3 de febr. 2008

75 menorquins per un Estat propi.

L'empat a 22 que hi havia entre Maó i Ciutadella la darrera vegada que em vaig referir al rànking del mapa de la campanya per un Estat propi ja fa dies que es va desfer a favor novament de Maó, que ha sumat dues noves adhesions i ja en té 24, mentre que la resta de poblacions no experimenten canvis. Açò fa que ja hi hagi 75 menorquins registrats en aquesta iniciativa, i em deman quan arribarem a la xifra rodona de 100 persones. Podria ser abans del 25 d'abril, quan la pàgina actual faci un any de la seva presentació? Amb un poc de voluntat per part d'aquells que volen que el nostre poble sigui igual que els altres pobles lliures de la terra i que encara no s'han sumat al mapa ho podríem aconseguir. Seria possible que si arribam a aquesta xifra els mitjans de comunicació escrits de Menorca en parlassin? Crec que una revista com Es Carrer de Menorca, per exemple, que és prou sensible a temes d'interès nacional que es solen deixar més de banda en altres mitjans informatius insulars ja n'hauria d'haver fet alguna referència. Tal vegada m'equivoc, però no em consta que ho hagi fet com crec que sí que ho va fer el diari Última Hora quan els promotors de la campanya van venir a Menorca a presentar-la. I el diari Menorca s'atreviria a posar-hi ni que fos una notícia breu? Som massa ingenu?

Dic tot açò quan el mapa ja compta amb més de 17.000 adherits en total i amb un 63% de municipis dels Països Catalans representats, i a seguir sumant. Precisament fa uns dies l'Alexis Vizcaíno anunciava des del seu bloc El senyor de les muntanyes que s'estava a punt d'arribar en aquesta xifra contestant els qui li havien comentat que l'increment semblava que estava aturat, per recordar que s'estan cercant traductors per difondre la campanya en altres llengües i per donar una llista de les visites que es reben des de diferents blocs a la seva pàgina. I resulta que aquest bloc té l'honor d'estar en el 7è lloc d'aquesta llista "orientativa i no oficial", amb 266 visites i per davant d'il·lustres com en Víctor Alexandre o en Marcús.

Com diu el propi homenatge que des d'Estatpropi es fa a Jaume I i del que parlava en l'anterior article, "el mapa configura la nació que avui no només perviu sinó que lluita, fruit del seu regnat. La portada d'EstatPropi.Cat és doncs la demostració que vuit segles més tard, i malgrat les guerres perdudes i desventures trobades, seguim avançant amb la determinació de situar la nostra nació al nivell que per història, cultura, caràcter i voluntat ens pertoca".

Al Principat, el debat sobre la necessitat d'un referèndum per un Estat propi que comporti la DEVOLUCIÓ de l'estatus jurídic i polític que ens van prendre fa tres segles està situant el sobiranisme en la centralitat política, i ja s'està treballant en una Llei de referèndums que permeti fer aquesta consulta segons els mecanismes de legalitat vigents. Quant de temps tardarem els illencs en traduir tot el substrat de reivindicació cultural que fa anys que existeix i la incipient reivindicació de caràcter econòmic que la societat civil comença a protagonitzar en un moviment de caràcter polític majoritari que qüestioni la nostra pertinença a aquest Estat d'estructura castellana que es diu Regne d'Espanya? Els canvis que experimenta la societat són lents, però com deia el Capità Enciam (un personatge de TV3 interpretat per Pep Parés), els petits canvis són poderosos. Esperem que els petits canvis que necessitam els facem com més prest millor.

7 comentaris:

Talaiòtic ha dit...

A Maó ja en vaig un altre, i es distancien en el liderat al capdavant de l'illa amb 25 adherits! Molt bé pels maonesos!

Talaiòtic ha dit...

I avui un altre a Ferreries! I van 15! 77 menorquins en total demanen un Estat propi. En queden 23 per arribar a 100, ànims gent!

Talaiòtic ha dit...

Un altre adherit de Maó!

Ara mateix la cosa està així.

1-Maó: 26 adherits
2-Ciutadella: 22 adherits
3-Ferreries: 15 adherits
4-Es Castell: 4 adherits
5-Es Mercadal: 3 adherits
6-Sant Lluís: 3 adherits
7-Alaior: 3 adherits
8-Es Migjorn Gran: 2 adherits

Total: 78 menorquins!

Molt bé! Una empenteta i arribarem a 100 abans de dia 25 d'abril.

Talaiòtic ha dit...

A Maó van embalats!! Un altre i ja van 27. Tenim 79 menorquins al mapa!

Talaiòtic ha dit...

I un altre d'Alaior ara mateix! Impressionant! Alaior es comença a posicionar a Menorca amb 4 adherits.

Ja som 80!!

Talaiòtic ha dit...

Per fi, avui dissabte un nou adherit de Ciutadella, ara som 23.

81 menorquins!

Anònim ha dit...

Il·lustre? Déu ni dó!;-)
Entre tots fem xarxa.

Salut!
Marc