17 de febr. 2008

Today Kosovo, tomorrow the Catalan Countries.

Ahir deia que estàvem pendents de Kosovo i de la imminent proclamació de la seva independència i avui ja és una realitat. Tal com va anunciar el ministre kosovès, Europa ja compta amb un nou Estat des de fa unes hores, i Irlanda ha estat el primer en reconèixer-lo. En l'article d'ahir també feia menció de la història compartida (i destruïda) que hem tingut els Països Catalans i aquella zona de la Dalmàcia, amb la referència a l'àguila bicèfala que segurament es constituirà com a símbol del nou Estat en la sessió parlamentària que té lloc en aquests moments. I justament avui descobresc gràcies a en Xavier Mir, que no se'n perd ni una, la crida que fa el bloc Fantassin per aprofitar la cerca de referències sobre Kosovo que hi haurà a internet per internacionalitzar la nostra situació. I és cert, perquè he detectat que només amb l'article d'ahir han estat vàries les visites que he rebut de cerques sobre Kosovo. Es tracta de fer entrades en blocs i fòrums amb el títol que encapçala aquest escrit: Today Kosovo, tomorrow the Catalan Countries (avui Kosovo, demà els Països Catalans). I en efecte, ja és hora que el mapa dels Estats de l'Europa occidental experimenti un nou canvi: cal recordar que el poder polític dels Estats ha de procedir dels pobles, i no que els pobles procedeixen del poder dels Estats. No necessitam esperar ni a Escòcia, ni a Euskadi, ni a Flandes, ni a les Illes Fèroe. Ens toca a nosaltres.


"Catalonia, the next State in Europe" és el lema que encapçalava aquesta manifestació de Catalunya Acció a Barcelona. De moment, ja ens han passat pel davant uns altres. Serem els darrers?

En aquest sentit, des de Menorca aquesta setmana s'han produït 6 noves adhesions a la campanya per un Estat propi. A Maó s'han posat les piles i en qüestió de dies ja estan amb 27 adherits a Estatpropi.cat, ben enfora dels 23 que té ara mateix Ciutadella, que només n'ha sumat un. Però és que a més s'han produït també noves adhesions de Ferreries i Alaior. Podeu veure l'evolució, com sempre, en els comentaris que deix en l'escrit amb l'anterior recompte. El rànking actualitzat queda en el moment de publicar l'article així:

1- Maó: 27
2- Ciutadella: 23
3- Ferreries: 15
4- Alaior: 4
5- Es Castell: 4
6- Es Mercadal: 3
7- Sant Lluís: 3
8- Es Migjorn Gran: 2

Ja som 81 menorquins que ens hem posicionat al mapa per dir clarament que no volem que el nostre país estigui sotmès a l'actual Estat castellà, sinó que demanam un Estat per a la nostra nació. Ja queden menys per arribar als 100 abans del 25 d'abril, quan farà un any de la presentació de la pàgina d'aquesta iniciativa. Que no decaigui!

Tot aquest moviment dels darrers dies coincideix precisament amb la presentació de la nova pàgina d'Estatpropi.cat, amb noves funcionalitats. A Vilaweb ja n'han parlat i en Josep Camajuncosas ho detalla al seu bloc. Els responsables, que aquesta setmana han presentat simultàniament la campanya a Barcelona i a València, animen a seguir escampant el projecte: "La difusió sostinguda de la campanya, dins i fora de la Xarxa, és essencial per assolir els objectius. Us animem a donar-la a conèixer als vostres amics, parents, coneguts i saludats, així com als medis de comunicació als que tingueu accés". La nova pàgina permet insertar un codi com el que podeu veure a la secció d'enllaços d'interès d'aquest bloc, amb la visualització permanent i directa dels adherits al territori que escollim. En aquest cas, Menorca.

Donem entre tots un nou impuls a les adhesions, fem córrer la campanya entre els coneguts que s'hi puguin adherir i els mitjans de comunicació:

Model de missatge de correu electrònic per a difondre la campanya:

Suma't tu també pels Països Catalans

Alguna cosa ha nascut als Països Catalans. La Campanya "Sumem-nos al mapa per un Estat Propi" proposa un pas endavant i desvergonyit cap a l'autodeterminació del Poble Català. L'objectiu és inequívoc: visualitzar en un mapa totes les persones que votarien que en un referèndum per la independència.

Si tu també vols sumar-te al mapa, visita el web de la campanya i adhereix-te:

Sumem-nos al mapa per un Estat Propi. També pots col·laborar reenviant aquest correu electrònic i difonent la campanya!

4 comentaris:

Talaiòtic ha dit...

Un nou adherit d'Alaior! Ja són 5...

Talaiòtic ha dit...

Un altre de Ciutadella: el 24è. Ja som 83 menorquins!

Talaiòtic ha dit...

Ja tenim el 6è alaiorenc adherit. Alaior s'està despertant!! Som 84 menorquins en total (encara que veig que el banner del meu bloc no està actualitzat amb la xifra correcta).

Talaiòtic ha dit...

Un nou adherit, i aquest vegada del grandíssim Es Migjorn Gran!! I tan gran com és, que gràcies al tercer migjorner que s'ha adherit ja només queden 15 menorquins per arribar als 100. Som 85!