8 de febr. 2007

La campanya per recuperar el C33, C9 i P2.

Des del meu correu electrònic he rebut ja la confirmació de 4 missatges enviats a les adreces que us he proposat, i és d'esperar que en els propers dies la cosa vagi en augment. Us record que també podeu enviar-me la confirmació a través de comentaris al bloc. Podeu fer córrer la campanya avisant a familiars i coneguts i enviant-los el missatge amb les instruccions pertinents.

Mentrestant, en Francesc Sintes, en un comentari des del seu bloc, ens dóna la següent informació:

"Sobre la tele catalana tenc bastant d'informació, però vella. El març de 2005 vaig aconseguir parlar amb molta gen t sobre els motius que impedien que la recepció a Menorca fos una realitat. fins i tot vaig arribar a parlar amb l'encarregat del manteniment dels emissors. La conclusió és sucosa, ja ho publicaré algun dia. De totes formes, estic molt decebut amb el CIM. N'he parlat informalment amb polítics del PSOE i del PSM i call per prudència i perquè alguns (gairebé tots) són bons amics meus.
Si algú vol informació sobre la TDT i Televiisó de Catalunya i la valenciana, la pot trobar al web de l'Ajuntament d'Alcúdia. És curiós, però és així.
Quant a l'emissió en català de TVE, fa uns anys també vaig rebre informació sucosa sobre le tema. En Joan López (després de demanar-me permís) va fer una pregunta parlamentària i la reposta va ser de cine. Però açò preferesc que ho conti ell.
Per acabar, si el C33 no es veu bé a Cabildolàndia és per culpa de l'Ajuntament de Ciutadella i del CIM"

Esperaré amb ganes que publiquis aquestes sucoses conclusions, així com que en Joan Francesc expliqui també la resposta a la seva pregunta parlamentària... I no tardeu gaire, per favor, ara és un bon moment per treure-ho a la llum. Sobre la web de l'Ajuntament d'Alcúdia, supòs que es refereix a aquesta. Una pàgina ben interessant per un Ajuntament petit, ja en podríem aprendre aquí a Menorca.

També he rebut la primera resposta d'un dels destinataris de la campanya de correus, el PSM, que em diuen:

"Benvolgut amic

Des del PSM estem fent tot el que està en les nostres mans per intentar aconseguir que la televisió pública en català arribi a totes les llars de Menorca. La vostra demanda ens recolza i ens anima a seguir endavant. També us animem a què continueu la vostra campanya de correus electrònics.

PSM-EN"

S'agraeix el suport, però ha demanat aquest partit a l'Ajuntament de Ciutadella què pensa fer per la recepció d'aquests canals que ja no veim? I al Consell Insular, on governen, què és el que se'ls escapa de les mans? Potser és el PSOE, el soci majoritari del govern insular, qui no fa res o impedeix aquesta recepció? Jo no ho sé, esperaré també a veure si m'arriba la seva resposta...

Us faig una nova edició del text a enviar, sobre tot perquè us resulti mes senzill copiar i enganxar les adreces d'una sola vegada al vostre correu electronic.

Enviau a:

alcaldia@ajciutadella.org; regidoriagovernacio@ajciutadella.org; bustiaciutada@ajciutadella.org; damia.borras@cime.es; manel.marti@cime.es; sugerencias@ppmenorca.com; psoe@ajciutadella.org; menorca@psm-entesa.cat; psm@ajciutadella.org; webmaster@eu-balears.org; forumciutada@ajciutadella.org; ucm@ajciutadella.org; lorenzocasasnovas@ajciutadella.org; Talaiot@lamalla.net

Text:

Benvolguts Srs.

Amb motiu de l'aparició dels darrers canals analògics a les Illes Balears (IB3, Cuatro i LaSexta), s'ha produit una redistribució de freqüencies que ha tingut com a efecte la desaparició del Canal 33, Canal 9 i Punt 2 de les pantalles de moltes llars de Menorca, en especial a la zona de Ciutadella. Es dóna la circumstància que tots aquests canals que hem deixat de rebre emetien tota o part de la seva programació en llengua catalana, mentre que dels nous canals que ara rebem, nomes IB3 l'utilitza i només en una part de la seva programació.

