13 de des. 2007

Estatpropi.cat segueix avançant.

No n'havia dedicat cap article des que vaig parlar dels efectes de la presentació d'Estatpropi.cat a Menorca aquest estiu, però l'evolució d'adhesions ha continuat endavant durant aquest temps. A banda de les adhesions que vaig comentar en aquell article, en algun moment que em va passar per alt des de Ciutadella es va incorporar un altre persona al mapa per l'Estat propi, el vintè del total.

I en un comentari a l'article El debat de 8 TV vaig deixar constància del 12è ferrerienc adherit a la campanya. Des de llavors, el 29 d'octubre, ens havíem quedat estancats amb 69 adherits durant tot el novembre.

Però vet aquí que aquesta setmana entre els dies 10 i 11 de desembre s'han produït 4 noves adhesions. Dilluns n'arribaven 2 de Ferreries i 1 de Ciutadella, i dimarts una altra de Ciutadella, cosa que fa que ara mateix tinguem un empat al capdavant de la classificació menorquina per un Estat propi:

1- Ciutadella 22

2- Maó 22

3- Ferreries 14

4- Es Castell 4

5- Alaior 3

6- Es Mercadal 3

7- Sant Lluís 3

8- Es Migjorn Gran 2

Total: 73

Tal vegada hagi estat un tema sensible com l'inici del desmantellament de TVC fora del Principat, que suposa el compliment de les amenaces de l'espanyolisme tronat de sempre contra un espai de comunicació normal i natural en català, o l'article sobre en Negrete de diumenge passat, o tal vegada ni una cosa ni l'altra, però 4 noves adhesions de cop després d'un temps de paràlisi alguna motivació deuen tenir... Ens acostam a poc a poc al primer centenar de menorquins que demanen un Estat propi, i açò que l'accés i difusió de la informació mitjançant les noves tecnologies no arriba encara als nivells que tenen els mitjans "antics", aquells que són tan fàcils de controlar i mediatitzar políticament pel nacionalisme espanyol.

Els propers adherits podrien desfer l'empat que hi ha entre Ciutadella i Maó. Aconseguirà Ciutadella recuperar el liderat que va tenir a l'inici de la campanya? O seran els maonesos els qui no es deixaran guanyar amb noves adhesions? Destaca novament Ferreries, que amb els seus 14 adherits és el poble amb un tant per cent d'independentistes més elevat de Menorca, lluny del següent de la llista, Es Castell, amb 4. I Alaior hauria de remuntar encara més posicions, però de ser els vuitens i últims ja són els cinquens empatats a 3 amb Es Mercadal.

En el conjunt de les Illes Balears, Menorca continua en segona posició absoluta i relativa. En nombres absoluts només ens supera Mallorca, que té 418 adherits. Però en termes percentuals en relació al total de la població és Formentera qui continua en primera posició amb 21 adherits. Eivissa és la que queda en tercera posició en nombres absoluts i en darrer lloc en termes relatius.

Aquest serà segurament el darrer escrit d'enguany sobre els adherits a Estatpropi.cat. Ara mateix ja som gairebé 16.000 persones adherides en total. Tenim tot el 2008 per seguir creixent i mostrant-nos al món com el que som: una nació que vol un Estat propi!