11 de des. 2007

Sense TV3 a Alacant!!!

Finalment ho han fet: en la nit de diumege 9 a dilluns 10 han tancat el repetidor d'Acció Cultural del País Valencià a la Carrasqueta i tota la zona del sud de la nostra nació s'ha quedat sense les emissions de TVC. Ho han fet amb nocturnitat i traïdoria, com no podia ser d'altra manera per evitar una nova concentració que evités l'acció. Atres prefereixen dir que ho han fet amb "discreció". Des de Vilaweb es pot veure quina és la zona afectada. Ara és el moment de les condemnes, de les lamentacions pels atacs a la llibertat d'expressió i la pluralitat informativa, el moment de la ràbia i la indignació.

Molts articles i blocs recullien ahir les primeres impressions per l'atemptat:

Vicent Partal: Fets i no paraules.


Una entre tantes: Ja s'han sortit amb la seva

Tardor a l'euromed: La carrasqueta

Temps d'incertesa: en arrencar crostes si que es posen d'acord

Joan Vila: indignat i trist

Antoni Serrano: atemptat feixista

Per tutatis: la solitud del valencià

Del Sud: ens carreguen d'arguments

Xavier Mir: S'ha acabat la crosta nacionalista al País Valencià

Ha començat la batalla per l'espanyolització digital i ja s'ha cobrat les primeres víctimes: naturalment els televidents del sud del país que veien Televisió de Catalunya com una cosa pròpia i normal des de feia més de 20 anys. N'haurem après de la història per entendre el que ens ve a sobre? Tornarem a perdre el cicle iniciat el 1707 a Almansa amb un 2007 iniciat a La Carrasqueta? Algú creu que aquestes agressions s'aturaran després de les eleccions del març vinent quan ja hi ha amenaces sobre els repetidors del Mondúver, el Bartolo i Perenxisa de València i Castelló?





Algú creu que no intentaran tard o prest mutilar la presència de TVC a les Illes? A les paraules que escrivia des d'aquí la setmana passada s'hi afegeix aquest article d'en Gabriel Bibiloni (Televisions mutilades). Algun comentari també incideix en el que deia jo en el meu article: els drets d'emissió de la programació adquirida de fora han de ser per tot el territori de cobertura, i no només per l'autonomia respectiva, i altres també avisen del camí que seguirem amb un retorn al poder del Partit Nacionalista Espanyol en el futur.

També parla de mutilacions Tribuna.cat. I a Racó Català es poden veure les reaccions a les notícies sobre el tema (notícia 1, notícia 2)

En aquest vídeo de vilaweb es poden veure les instal·lacions precintades pel nacionalisme espanyol. És la viva imatge de com volen que acabi el nostre país, la seva llengua, el nostre propi espai de comunicació: una nació mutilada, precintada, silenciada, tancada, enderrocada. Quan entendrem que la legalitat espanyola és il·legítima a la nostra nació? Ells van fent el seu camí a poc a poc però sense pausa mentre nosaltres ens dividim i ens acusam mútuament.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Massa sensacionalisme.

Una cadena de tv menys avui per avui és irrellevant. Una cadena a més desde el primer moment politizada; pur instrument d'immersió i propaganda pancatalanista. Res bó.

Pel demés programación vulgar: películes de saldo, varietes, darrerament culebrons a la catalana (els negocis bruts de la diagonal amunt al descobert sense antics recats i empatxos) i l'asquerós xin-xan ensenyant als al·lots de 5 anyets a mostrar el cul al col·legi i tocar-se la fava davant les noies.

I el patètic LLuis Canut i company d'ala -vulgar enxufat fanátic, amb veu desagradable i to barroer- donant lliçons d'imparcialitat en les seves retransmisions -que durant tant de temps sense alternativa aquí ens vam haver de menjar-. I que cap lliço lingüistica podia donar tampoc. Temps de sacades i outs....

Ha sigut la televisió de la propaganda de l'odi a l'immigrant no catalano parlant i en general de l'odi irracional cap a Madrid -concepte indeterminat encarnació de tots els mals i receptor d'aquest odi sempre alimentat desde les esferes manipulades d'aquest ens sinistre.

No es perden res.

Em sap greu. Però vosaltres també es que exagerau.

Anònim ha dit...

És una qüestió de temps que a les Illes ens passi el mateix. En mig any no s'ha fet res. Si hem de confiar en el gran Joan Clos...

Molta llengua, molta història, molt de "cuento"... Dieun que han arribat a un acord entre el Govern de la CAIB i la Generalitat, per què no es demostra que es així?. Al País Valencià hom culpa el Minsiteri i aquest diu que sí que autoritza un múltiplex.

No entenc res. O ho entenc massa.

Francesc Sintes

XALFI ha dit...

TV3 censurada: La perversió endèmica desnaturalitzadora.

He trobat casualment la cançó REBOMBORI de la Generalitat Valenciana. Forma part de l'anunci publicitari "En Valencià, naturalment".Fent un anàlisi del anunci, que va costar 120.000 euros ,ens podem donar compte de la perversió endèmica desnaturalitzadora.

XALFI ha dit...

Pe a més informació mireu l'esferificació a
http://xalfi.blogspot.com

Talaiòtic ha dit...

Confinat, gairebé m'arribes a tenir convençut que eres un no-nacionalista de veritat, però veig que m'equivoc.

1- Sensacionalisme? Realitat pura i dura!