Molts espectadors ens hem vist privats des de fa ja gairebé un any dels programes que seguíem sense que tinguem informació per part de cap administració sobre quina solució es pensa adoptar al respecte per retornar-nos la recepció d'aquests canals. Per tot açò, agrairia que des de les institucions i els partits polítics presents a l'illa es tinguessin en compte la meva sol.licitud i es prenguessin les mesures necessàries per:

1. Restaurar la correcte recepció analògica del Canal 33, Canal 9 i Punt 2 a les zones de Menorca que l'hem deixat de rebre.
2. Garantir la recepció quan abans millor a tot el territori de les Illes Balears de les emissions digitals terrestres de tots els canals públics de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) i de Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

Confiant que la meva petició serà atesa, i a l'espera de les seves respostes.

Moltes gràcies,

Nom

I aquests son els formularis que podeu emplenar:
Govern Illes Balears
Psoe Menorca
Psm Menorca
EU-Illes Balears

Fem sentir la nostra demanda! I gràcies a tots els que ja heu col·laborat!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Discrep amb el PSM. No fa res productiu. Fa dos anys que no es veu el 33 a Ciutadella (tret de si es vol veure malament o a través del servei a la carta de Televisió de Catalunya) i no ha dit gaire coses sobre el tema on calia: a l'ajuntament de Cabildolàndia, al CIM (res de CIMe, que és una mariconada) o al Parlament.

Molta llengua i prou. I m'aplic la crítica. Fa dos prop de dos anys que havia de preparar una moció perquè UCM la presentés al Ple de l'Ajuntament i encara no ho fet. Ho consider inútil. Només he publicat quatre coses a El Iris i als meus blocs. He fallat.

Solament tu Talaiòtic i n'Antoni Salvador (i des d'ahir Es Carrer de Menorca) han donat passes per aconseguir-ho. Estic cansat de veure Àgora i Millenium de qualsevol manera i de no veure els partits del Barça d'handbol amb una qualitat mínima.

La situació només ha empitjorat: ja no veim els nous canal de Televisió de Catalunya, excepte que pretenguem fer fregir l'ordinador i els mirem per Internet.

PSM, EU, UCM i PSOE, han mostrat el llautó. Si des Mercadal cap a Maó veuen el 33, Canal 9 i Punt 2 sense problemes gràcies a un repetidor que crec que pertany al CIM, què passa a Ciutadella? Som menorquins de segona? Tenia entès que el consell era de Menorca, es veu que no. Un repetidor a Torre del Ram no costaria tant i arranjaria el problema.

En Toni Salvador opina que es podria instal·lar al Farragut. Ell hi entén més que no jo. Provam de fer-li cas?



Francesc Sintes

Talaiòtic ha dit...

Francesc, estic d'acord amb el que dius. Per açò els ànims que he rebut del PSM i açò de què “fan tot el que està a les seves mans” no ho he trobat prou sincer. D'entrada el missatge no anava signat per ningú. He enviat missatges a tots els grups municipals de l’Ajuntament de Ciutadella i al PSM-Menorca, però la resposta venia del PSM-Maó després que el PSM insular els reenviés el missatge. Quina estranya ruta de comunicació. Val que són un partit petit, però no tant com per no ser més formals, que són un partit polítitc i governen al CIM!

He vist avui matí el reportatge de Es Carrer de Menorca i la veritat és que m’ha quedat un gust agredolç, content per una banda però decebut per una altra. Gràcies per avisar-me de totes maneres. Prepararé un article sobre açò per publicar-ho tot d’una que pugui.

Pel que fa a UCM, si tens possibilitats de preparar aquesta moció per al Ple de l’Ajuntament i presentar-la, fes-ho, que encara que et sembli inútil, políticament no ho serà i podeu guanyar simpaties, entre les quals la meva. Qui vol el meu vot?

Si la solució passa per intal•lar un nou repetidor a Ciutadella o per repartir millor els repetidors que ja hi ha o per rebre el senyal directament en digital no ho sé, no en tenc ni idea però la solució que sigui que s’apliqui ja. Que se’n parli d’una vegada...

Unknown ha dit...

Acab d'enviar uns quants missatges a les adresses que vas apuntar. A veure si no em passa com el que vaig enviar a la bustia del ciutadá del Ajuntament de Ciutadella.

Des de fa molts anys, la recepció de la TV a Ciutadella es un greu problema. Els mateixos profesionals del sector han dit sempre que la solució a per la recepció de la TV a Ciutadella pasa per poder tenir un repetidor sols per Ciutadella i la millor ubicació sería problamement Torre del Ram.

