11 de juny 2008

I seguim sense balances fiscals, senyores i senyors!

Aquest diumenge dia 8 de juny es complien els dos mesos que el senyor Zapatero prometia com a termini per publicar les balances fiscals i aconseguir així l'abstenció de CiU per ser investit com a president del govern espanyol. Ara tornen a insistir que la cosa és molt complicada tècnicament i que haurem d'esperar "unes setmanes" més per veure-les publicades. A ningú se li escapa que aquesta maniobra dilatòria, una vegada més, només persegueix els objectius que ja sabem:

1. Maquillar les dades tant com sigui possible de forma defensable políticament. I és que en efecte, cuinar les dades perquè no resultin tan escandaloses deu dur molta feina a l'exèrcit de tècnics del Ministeri d'Hisenda. S'ha dit que les balances es publicaran amb els dos sistemes que hi ha ara mateix i dels que ja en vaig parlar a La balança fiscal Estat-Illes Balears, i que s'expliquen molt bé en aquesta notícia: el de càrrega-benefici que serveix bàsicament per ocultar els beneficis que té Madrid i fer-la aparèixer com a perjudicada, i el de flux monetari que és l'emprat als països europeus que fan públiques les balances i que deixen clar que els Països Catalans patim un espoli com cap altre territori en tot el continent europeu, propi d'un tracte colonial. Ja veurem com s'ho manegen per tergiversar la realitat.

2. Evitar que el coneixement de les dades oficials que es puguin aportar arribin a temps per negociar el nou sistema de finançament, que segons l'Estatutet colonial del Principat haurien de tenir enllestit abans del mes d'agost i que ja veurem quan estarà aclarit. Però quina importància té per un govern d'un Estat incomplir les seves pròpies lleis si només afecten les colònies? En tot cas, si en Solbes ja ha declarat que les balances estarien fetes "entre juliol i agost" i que la seva publicació no hauria d'afectar les negociacions del sistema de finançament, queda clar que la gestió del temps s'està portant amb l'habitual diligència que els espanyols demostren sempre en aquest àmbit.

Dimecres passat el programa IB30 de la Televisió de les Illes dedicava la seva mitja hora a recordar que en Zapatero i el seu Partit Espanyol reconeixien que les Illes som la comunitat més perjudicada per l'actual sistema de finançament, i la seva promesa de millorar la situació. El que no puc imaginar és si la cosa és pot millorar encara més del que ja ho tenen aquests espanyols. Per altra banda, no em va sorprendre gens veure en aquest programa com tots els representants a les Illes dels partits colonialistes, de sindicats, de patronals, s'apuntaven a la festa de la reivindicació com si haguessin estat denunciant des de sempre l'espoli fiscal a què ens ha sotmès el Regne d'Espanya dia sí dia també. A més de mentiders, hipòcrites! Benvinguda sigui però ara la unitat per defensar el nostre país tal com fan els espanyols amb el seu.

Molt em tem que al final, com que els canvis de sistema a l'Estat castellà es fan per no canviar res, si els Països Catalans ara tenim un espoli fiscal que supera els 20.000.000.000 € (més de vint-mil milions d'euros anuals), és a dir més de 3.327.720.000.000 de les antigues pessetes (llegiu tres bilions tres-cents vint-i-set mil set-cents milions de pessetes, si us resulta més entenedor!), el gran èxit sigui que ens quedem amb un espoli fiscal de "només" 19 o 18 mil milions d'euros anuals de no res!!! I encara ens tractaran de lladres, d'insolidaris, de tacanys i de privilegiats. Pobres treballadors de l'Espanya profunda, si no poguessin portar els seus fills ni a un miserable col·legi amb un ordinador per alumne com tenim aquí! Quina tropa!

