20 de febr. 2008

The Catalan Countries recognize Kosovo



Aquesta és finalment la bandera per un nou Estat europeu acabat de néixer: Kosovo. I acompanyada per la nostra, la dels Països Catalans, que aspiram a assolir com a nació que som el mateix estatus a nivell internacional.

En aquest mapa es pot veure la situació del reconeixement internacional a Kosovo. I malauradament, el nostre territori apareix amb el color gris dels que encara no s'han pronunciat o que s'han pronunciat en contra d'aquest reconeixement. I no per ganes, sinó perquè la nostra sobirania és administrada per l'Estat castellà, que aquests dies queda en evidència davant la comunitat internacional amb la seva oposició al nou Estat al costat de Sèrbia i Rússia.

Si en el primer article sobre Kosovo de dissabte passat parlava d'hipocresia en la independència del nou país, en Xavier Capdevila encara ho deixa més clar en aquest article seu. Però més interessant em sembla pels nostres interessos postures com la del bloc A sol ixent de l'Edèn en l'article sobre el sentit de la diplomàcia dels catalans o el seu Today Kosovë, tomorrow Catalonia.

Precisament perquè no podem badar a nivell internacional, l'Alexis Vizcaino ha proposat escriure articles amb el títol "The Catalan Countries recognize Kosovo", per desmarcar-nos de la diplomàcia espanyola. I també al web E-criteri han iniciat la seva campanya.



Si hi accediu amb l'enllaç d'aquí dalt, podreu enviar un mail al President de Kosovo amb el següent text:

Poble de Kosovë,

Jo com a català t’envio una forta abraçada i el meu reconeixement com a nou Estat al món. El nostre poble també treballa incansablement per esdevenir lliure en un futur proper. Les lluites dels pobles són de dignitat i valentia, i és en aquest marc que vull reconèixer l’esforç i el coratge que heu tingut per enfrontar-vos al terror i a la tirania.

Espero que ben aviat ens trobarem en el concert dels pobles lliures i prendrem decisions que dignificaran els nostres pobles i la nostra Història.

Rep una forta abraçada catalana!

People of Kosovë,

I, as a Catalan, embrace you warmly and recognize Kosovo as a new state in the world. As you know, Catalans are also working continuously to become independent and hope to achieve this very soon.
The fight of a nation is one of dignity and courage, which is why we admire the effort and courage you showed in facing terror and tyranny.

I hope that soon we will meet as free nations and take decisions worthy of our people and our History.

I send you warm Catalan greetings and wish you all the best!

Per altra banda, podem llegir a Tribuna.cat com l'expresident italià Francesco Cossiga ha instat la Unió Europea i els Estats Units a pressionar l'Estat espanyol perquè aquest deixi de banda la seva actitud franquista i reconeigui el dret a l'autodeterminació de catalans, bascos i gallecs. En un comentari d'un anònim al bloc d'en Xavier Mir es proposa també enviar un correu al Sr. Cossiga a l'adreça cossiga_f@posta.senato.it amb el següent text:

Onorevole Signor Cossiga,

Come cittadino catalano, vorrei sinceramente ringraziarLa per il Suo aperto schieramento in favore dell’autodeterminazione del nostro paese, anche se purtroppo non ha avuto una grande ripercussione fra i mezzi spagnoli, che maggioritariamente hanno silenziato le Sue parole.

Comunque, penso che il Suo pubblico sostegno, così come quello dei Leader europei che pensano come Lei, sia indispensabile perché i Paesi Catalani –così come Euskal Herria e Galiza- possano diventare presto uno stato libero nella Communità Europea.

Cordialmente,

XXX

Anim a tots els catalans, i especialment als 82 menorquins que ja formen part d'Estatpropi.cat, a enviar aquests correus per felicitar els Kosovars i agrair les paraules de Francesco Cossiga.