27 d’abr. 2007

(Melià dimissió) Ciutadella commemora els 300 anys d'Almansa amb la bandera d'Espanya al revés.










Els 300 anys de la batalla d’Almansa s’ha celebrat a l’Ajuntament de Ciutadella amb tota la solemnitat i protocol que mereix una commemoració de caràcter reivindicatiu i nacional com aquesta. Seguint la tradició de l’Ajuntament de Xàtiva, que té penjat el quadre del primer rei Borbó i responsable de la pèrdua de les llibertats dels Països Catalans al revés, també el nostre Consistori ja fa setmanes que té penjada la bandera històrica de la marina mercant catalana, que l’Estat castellà ens va expropiar, amb l’escut constitucional al revés. No puc deixar de felicitar l’Ajuntament i el PP de Ciutadella per una decisió que suposa un gir de 180º en la seva política castellanitzadora i provinciana, i no només un gir en l’escut i la bandera. Per fi el partit majoritari de la nostra ciutat es posa al capdavant de la defensa de la nostra identitat i planta cara a les imposicions del regne d’Espanya!

Aquesta iniciativa, pionera en un Ajuntament governat pel PP, podria ser adoptada per altres institucions catalanes per tal de protestar contra els 300 anys d'ocupació del nostre país i exigir la creació d'un Estat propi. De fet, els rumors indiquen tensions en alguns partits que es declaren obertament nacionalistes o independentistes davant les posicions que està agafant el Partit Popular en el cada vegada més ample espai sobiranista, i per no haver tingut abans una idea com aquesta.


Cartell amb el retrat de Felip V de Castella al revés, segons la tradició de l'Ajuntament de Xàtiva.

A banda d’aquest acte simbòlic, el PP ciutadellenc ja no sap com fer-ho per sortir a TV3, la nostra. L’episodi de les cartes a simpatitzants i militants incitant al vot per correu en contra del procediment electoral espanyol i abans de començar la campanya oficial ja ha merescut vàries mencions honorífiques als telenotícies de la televisió nacional, a part de l'injust correctiu de la Junta Electoral. Què s'han cregut, aquests de la Junta Electoral Espanyola, per dir al PP com ha de ser el procediment electoral a Ciutadella?

Però qui pensi que tot açò és una qüestió purament local i aïllada, s’equivoca. La deriva catalanista del PP de les Illes Balears és un fet. Els nacionalistes espanyols de les illes s’han quedat orfes i ja no deuen saber a qui votar a les properes eleccions municipals i autonòmiques. I el tema és notícia. La brunete mediàtica de la caverna ultraespanyolista està acollonida, fins al punt de considerar en Matas un traïdor i demanar que no es voti al PP balear.

A la blogosfera menorquina, en Pere Gomila parla al seu bloc de la campanya d’apadrinament de paraules catalanes en perill d’extinció que el PP ha posat en marxa per evitar el seu desús, i en Francesc Sintes es sorprèn de la inclusió de na Maria de la Pau Janer a les llistes populars al parlament balear. L’escriptora catalanista radical que va donar suport a Artur Mas a la campanya del Principat ja sona com a propera consellera de cultura del Govern Matas en cas de revalidar la seva victòria electoral. Evidentment, la seva primera decisió haurà de ser proposar com a Director General de Política Lingüística el republicà Bernat Joan en subtitució del nefast Miquel Melià.

Així idò, que continuï la catarsi del Partit Popular i esperem que els seus candidats tenguin l'amabilitat de contestar el qüestionari de la campanya referèndum és democràcia com ja ho han fet Agustí Anglada d'UCM i el PSM. També seria desitjable que en Jaume Matas pugui acabar la seva campanya amb un “Visca els Països Catalans lliures”!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Talaiòtic, estàs fent una feinada. Dóna gust visitar el Poblat.

Francesc Sintes

Talaiòtic ha dit...

Gràcies Francesc! Sort que tu ho saps apreciar...

Dídac ha dit...

Molt bona la notícia i molt bo el bloc.
Sóc el Dridrak del Racó.

Talaiòtic ha dit...

Gràcies dídac! Esper tenir més temps per venir pel racó a partir del mes que ve o el juny!