En l'anterior entrevista a López Tena que es pot veure en els vídeos de l'article sobre el Cercle d'Estudis Sobiranistes, aquest explica com l'autopista actual entre Barcelona i València es va realitzar en el seu moment per imposició del Banc Mundial, i no per voluntat política espanyola, que si no encara estaríem connectats per camins de carro, i llegia en el seu llibre Catalunya sota Espanya, l'opressió nacional en democràcia una afirmació d'en Xavier Trias que contava com un assessor del govern d'Aznar li assegurava que mentre depengués d'ell mai es faria un tren d'alta velocitat Barcelona-València perquè suposaria un focus tant potent que implicaria que principatins i valencians es començassin a posar d'acord en temes econòmics i després "en altres coses". Ara però, sembla que les pressions de l'empresa Ford a la Generalitat Valenciana estan fent que el Partit Nacionalista Espanyol s'hagi de doblegar davant la necessitat d'aquesta infraestructura.

Per no parlar del boicot reiterat en els Convenis internacionals que realitza l'Estat castellà dels aeroports dels Països Catalans per beneficiar el de Madrid com a punt d'arribada i de sortida de vols. La imposició de l'aeroport de Barajas a moltes companyies ha estat i és un requisit per poder operar en territori sota domini espanyol.

Tot plegat, una sistemàtica, constant i reiterada espoliació sostinguda amb les mentides de sempre per part de l'Estat i la comèdia habitual per part dels nostres representants polítics delegats del sistema colonial i que només s'acabarà el dia que la nostra nació tengui un Estat independent.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

"I encara ens tractaran de lladres, d'insolidaris, de tacanys i de privilegiats. Pobres treballadors de l'Espanya profunda, si no poguessin portar els seus fills ni a un miserable col·legi amb un ordinador per alumne com tenim aquí! Quina tropa!"

Que trist i que rastrer aquest comentari i aquest paràgraf.

A mi aquesta gent no m'ha robat res. Res.
Els qui me roben son d'aquí, magnánims i esplendids como tu.

Feis empegueir.

Sou catalans.

Confinat.

Eleuteri Qrim ha dit...

Veig que teniu uns "anònims" d'aquells de sempre - tan empegueïts d'ésser Catalans, però no gens empegueïts d'ésser traïdors.

Qui els deu pagar...?

Altrament, per què es molestarien a llegir altre que "er paí" o d'altres mitjans del feixisme cianòtic?

Ara, d'una altra cosa s'haurien per aventura d'empegueir. De no saber el Català. Car què carall vol dir "rastrer"?

Deu ésser mot foraster. "It figures!" Qui l'entengui que el compri, el subhastem a preu ras!

Talaiòtic ha dit...

És que quan ets una colònia les veritats solen ser molt tristes, Confinat. Com si no fos de ver que ens tracten de lladres, d'insolidaris, de tacanys, i de privilegiats. Bé, d'açò darrer te'n sols encarregar tu.

Totes aquestes floretes i més ens dediquen, hi haurem de sentir un altre vegada en els pròxims mesos per part d'aquells que defensen l'estatus quo.

Com diuen els castelladres, "creu el lladre que tots són de la seva casta".

Anònim ha dit...

El macarró del mastegots ja es pot anar callant.

Traidor a qué? Si es a xusma como tú, n'estic orgullós. I ho faig gratuitament. A costa de la meva salut solament que no val res en aquesta puta merda de pais heu conseguit fer.

Sino vols clar que aquesta página es converteixi amb un embrió de grup violent.

I tú Talaiòti, has fet de l'odi als ciutadans peninsulars no catalans la teva forma de vida. Insultant i ofenguent diariament sense mesura a tothom sols pel seu origen.
Ara utilitzes la teva estrategia victimista. Tant típica vostra.

No hi ha dia ni comentari que utilizis expresions ofensives contra gent innocente de totes les maldats que denuncies. Ets exegerat i irracional.

Ja ser que hauria de callar, que si no m'agradar no hauria d'entrar, etc...

Però ja se qu eexisteixes i me veig amb el compromés moral de fer-te un poc la contraria de vegades. I dir-te quatre veritats de lo que ets i fas.

Es una pena perque en el teu métode de treball ets rigurós -ets caltalà-; llàstima que et perdi el fanatisme.