Avam si hi ha sort.

Talaiòtic ha dit...

Molt bé Santi!

Gràcies per col·laborar. Feim córrer la campanya, a veure si entre tots ens fan cas!

No ens podem quedar en una "zona d'ombra" sense senyals intel·ligibles de tele de forma indefinida.

Anònim ha dit...

Només dir que des de Td8 en català! estem a la vostra disposició pel que faci falta.

Els nostres mitjans són limitats però entre tots ho aconseguirem.

Endavant amb la campanya!

Talaiòtic ha dit...

Gràcies, companys! Vaig veure que també havieu enviat un missatge.

Qualsevol idea que se us acudeixi per millorar la campanya serà ben rebuda!

Unknown ha dit...

He rebut resposta del Govern de les Illes Balears.

La resposta que hem elaborat per aquest assumpte és:
Sr. Santiago Benejam,

En relació a la queixa que va presentar el 12 de febrer (núm. ref.
20070402), us comunic el següent:

Les úniques modificacions en les freqüències en què s’emeten la resta de
canals autonòmics a Balears, es feren fa poc més d’un any, quan el
Ministeri va haver de realitzar una reassignació de freqüències deguda a
l’entrada de nous senyals de televisió a tot l’estat. Anteriorment, se
sintonitzaven amb major qualitat algunes d’aquestes cadenes perquè ocupaven
freqüències que no els corresponien.

En qualsevol cas, l’emissió dels canals esmentats no és competència d’IB3
ja que l’assignació de freqüències corre a compte del Ministeri.

No obstant això, contactarem amb l’empresa del servei tècnic corresponent
per veure si hi ha alguna forma de millorar la situació.

Atentament,



Agraïm la seva gestió i entenem que la gestió de les iniciatives i queixes
rebudes dels ciutadans permet millorar la qualitat de la feina que es
realitza a l'administració. Si no queda convençut amb la resposta rebuda no
dubti en enregistrar un nou escrit.

08 de març de 2007

Atentament,

Jane King Gràcia
Secretària general de la Conselleria de Relacions Institucionals



Els hi he enviat la següent resposta:

> La resposta que hem elaborat per aquest assumpte és:
> Sr. Santiago Benejam,
>
> En relació a la queixa que va presentar el 12 de febrer (núm. ref.
> 20070402), us comunic el següent:
>
> Les úniques modificacions en les freqüències en què s’emeten la resta de
> canals autonòmics a Balears, es feren fa poc més d’un any, quan el
> Ministeri va haver de realitzar una reassignació de freqüències deguda a
> l’entrada de nous senyals de televisió a tot l’estat. Anteriorment, se
> sintonitzaven amb major qualitat algunes d’aquestes cadenes perquè ocupaven
> freqüències que no els corresponien.

Pero no em negará que es xocant que els canvis de frequències només afectessin
als canals de Televisió de Catalunya i Televisió Valenciana. Quant a
Ciutadella al menys rebem sense demanar-los al menys cinc o sis canals locals
de Mallorca, que provocan mes interferències que els canals que empraven els
canals de TV3, Canal 33 i Canal Nou. I donat que les televisions locals estan
en un estat podriem qualificar de a-legal fregant l'il·legalitat, no entenc
com que a aquestes televisions locals no sels hi canvien les frequencies.


>
> En qualsevol cas, l’emissió dels canals esmentats no és competència d’IB3
> ja que l’assignació de freqüències corre a compte del Ministeri.

Fa molts anys que se que l'espai radioelèctric es gestionat per el govern
central. I a cap part del meu escrit dono la culpa a IB3. Si hi ha algun
culpable en tot això son les administracions, totes les administracions tant
autonòmiques com del govern central. En canvi les televisions locals de
Mallorca si envaeixen l'espai radioelèctric de Ciutadella.

> No obstant això, contactarem amb l’empresa del servei tècnic corresponent
> per veure si hi ha alguna forma de millorar la situació.

No se a quin servei tècnic, ni a quina empresa es refereix jo no en conec cap.
Tant sols veig una manera de milloral-la. Restaurar le bona recepció de tots
els canals afectats per el darrer canvi de frequencies.

Agraít per la seva resposta

Es despedeix

Santiago Benejam Torres
Ciutadella de Menorca