4 de febr. 2009

En memòria de Giuseppe Gatí



Avui faig un breu apunt per difondre una notícia que m'ha arribat per mail aquesta setmana i homenatjar així un company blocaire que ens ha deixat.

Giuseppe Gatí, un jove sicilià de 22 anys que havia denunciat públicament des del seu bloc La mia terra la difendo .it les relacions entre la política i la màfia, ha mort a la seva feina de forma fulminant. En el seu darrer apunt es poden veure els comentaris de comiat de persones que posen en dubte que sigui una mort per causes naturals, com el de Stefano, que diu "Giuseppe vittima della casualità: non ci credo… ora mai la manifestazione di pensiero contraria non è più tollerata, l’autorità derisa da un ragazzo dà fastidio a tal punto da ucciderlo! Non ci crede nessuno alla tragedia… perchè in Sicilia le tragedie hanno sempre alle spalle la volontà umana, quella mafiosa e quella politica…."

Al bloc de beppegrillo en parlen amb més coneixement i profunditat de la seva lluita i la seva pèrdua. I com sempre, notícies com aquesta passen desapercebudes en els mitjans de manipulació massiva.

Salve, Giuseppe! Des d'Es Poblat no vaig tenir l'honor d'arribar a conèixer el teu bloc a temps, que ara queda orfe. Però també quedarà, tal vegada, en la immensitat del ciberespai, com a testimoni de les teves aportacions.

Gràcies i ciao, company!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per fer-nos conèixer aquest cas, és espaordidor!
De fet, regirant, regirant, he trobat al videuet que, sembla, li ha costat la vida:
http://www.youtube.com/watch?v=zsKXXgftFGY

Com tenim el pati, Espo; millor posar alguna barba en remull, idò

Talaiòtic ha dit...

Gràcies a tu, Tonet. Vaig estar cercant més informació sobre aquest al·lot, però no tenc gaire temps darrerament i no hi he aprofundit gaire. Quan tengui un moment em miraré aquest vídeo que has trobat!

Anònim ha dit...

Mira't directament aquest altre, que conté l'anterior i, a més, una entrevista on ell mateix parla amb més calma:
http://www.youtube.com/watch?v=mgsQe4w0SGU

Salut!