Fins una altra. que tinguis molts comentaris.

encara que tinguessiu raó vos perdrien les formes grolleres i obsessives. Castelladre... etc.

L'anòmin es confinat. Diga-li al senyor dels mastegots.

Mastegot que vol dir) suposo que de ser argument subtil i assenyat o cosa aixi.

I finalment, m'en toc un ou de les errades ortográfiques.

Ànims.

CONFINAT

Anònim ha dit...

Entre la Cope i en Talaiótic fan la pinça que ens duu inexorablement cap a la misantropía...
I aquest Fred fa calfreds.

Ricard

Alexandre Pineda i Fortuny ha dit...

M'estim, espanyols de l'alçada intel·lectual de Jesús Huerta de Soto o Juan Carlos Moreno Cabrera, i tots els que estiguin en aquesta línia democràtica.

La misantropia, odi a gavadals, la demostren, tots aquells que m'afalagen amb el seu intent d'insult dient-me, català.

El passat no està amortitzat, com demostra la ment d'aquests homes.

Anònim ha dit...

a mi també m'insulten diguent-me català.

Colonitzat per una colonia amb imfules de grandesa.

Jo no som català.

Confinat

Talaiòtic ha dit...

Confinat: aquesta bloc embrió de grup violent? Ja dic jo que els Quixots sempre veureu gegants on només hi ha molins!

Em segueixes acusant d'odi als ciutadans peninsulars no catalans. I a quins et refereìxes, als portuguesos, gallecs, bascos, astur-lleonesos, castellans, andalusos, o els més pròxims aragonesos i murcians? Quina feinada que tindria d'odiar tanta gent. N'hauré de parlar de tots aquests pobles a la meva secció d'Afers Exteriors. Tot arribarà.

Si ho dius per l'expressió "castelladre" que he emprat en un comentari més amunt per la que m'atribueixes "ofenses diàries per l'origen" t'ho aclariré gustós: ni tots els castelladres són castellans (com bé dius tu, en trobaríem de castelladres entre els nostres polítics), ni tots els castellans són castelladres (encara que en treguin profit del botí).

Enhorabona pel teu "compromís moral" contra els principis de democràcia, d'igualtat i de llibertat que tan radicalment defens en aquest bloc.

Salut i fins la propera!


Ricard, quant de temps sense fer cap comentari per aquí! Benvingut de nou a la festa. Si aquest bloguet de no res tingués la força que té la COPE... Però em sembla que compares un elefant i una formigueta. O també confons un molí amb un gegant, aquests quixots!

Salut i democràcia!

Alexandre: per desgràcia aquestes referències són l'excepció que confirma la regla. Si hi hagués més espanyols com aquests que menciones la democràcia seria una realitat i no una tragicomèdia.

Seguim endavant!

Anònim ha dit...

Talaiótic, tu vols tirar la pedra i amagar la mà, i encara dubtes de no amagar-la del tot.
A qué vé aixó de "castelladres"?
No podríes rallar de lladres simplement? Estarem d'acord que d'aquets ni ha per tot, també dins el teu univers pancatalanista.
No, tu empres aquest prefixe inventat perque et convé associar el terme "Castella" amb "el mal". Tens assimilat que les persones castellanes, les que parlen en castellà, i les que no estan d'acord amb els teus ideals "anticastellans", son, per definició, "malignes", i així ho dones a entendre, no tan subtilment com voldríes, en els teus escrits. Es clar que trobarás, més fàcilment del que a jo m'agradaría, personatjes com el tal Fred que te riuran les gracietes, però, tal com t'adverteix en Confinat, ves amb compte de que no te piquin els teus propis alacrans.
A la mínima ja ens rallen de traïdors (a la pàtria?), imagina't quin paper faria un d'aquest personatges en qualque moment tràgic de la nostra història.
No llegim als teus escrits cap definició política, més enllá d'aquesta teatral autocompassió per les grandeses patriótiques perdudes.
Ralles repetitivament de botins, de balançes fiscals, de doblers en definitiva.
Aixó ès l'unic que t'interessa?
No m'extranya que no vulguis donar la cara, a jo també em faría vergonya...

