1 de set. 2007

L'Exèrcit del Fènix contraataca!

El nou curs comença fort. Aquesta pròxima mitjanit a les 00:00 hores del 2 al 3 de setembre serà l'hora H del dia D per començar oficialment el visionat massiu del primer dels vídeos del documental Èric i l'Exèrcit del Fènix.

Mentrestant la difusió nacional i internacional de la campanya sobre el documental va fent el seu camí mitjançant correus electrònics i comentaris en fòrums, webs i blocs. Per aquest motiu, alguns internautes ens hem posat d'acord per fer realitat la carta de l'Èric Bertran que tants problemes li ha causat amb les clavegueres de l'Estat espanyol i escampar el següent text en nom de l'Exèrcit del Fènix:

Per als Països Catalans:

Nick: L'Exèrcit del Fènix

Text:


L'Estat espanyol aplica la Llei antiterrorista i maltracta psicològicament un nen català de 14 anys per enviar e-mails a les companyies i demanar que etiquetin els seus productes en català en nom de l'Exèrcit del Fènix de Harry Potter.


_______________________________

Per la resta del món:


Nick: The Army of the Phoenix.

Text:


An incredible but true story: Spanish authorities prosecute child for terrorism when he e-mails companies requesting labelling in catalan language, using Phoenix Army monicker from Harry Potter books. Police accuse him of organizing an Al Qaeda cell. Case goes all the way to Spanish High Court.

http://www.youtube.com/watch?v=aIiRFSCgGu4

_______________________________

INFORME DE CAMPANYA N. 1:

Per part meva, a part de començar a experimentar amb el visionat del vídeo, aquesta ha estat la participació que fins ara he portat a terme per difondre la campanya:

Dinamització del fòrum del Racó Català sobre la Proposta d'acció coordinada a internet.

Els dos articles anteriors d'aquest bloc amb l'explicació de la campanya, els seus objectius i la inclusió dels vídeos del documental:

World must hear about this

El món ha de saber-ho

D'altra banda, he realitzat algunes proves amb mitjans de comunicació per veure quins admetien els comentaris sobre la campanya, amb resultats positius a vilaweb.cat, l'avui.cat, naciodigital.cat i lamalla.net. Aquí hi ha els enllaços:





També he enviat el text de l'article en anglès a aquesta pàgina de la BBC News.

Finalment, he difós el comentari sobre la campanya en els següents blocs:

Blocs menorquins, a través de la pàgina d'illencs.com.

http://carlesgomila.illencs.com/4_fragments_dinsomni/archive/783_homenatge_a_un_gat.html

http://francescsintes.illencs.com/17_el_claustre_de_shangri-la/archive/782_aparcaments_reservats.html

http://peregomila.illencs.com/10_veles_i_vents/archive/781_sada_saddouki.html

http://joanlopez.illencs.com/5_la_ventada_dels_dies/archive/780_joc_de_miralls.html

http://samonea.illencs.com/19_dalt_sarbre/archive/777_llenges_dialectes_etc.html

http://favaritx.illencs.com/9_dubtes/archive/776_snia_per_dinar.html

http://ignasimascaro.illencs.com/6_et_inopinanter/archive/775_amb_aquella_veueta_plus_algun_afegit.html

http://paugener.illencs.com/3_sa_tanca_de_sera/archive/770_es_bufador.html

http://mister.illencs.com/16_un_tallat_per_favor/archive/715_revolutum_poltic.html

http://paufaner.illencs.com/18_la_butaca_vermella/archive/691_merda_pel_gall.html

http://francescfebrer.illencs.com/1_bitsellnia/archive/616_com_quedam_2.html

http://esmercadalpolit.com/?p=364

http://sesfotosdenjoan.blogspot.com/2007/08/lluna-plena-favritx.html

http://pedrojbosch.blogspot.com/2007/08/esquitxos_30.html

http://pedrocardonafotos.blogspot.com/2007/08/constraste-contrast.html

http://blogandcemento.blogspot.com/2007/08/temasso-de-manic-street-preachers.html

http://lipiz.blogspot.com/2007/08/manifestaci-1-septembre-2007-no-al-dic.html

http://gloriamisfotos.blogspot.com/2007/08/moixet.html

http://lafotodelmomento.blogspot.com/2007/08/magdalena.html

http://blogandcemento.blogspot.com/2007/08/cristo-que-cuerpo.html

http://blogandcemento.blogspot.com/2007/08/no-apte-per-fetitxistes.html

http://fotomenorca.blogspot.com/2007/08/isla-del-rey_31.html

http://mpons.blogspot.com/2007/08/literatura-alemanya.html

http://nuraduna.blogspot.com/2007/08/la-meva-mestra-i-amiga-teresa-santacana.html

http://menorcavirgen.blogspot.com/2007_08_01_archive.html#2126505909226679141

http://blogandcemento.blogspot.com/2007/08/damien-hirst-artista-i-provocador.html

http://pedrocardonafotos.blogspot.com/2007/08/el-rey-del-mundo-king-of-world.html

http://antoniocampscasasnovas.balearweb.net/post/39230

http://blogandcemento.blogspot.com/2007/08/paris-hilton-arriba-mallorca.html


Blocs estrangers, a través del portal del blogger:


















































































