9 de febr. 2009

L'inici de l'amputació definitiva de TV3 a les Illes

"La suposada no duplicitat no afectarà només les retransmissions esportives, també pot afectar (i afectarà!!) pel·lícules i tot el que no sigui producció pròpia... Ja em veig que quan facin la pel·lícula dels divendres tapen el senyal amb el 3/24 com fan darrerament amb el futbol!"

Aquest era un comentari meu fet el passat 26 de gener al Claustre de Shangri-La i tal dit, tal fet. Allò que fa dos anys que estic avisant ja ha començat a passar. Aquest divendres a la nit vaig assisitir en directe a l'estrena de la censura de pel·lícules de TV3. La pel·lícula programada era "American Beauty" amb Kevin Spacey i Annette Benning¨. Però mentre a IB3 començava "En terra perillosa 2" de Steven Seagal, vaig veure que anunciaven amb un cartellet d'aquests emprenyadors que no desapareix mai "La semana que ve: American Beauty". Més que un anunci, semblava una advertència que qui volgués veure aquella pel·lícula hauria d'esperar, perquè efectivament al cap d'uns minuts el senyal de TV3 va ser tapat amb el canal de notícies 3/24 i no va tornar fins que es va acabar la pel·lícula.

I al final què ens trobarem? Taparan totes les pel·lícules o només les que IB3 tengui previst emetre? I com sabrem si podrem veure o no un programa anunciat? Quina serà la primera sèrie censurada?

Aquest és el començament de l'aplicació del patètic i lamentable acord entre els nostres governs colonialistes del Principat i de les Illes Balears que denunciava a l'anterior article d'aquesta sèrie. I açò que encara ni han començat les emissions de TV3 per TDT. Quina estafa a l'espectador! Si es pensen els d'IB3 que d'aquesta manera aconseguiran més espectadors potser ho acosegueixin, però que no comptin amb mi. El videoclub hi sortirà guanyant, amb les pel·lícules en català, és clar, que si no a l'ordinador hi ha prou coses interessants a fer i seguir.

Naturalment, no he vist encara cap informació al respecte en cap diari, ni de paper ni digital. I després la gent es demanarà com és que quan es pensaven que veurien una cosa només veuen notícies. Pretenen que la censura passi desapercebuda i ho hauran fet sense avisar i que ens anem acostumant a veure una TV3 totalment descafeïnada i desvirtuada. És el que també deia en un altre comentari, deu ser que "tots els periodistes i diputats que tenim son uns colonialistes". S'han cobert de glòria!

Qui vulgui més explicacions, pot dirigir-se al senyor Berto Moragues, del Partit Espanyol, que el passat gener signava l'acord per poder aplicar les estisores a la programació. Són uns especialistes, aquests colonialistes, en fer el contrari del que diuen i enganar la gent. L'únic que aconsegueixen és empobrir l'oferta audiovisual en català, i que a més li tinguem mania a la poca que hi ha.

Moragues dimissió!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

I ahir van tornar a tapar el partit del Barça de bàsquet! Fa un mes i mig digueren que no ho tornarien a fer i ja es veu que no tenen paraula. IB3 és una despesa inútil i que a més a més em manlleva afeccions. Intolerable

Francesc Sintes

Jesús M. Tibau ha dit...

lamentable que passin coses ai`xí a l'era de la comunicació

Anònim ha dit...

Sort que al psoe són oberts i mos entenenen. En fi.. crec que me prendré una til·la.

Quina merda de gent!

Unknown ha dit...

I desprès fan intents de controlar Internet, que se'ls hi fuig de les mans.
Que als temps que corren encara faixin aquestes coses es imperdonable.
I no vull posar qualificatius als polítics, per que no acabaria avui.
Francesc no se si te bastara una til·la....

Talaiòtic ha dit...

Avui ha tornat a sortir una notícia que ja vaig mencionar fa temps:
ACPV emprèn una Iniciativa Legislativa Popular perquè les televisions en català es puguin veure a tot el país

Ho hauríem de signar tots. Esper que es puguin aconseguir les 500.000 signatures necessàries, ni que sigui per poder veure la cara que se li quedarà a més d'un quan els "amics" del Partit Espanyol hi votin en contra al Congrés de diputats.