14 d’abr. 2008

InfoTV comença a emetre per Internet.



El web www.infotelevisio.com ofereix televisió en directe i les notícies d’actualitat.

InfoTV ja emet per Internet per mitjà del web www.infotelevisio.com. En aquesta pàgina, recuperada després d’unes setmanes de preparatius, els internautes trobaran durant les 24 hores del dia la mateixa emissió que des de fa tres anys es difon per a tota l’àrea metropolitana de València des del repetidor de serra Perentxissa.

A més d’aquesta emissió ininterrompuda, els interessats poden trobar també les notícies del dia, amb el seu titular, el text corresponent i un enllaç a alguna pàgina web que ampliï la informació. Però l’internauta també disposa de la versió audiovisual en format windows media video (wmv), en peces que contenen la locució del periodista i les intervencions dels protagonistes. També són accessibles les notícies dels dies anteriors.

Els pròxims dies, el web infotelevisio.com ampliarà progressivament els continguts i els serveis, mitjançant l’habilitació d’espais temàtics des d’on els interessats podran obrir o descarregar-se vídeos i reportatges de temes socials i polítics, d’ara mateix o de fa un temps, però sempre de la màxima actualitat.

S’obriran també seccions dedicades a l’entreteniment, a les curiositats o a la participació dels ciutadans, que podran reflectir es aquest espai les seues opinions sobre qüestions d’actualitat.

L’emissió per Internet és una aposta d’InfoTV que va en la línia de reforçar la seua presència i arribar a tot el públic que ara mateix no té accés a un canal caracteritzat pel seu compromís amb el dret a la informació, la pluralitat política i social, la llibertat d’expressió i les idees de progrés. És també una manera ben eficaç de sortejar tots els impediments administratius que, des del juny del 2005, ha posat la Generalitat Valenciana a aquest projecte obert i progressista.

Val a recordar que InfoTV no va rebre cap llicència de televisió digital en el concurs convocat fa tres anys pel govern valencià, que va servir per dibuixar un panorama audiovisual monopolitzat per canals de televisió locals i autonòmics pròxims al Partit Popular.

Segons l’última medició oficial disponible de l’audiència, feta l’any 2007 per l’empresa TNS Global, InfoTV té 63.000 espectadors diaris i un acumulat mensual de 330.000 espectadors, xifres certament espectaculars a la vista d’un pressupost que a penes arriba als 500.000 euros anuals.

Font: Racó Català