En molts casos, sobre tot en els blocs estrangers, no he pogut emprar el nick "Exèrcit del Fènix" ja que els blocs no admetien comentaris anònims, i he emprat el meu compte habitual "Talaiòtic". També és possible que algun d'aquests blocs, amb moderació de comentaris activada, finalment no l'hagin publicat, o que hagi estat esborrat. En tot cas, demà més.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial!
No tinc paraules. Moltes gràcies per tota aquesta feinada. Gràcies a persones com tu la campanya serà un èxit i aconseguirem que el món tingui notícia de nosaltres.

Anònim ha dit...

Ets un crack!!

mpons ha dit...

Les bones idees i iniciatives s'han de difondre i per a això és bo utilitzar tot tipus de plataforma. També és important saber d'on procedeixen i, com el noi denunciat, és de valents donar la cara. Per això m’hagués agradat que el perfil del teu bloc fos més extens...

Talaiòtic ha dit...

Gràcies pels elogis!

Quin començament de setembre: la campanya del documental de l'Èric, els guàrdies civils que deixen en evidència el que pensen del nostre país i la nostra llengua, el sobiranisme de Salmond, Ibarretxe i Carod, la pàgina d'EstatPropi.cat que és a punt d'arribar a 13.000...

Som-hi de nou, a fer feina!

Anònim ha dit...

Independentment dels fets que voleu difondre (que no discuteixo per res), no veig diferència entre aquesta forma de propagació i el SPAM pur i dur.

Anònim ha dit...

És spam pur i dur. No són maneres aquestes d'inundar els blocs amb comentaris que poc tenen a veure amb el contingut de l'article, i que no aporten res que fer spam i embrutar la blogosfera.

Si ho voleu fer, hi ha altres maneres, però no aquestes. Se vos hauria de caure la cara de vergonya.

Talaiòtic ha dit...

Anònims, si sou alguns dels autors dels blocs on he deixat el comentari de difusió de la campanya, de ver que em sap greu que us molesteu. No pretenc vendre cap producte ni treure cap benefici personal de tot açò, només col·laborar en la difusió d'una injustícia. Qui no estigui d'acord no és necessari que ajudi amb més correus i comentaris, i esborrar el missatge és tan fàcil com fer un clic...

Si no sou els autors dels blocs, no sé de què vos queixau. Més vergonya em faria veure com es persegueix un fillet de 14 anys per reclamar un dret que tenim, o que una dona marroquina perdi una feina per parlar en la nostra llengua i que no fem tot el que estigui en les nostres mans per canviar aquesta situació pacíficament i democràticament.

Anònim ha dit...

Som un dels autors on m'has deixat spam. Per culpa teva, dones feina per esborrar el missatge.

El teu missatge, a més, ha estat donat d'alta com spam a Akismet, el servei de Wordpress més important per lluitar contra l'spam.

Anònim ha dit...

Soc el 1r anònim. Com t'he dit no poso en dubte el fet que denuncieu, a jo també em sembla exagerat que apretin a un al·lot per enviar un parell d'emails.

El que volia dir es que posar un "cartell" dins un article d'un bloc que no té cap relació amb la vostra temàtica de fons és un fet discutible. És com si pengis un cartell a la façana de ca meva: si el llevo pot semblar que soc contrari a la cosa reivindicada (i no té perquè ser així), i si el deixo puc semblar més reaccionari del que soc realment. A un bloc passa el mateix, amb la salvetat de que si esborro el comentari queda un "rastre" de que s'ha esborrat un comentari i després sembla que estic censurant.

mpons ha dit...

Estic totalment d'acord amb l'Anònim. A més sembla que no s'hagi entès que m'agradaria saber qui es l'autor d'aquest bloc sense perfil... No val voler entendre únicament els elogis i obsessionar-se i tancar-se en les opinions pròpies. En tot això l'únic que s'infereix es un procedir certament prehistòric i monolític.

Talaiòtic ha dit...

D’acord , d’acord... Us deman disculpes una altra vegada. No ho faré més.

De totes maneres no crec que hagi estat gaire efectiu per difondre la campanya. La majoria de gent sol passar d’aquests missatges que no saben ben bé de què van, i més a l’estranger (per cert, ja heu donat un cop d’ull al documental?). Jo mateix rep un munt de correus reenviats una i altra vegada i la majoria de vegades els esbor. Una vegada en vaig rebre un al bloc, i tot i que el vaig deixar uns dies al final el vaig acabar esborrant. No se com va amb el wordpress, però amb el blogger pus esborrar un comentari sense que deixi el “rastre” que diu un dels anònims. Tampoc he activat mai la moderació de comentaris, que ho podria fer. Aquest cap de setmana en els meus viatges per blocs estrangers me n’he trobat molts amb aquest opció posada.