2- Què és irrellevant perdre TV3? Ets un autèntic Joan Ferran, que veu crostes nacionalistes a l'única televisió en la nostra llengua que fins diumenge arribava a tot l'àmbit lingüístic, i no diu res de l'autèntic nacionalisme excloent i exacerbat practicat per TVE, Antena3, Cuatro, Telecinco, LaSexta, VeoTV, etc... Unes cadenes del tot polititzades pel Partit Espanyol o el Partit Nacionalista Espanyol, purs instruments de propaganda pancastellanista.

3- Realment parles seriosament? Pretens comparar la programació de TVC amb la de televisions "Diarios de Patricias" i "grans hermanos"? Au vés... I el "fastigós" Xin Xan el fan a Antena3, ja no a TV3. I encara que el fessin!

Sincerament, crec que som més poc nacionalista jo que molts suposats no nacionalistes, que he demanat la recuperació a Ciutadella d'una televisió com Canal 9 que no té res de catalanista.

4- En Lluís Canut serà tan patètic com tu vulguis, no entraré a discutir sobre persones, que sobre gusts no hi ha res escrit, però de personatges patètics en podem fer una llista a tots els canals. És aquest el motiu per censurar una televisió? És aquesta la llibertat que tu defenses?

5- Propaganda de l'odi? No n'he vist MAI a cap programa ni cap notícia de TVC. El que sí que podem constatar cada dia és l'apartheid cultural i lingüístic que les televisions del règim mantenen contra tot allò que no sigui castellà dins el regne d'Espanya. Actuen com si no existíssim, però seguim aquí!

Que no es perden res? Digues-ho a les persones que s'hauran d'abonar a alguna plataforma de pagament per poder veure la versió internacional d'una televisió decent en la seva pròpia llengua entre tant de telefems en la llengua de l'imperi. Aquesta és la realitat de la nostra nació, per poder tenir els mateixos drets que té la nació dominant de forma gratuïta nosaltres hem de pagar. Digue'ns privilegiats!

Talaiòtic ha dit...

Francesc, efectivament ens prenen el pèl. El govern colonial de València espera que hi hagi un decret de la metròpoli per arribar a un acord mentre que a la metròpoli esperen que hi hagi un acord de reciprocitat per fer el decret. Està clar que en Joan Clos i el seu "Ministerio" que ni ell mateix sap quin és no farà res perquè tinguem un espai comunicatiu en català.

La responsabilitat i culpa de tot aquest fet és del PARTIT ESPANYOL, que és el que governa a l'Estat, al Principat i a les Illes Balears. Ells tenen un Estat i construeixen la seva nació sobre la nostra.

A Balears, com ja he dit en aquest article i en l'anterior sobre aquest tema, acabarem sense TV3 pel mateix camí. Els responsables de les nostres televisions fan que aquests canals es vulguin servir a ells mateixos i no al país i la seva cultura.

Talaiòtic ha dit...

Xalfi, benvingut en Es Poblat.

Sí, es tracta d'una censura en tota regla, i un incompliment de la Carta Europea de les Llengües Minoritàries, que demana facilitar les emissions de televisió en una mateixa llengua per damunt de fronteres administratives.

Es veu que els universalistes "no-nacionalistes" espanyols només s'enrecorden que les fronteres s'han de superar si no afecten els seus esquemes territorials.

Anònim ha dit...

Sembles un comercial propagandista de TV3.

Jo no he fet propaganda de cap televisión. Em foten oi quasi be totes. Però es que a TV3 no és salven ni les transmisiones esportives (sobre tot quan hi ha en CAnut). En CAnut que us agrada perque es caga molt amb Madrid i amb Espanya, per res mes.
De telefems n'hi ha a munts a també a aquesta cadena. Per lo únic que la toleraru es perque la feis utilitzar com arma eficaç en contra de la gent que odiau.
Com instrument de l'odi que pregonau alucinats cada dia.

No se qui putes es en Joan Ferran. Ho imagino emperò: un fatxa.
Però estàs molt equivocat amb mi.

Per altra banda, tanta puta tele no pot ser bona. Mira si trobes altres aficions.
Es clar però, la TV es la millora arma. Ja t'entenc.

Sense acritud.

Admir la teva lluita; els teus esforços. Això si.

Talaiòtic ha dit...

Confinat, de comercial en tenc tant o tant poc com puguis tenir tu. No veig que ningú demani que TV3 continuï al País Valencià per emprar-la com a arma contra ningú. Mai ha estat així. No deu ser que ets tu qui al·lucines com un Quixot que veu gegants on només hi ha molins?

En Joan Ferran jo te diré qui és: és un dels àlfils del Partit Espanyol a Barcelona que veu "crostes nacionalistes" en la televisió pública del seu propi país i no en veu cap en les televisions pancastellanistes que ens arriben per dotzenes. Deu ser que és més fàcil carregar-se el més dèbil i així semblar més cosmopolita. Un provincià és el que és! Com si l'Estat i les seves teles siguin "neutres" i no imposin cap idea de nació, com si respectin les llengües i cultures de tots els pobles per igual. Que comencin per treure les crostes nacionalistes de TVE, Antena 3 i Tele5 i ja en parlarem de TV3, que per cert de cada vegada sembla més una televisió provinciana feta en català que una televisió catalana.

D'altra banda, des que tenc aquest bloc, mir poquíssima tele. Personalment m'estim més internet, però aquesta no és la qüestió. El tema és que ens treuen mitjans de comunicació en la nostra llengua i ens n'imposen en una altra idioma. Un temps cremaven llibres i ara ens tanquen televisions: la inquisició continua viva!