20 d’abr. 2008

S'Albaida



El grup menorquí S'Albaida presenta avui a les 20 h al Teatre Principal de Maó el seu nou disc "Xalandria", en la celebració del seu 10è aniversari. S'Albaida neix l'estiu de 1998, i de llavors ençà ha duit una línia ascendent que l'ha convertit en un punt de referència de la música folk a Menorca i, per extensió, dels Països Catalans. En la primera incursió en l'àmbit del Tradicionàrius, el grup entra en el circuit de la música folk, que es va consolidant amb actuacions en llocs destacats de la geografia musical i cultural catalana: Mercat de Música Viva de Vic, Fira d'Arrel Tradicional de Manresa o l'Espai de Música i Dansa de Barcelona. Però també es fa un espai en l'àmbit estatal (Injuve o Artistas en Ruta) i internacional (Festenal de Coumboscuro, al Piemont). S'ha carateritzat per prendre part en el compromís actiu en esdeveniments com el Correllengua, l'Acampallengua o les trobades de Músics per la llengua que s'han celebrat a Mallorca o a Eivissa. Al llarg d'aquests anys, el grup ha anat agafant forma, i s'ha fornit de col·laboradors, reconeguts en l'àmbit menorquí (Cris Juanico, Traginada, Maria Camps, Marco Mezquida) o general: Adolfo Osta, Josep Tero, Biel Majoral, Eliseo Parra, Uc, Yaron Marko, Toni Pastor, Pep Toni Rubio, i molts altres.

La confiança plena amb l'assessorament tècnic de Toni Pastor i també de Mateu Picornell per als discos del grup són també una garantia de la qualitat sonora del resultat final d'aquests productes.

Aquest grup el componen en Joan Carles Villalonga (veu i guitarró), Anna Ferrer (veu), Nicolau Espinosa (llaüt, mandolina, bouzuki, arxillaüt, guitarra barroca, mandola), Borja Moll (flauta travessera), Annabel Villalonga (guitarra), Nico Saiz (baix acústic) i Moisès Pelegrí (percussió).

A l'apartat multimèdia de la seva web podeu escoltar alguns dels seus temes, a més de veure algun vídeo musical i promocional com els que penj aquí per a la col·lecció d'Es Poblat.

Fandango del Record




Sessió de fotos del nou disc Xalandria



Enregistrament del nou disc Xalandria



Menorca 360



Platges Menorca 360




Per molts anys i molts d'èxits a S'Albaida!