Mpons, no crec que sigui dels que no accepten les crítiques, i més si són raonades i constructives com les que esteis donant aquí. En tot cas, com vols que no sigui prehistòric si som “Talaiòtic”? Un dia d’aquests editaré el meu perfil, que certament el tenc abandonat...

Anònim ha dit...

Huas, huas! Molt bo el darrer comentari sobre el Talaiòtic prehistòric!

Bentornat siguis Talaiòtic. No et deixis influir massa per les crítiques dels comentaris que has deixat als blocs ni tampoc pels elogis. Ja em semblaria bé que tots els missatges massius que rebem fossin per aquests motius i no per vendre viagres. No creguis que no sigui efectiu, només que un parell dels que hagin rebut el comentari l'hagin seguit difonent ja haurà valgut la pena, i a més la teva convicció dóna ànims i exemple a d'altres.

És veritat que estaria bé que diguessis qui ets. Estaré a l'aguait...

Talaiòtic ha dit...

Merci Pere, estic content de tornar-te a tenir per Es Poblat. Accept les crítiques i els elogis perquè totes tenen part de raó. Ara ja esteim en plena "Marató" de veure el vídeo. L'estàs visualitzant?

Pel que fa a la meva identitat, que curiosos que sou! He dit que editaria el meu perfil, no que hi posaria el meu nom. No vull tenir disgusts per dir segons quines coses ni jo ni ningú de ca meva. Realment és més important qui sigui que el que digui?

Anònim ha dit...

Si que el veig el vídeo. El comptador ja marca 14.160 vistes i només és dilluns. Esper que no decaigui.

T'entenc que no vulguis posar el teu nom tal com està el pati. Jo mateix empr el pseudònim de "Pere", que no és ni el meu nom, per deixar comentaris aquí. Altres no fan ni això i ho fan com "anònim". Dels dos que hi ha aquí dalt, un sembla bastant borde i l'altra com a mínim diu que no vol semblar més reaccionari del que realment és. O sigui que imagina't... Tothom ens preocupam massa del que pensin els altres de nosaltres mateixos.

Talaiòtic ha dit...

Totalment d'acord amb el teu darrer comentari, Pere. Només un matís: personalment no és que em preocupi pel que pensin els altres de mi, el que preocupa és que segons qui deixin de "pensar" i actuïn...

Anònim ha dit...

Sí, en certa manera és el que volia dir quan he escrit "tal com està el pati".

mpons ha dit...

L'associació talaiòtic, prehistòric, monolític, era intencionada. Gràcies per haver fet l'esforç d'entendre-la. Com que ja m'heu encolomat una etiqueta megalítica -si no vaig errat això de borde anava per mi-, l'accepto complagut. I continuant amb la edat de pedra en què m'heu immers, us diré que això de llençar el còdol i amagar la mà darrera la fona és de... bé, és senzillament d'època llunyana. I la qüestió és que aquí sí que es comet una gran injustícia antidiluviana, perquè el meu bloc, on m'heu penjat el sant benent, sí que en té, de nom!, com gairebé tots els blocs que heu fet servir com a plataforma I vosaltres us amagau! de què? NO M'HO PUC CREUE! FRANCAMENT INACCEPTABLE. Puc acceptar la idea i la iniciativa, com vaig dir que feia, però, sincerament, no puc acceptar el vostre tarannà. Som menorquí i per tant català, però no m'agradaria gens ni mica viure en un país independent amb gent sense rostre, ple de fantasmes. Francament m'estimaria més una mirada neta als ulls, i malauradament vosaltres els porteu envenats. Quan us decidiu a sortir de les cavernes on us recloïu, perquè ho entengueu: quan us decidiu a descobrir-vos, ja en tornarem a parlar... si voleu! Com que de tot se n'aprèn, fins i tot de les coses negatives, jo d'aquí també n'he tret algunes conclusions. Quan un defensa la veritat ho ha de fer, a més, amb la cara ben alta!

Anònim ha dit...

MPons, allò de "borde" ho he dit jo, no en Talaiòtic. I no anava per tu, sinó per un dels anònims.

Talaiòtic ha dit...

Mpons, no et desmentiré que estic d'acord amb moltes de les coses que dius, però tampoc crec que hagi llençat cap "còdol" com dius tu. Amb un còdol hom fa mal, amb un missatge simplement hi pots estàs d'acord o no, del tot o en part, però res més.

Vols dir que no descarregues en aquest bloc la ràbia pels missatges que tots rebem sense saber d'on vénen? Hauria pogut escampar el missatge sense dir d'on venia, però ho he fet amb un enllaç a un dels meus articles i a més he posat una entrada amb tots els llocs on he deixat el missatge. Entenc que tu i molts altres volgueu saber qui som, el meu nom i llinatges, però aquesta és una decisió meva i m'agradaria que se'm respectàs mentre no em dediqui a insultar cap particular o a faltar a l'honor i la intimitat de ningú, cosa que no faré. Potser algun dia diré qui som, però per ara no. Em sap greu que t'ho prenguis així... Torna quan vulguis, seràs benvingut.