-patria/

http://espoblat.blogspot.com/2007/01/720-anys-de-catalanitat.html

http://espoblat.blogspot.com/2008/01/barres-al-vent.html

http://espoblat.blogspot.com/2009/01/els-blocs-menorquins-i-la-diada.html

5 comentaris:

Lluís Mesana ha dit...

He suprimit el noticiari web de l'Avui del meu bloc.

Si vols fer el mateix i et serveix de qualque cosa, jo en el seu lloc he ficat el següent text:

"CLAUSURAT
Aquest espai s'ha suprimit per esser d'un mitjà que avui aposta per la secessió nacional i traeix el país subordinant-se a interessos essencialment espanyolistes."

Vela ha dit...

Ja no segueixo la vaga, però continuo estant al cas del que va passant. Acabo de llegir aquesta notícia: http://www.racocatala.cat/noticia/21706/tv3-a-les-illes-si-pero-no

Talaiòtic ha dit...

Uep! Bona protesta Lluís aquesta, el que passa és que em pens que l'Avui.cat digital el gestiona una empresa diferent de la de l'Avui en paper, que també té el seu propi web a paper.avui.cat.

Vela, amb el "nou acord" presentat (quants se n'han de fer per acordar el mateix cada vegada??) manté TV3Cat a les Illes i no TV3, i el 3/24. Ara sembla que rebrem de nou el canal 33 també mutilat, és a dir, només amb programació pròpia (adéu documentals i sèries...), amb la qual cosa rebrem la mateixa programació repetida a dies i hores diferents per TV3Cat o el 33. Una presa de pèl.
La bona notícia és que també es veurà, pel que diuen, el canal Super 3/300, però ja veurem també amb quines condicions i quina programació...

Del que s'ha publicat aquest dies crec que es confirma que el principal obstacle per rebre la programació sencera són els interessos d'IB3, amb Unió Mallorquina al darrere, perquè amb voluntat política la qüestió dels drets d'emissió territorials se la passarien pel forro. Però el pitjor és que els altres partits - PSM i ERC especialment, permetin aquesta estafa que disminueix l'oferta audiovisual en la nostra llengua.

Lluís Mesana ha dit...

Bé, de totes formes és la mateixa marca.

Talaiòtic ha dit...

Cert Lluís, la marca és la mateixa. D'aquest tema em rebenta especialment la gent que se suposa que defensa la llengua i justifica la decisió de l'Avui perquè és un mitjà que no s'interessava pel País Valencià i les Illes, enlloc de reivindicar precisament que aquest mitjà tractàs les notícies de tota la nació.

Per altra banda, pens que moltes vegades els que consumim productes en català no som tan exigents com hauriem de ser. Hi ha illencs o valencians que compraven l'Avui o que miren TV3 simplement perquè són mitjans en la nostra llengua, malgrat que passen bastant de tenir en consideració aquest públic potencial. I és clar, així no s'aconsegueix tenir "compradors" a tot el territori entre la gent que no adquireix productes segons la llengua.

Una cosa similar passa amb el Diari de Balears, que malgrat el seu nom només és un diari d'àmbit mallorquí. Per què renuncia aquest diari a tenir informacions regulars de Menorca i les Pitiüses i accedir a tenir més compradors fora de Mallorca? Arribarà el dia que també deixarem de rebre el Diari de Balears i també ho trobarem normal? Ens queixarem llavors de perdre un mitjà en català a les illes menors quan ara no som capaços d'exigir que ens tenguin la consideració que caldria?