17 de jul. 2007

Ens observen...

El creixement de les adhesions a Estatpropi.cat no passa desapercebuda. Lentament però de forma constant, ja hi ha un 57% de municipis dels Països Catalans amb persones que han declarat que volen un Estat propi, i la xifra d'adherits és ara de 11.713 persones.

En l'anterior escrit feia menció que a Menorca ja hem arribat als 50 adherits, mig centenar de menorquins que volen explícitament que la nostra nació tengui el mateix grau de sobirania que tenen els danesos, els holandesos o els portuguesos i que ara ens és negada per l'Estat castellà. El promotor de la campanya Sumem-nos al mapa per un Estat propi, l'Alex Vizcaino, en feina una referència la setmana passada des del seu bloc El Senyor de les Muntanyes, en el seu article Formentera l'illa més independentista, i Maó ho és més que Ciutadella. Açò és el que es desprèn ara mateix del grau de suport que reb la iniciativa des de les Illes Balears i Pitiüses. Des de la península, per tant, estan també pendents dels moviments que hi ha fora del Principat en el mapa, i es fixen en la pugna entre Maó i Ciutadella per liderar el rànking menorquí.

Per municipis, a Menorca la cosa està així:

1- Maó: 17 adhesions
2- Ciutadella: 15 adhesions
3- Ferreries: 8 adhesions
4- Es Castell: 4 adhesions
5- Es Migjorn Gran: 2 adhesions
6- Es Mercadal: 2 adhesions
7- Sant Lluís: 1 adhesió
8- Alaior: 1 adhesió

Total: 50 adhesions

Em sorprèn que el tercer poble de l'illa en nombre d'habitants, Alaior, estigui a la coa juntament amb Sant Lluís amb un sol adherit. Quin serà el primer dels dos que comptarà amb un segon adherit deixant a l'altre a la coa en solitari? Em consta que a Alaior hi ha bastants més independentistes que l'únic adherit que hi ha ara mateix, i fins i tot que el responsable de la senyera que hi ha ara mateix al municipi en el mapa per l'Estat propi ha fet campanya de correus electrònics entre amics per tal d'aconseguir més adhesions. Hi haurem de seguir insistint... Sens dubte el fet de donar les dades personals pot resultar un fre per molta gent que no se'n refiï, tot i que ja vaig fer una referència a la garantia de confidencialitat en una altra ocasió. No obstant, que en 3 mesos d'existència de la pàgina ja hi hagi 50 adherits menorquins sense més publicitat que la pròpia d'internet no deixa de ser una gran notícia.

Ànims a tots els menorquins que estau a favor d'un Estat propi pels Països Catalans, perquè aquesta és una molt bona ocasió de fer sentir la nostra presència i la nostra voluntat a tots aquells que ens neguen fins i tot la possibilitat d'expressar-la.

En Vizcaino aprofita en un darrer apunt per presentar les novetats en la visualització de les poblacions i les dades a la pàgina, i el principal avantatge és una major facilitat de descàrrega del mapa, que abans era una mica problemàtica segons la capacitat de l'ordinador que la rebia. Descobriu el grau d'adhesions que hi ha arreu de la nació i sumeu-vos al mapa per un Estat propi!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja puc anar fent anàlisis de les Illes o de Menorca.. sempre aniré un pas enrere del seguiment que estàs fent tu i que estàs publicant al teu bloc!
Confiem que les millores que hem afegit ara al web et serveixin a tu i gent com tu per a fer anàlisis més detallades i eshaustives.
Felicitats per la feina feta i endavant!! encara queda molt per fer.. l'1% està molt lluny ;-)

Talaiòtic ha dit...

Alexis, res d'anar cap pas enrere. Gràcies a iniciatives com la teva altres podem dedicar-nos a comentar les jugades. Que des de fora de les Illes hi hagi gent que es fixi en com evolucionen les adhesions aquí sempre s'agraeix.

És cert, com deia a l'article, que ara el mapa es carrega molt més ràpid, i açò és una gran millora. Seguirem fent feina...

Talaiòtic ha dit...

Veig que a Ciutadella hem guanyat un altra adhesió! Ja som 16, un més i estarem empatats amb Maó al capdavant de l'illa.

I açò vol dir que ja som 51 menorquins adherits! Visca! Som-hi gent, que encara en faltau molts!

Talaiòtic ha dit...

Des d'avui dia 23 ja som 52 menorquins. A Sant Lluís s'ha incorporat un segon adherit que deixa Alaior, tercera població de Menorca en nombre d'habitants, en darrera posició en el rànking menorquí per un Estat propi.

Ànims als independentistes alaiorencs, que açò s'ha de remuntar!

Talaiòtic ha dit...

I avui ja som 53! Ferreries ja té 9 adherits i és el municipi menorquí amb un percentatge més elevat de partidaris d'un Estat propi!

Seguiu així!