Ricard

Talaiòtic ha dit...

Ricard, açò de castelladre era una provocació, ho reconec. I no em vull atribuir el mèrit, ja que el neologisme no és creació meua. És que venia molt bé relacionar el prefix "caste" amb "casta" en la traducció del refrany castellà que he posat (per cert, gran refrany castellà!). Si has llegit el darrer comentari que li he posat a en Confinat veuràs que ja explic que de castelladres n'hi ha també aquí.

No tenc res contra els castellans per definició, i ja saps que la realitat és polièdrica i pluridimensional. Com recordaràs, ja voldria jo que Castella fos tan lliure d'Espanya com ho vull pels Països Catalans.

El que no em negaràs és que en la qüestió econòmica vos hi ficau de quatre potes per defensar l'estatus quo. Em dius que "Ralles repetitivament de botins, de balances fiscals, de doblers en definitiva. Això és l'únic que t'interessa?" Si t'hi fixes, la sèrie Espoli Econòmic d'aquest bloc només té 15 articles i està en novena posició de les 11 seccions que hi ha. No serà que ets tu que només et fixes en aquest tema? El que hauré de fer és parlar-ne més, en vista de l'èxit...

Talaiòtic ha dit...

Ah, i per cert, sobre el meu anonimat és que som molt lleig i no vull que cap espanyolista local democràticament majoritari em pegui pel carrer. Sí, la clandestinitat és dura...

Anònim ha dit...

Respecte del tema de l'anonimat estic amb tú. El respet, evidentment.

A mi curiosamente em pigarien tant els espanyolistes com els catalanistes -que n'hi ha de molt violents que es passejen fotent mastegots per tot arreu-.

Pel demés, sinceramente, els teus escrits son una humiliació i befa continua a tot lo espanyol. De forma recurrent i obsessiva. Lo que em dol més es no advertir cap ideal trascendent en aquesta lluita que aquesta obsessiva idea amb l'espoli, la colonitzatció, etc.. Admir a qui pot viure dins aquest relativisme moral. Sens dubte que tot es més fácil. Amb quatre consignes fácils pots anar pel mon.
I no tots els espanyols son així como pintes. Vulgars manolos del bombo o chikilicuatres.

El que me sap més greu es que ofenguis als treballadors que viuen esclavitzats a la teva metropoli estimada.

Confinat.

Alexandre Pineda i Fortuny ha dit...

Pens que no se m'ha entès, quan dic que dir-me català, com si fos un insult, només aconsegueixen l'efecte contrari per qui ho escriu, de retop s'autoinsulta, amb aquest menyspreu xenòfob.

Quan dic que el passat no està amortitzat, com demostra la ment d'aquests homes..., em refereixo a: anònim ha dit, etcètera.

Som aficionat a la ciència: hi ha un greix que genera el cervell què és la mielina, amb ella les neurones recorren 100 metres en un segon, sense ella un metre per segon. Les capacitats cognitives de l'individu queden notablement minvades.

P.E. També ancorades a preteses, glorioses victòries guerreres, que formen els fenotips, què són els genotips més l'ambient (aquest pot ser l'escola...).

Talaiòtic ha dit...

Merci per la comprensió, Confinat. De totes maneres no crec que te trobis catalanistes violents per aquí a Menorca, però bé...

Tenc entès que en Txikilicuatre aquest dels collons és català, però no ho sé cert... Quines coses s'han de veure! És que fins i tot quan els espanyols fan el ridícul ens ho prenen!

Pel que fa als treballadors de la nostra metròpoli imperial, que d'estimada res, ja podrien ser tan solidaris com els treballadors de les colònies com Barcelona (supòs que tu et referies en aquesta com a Metròpoli, ha, ha), que de tant de ser solidaris es queden sense llum, sense aigua, sense trens... Que vindrà després, sense escoles, sense hospitals?