2 de set. 2007

Els efectes de la presentació d'EstatPropi.cat a Menorca.

La darrera vegada que vaig fer un escrit per parlar dels adherits menorquins a Estatpropi.cat, n'hi havia 50. Els efectes immediats d'aquella publicació es poden observar en els comentaris a l'article, on feia un seguiment dels nous adherits. Si és que es pot atribuir a la publicitat feta des d'aquest bloc, és clar, però el cert és que per fi després d'un període d'estancament els nombres es tornaven a moure!

A mitjan agost anunciava que EstatPropi.Cat es presentava els dies 16 i 17 d'agost a Maó i Es Mercadal en dos actes al centre del GOB i de l'Antic Centre Sanitari d'Es Mercadal respectivament. Els organitzadors informen que els actes tenien l'objectiu de difondre la campanya EstatPropi.Cat a l'illa i ajudar a incrementar les xarxes independentistes a Menorca, i van servir per iniciar una sèrie de presentacions que han de portar la campanya per tot el territori. Segons els coordinadors del portal www.estatpropi.cat, aquesta nova fase correspon a un canvi en la dinàmica de difusió, on s'aspira a fer-se conèixer arreu.


Un moment de la presentació, amb Ciutadella al fons en un vídeo de promoció de la campanya.

N'Alexis Vizcaino, en Josep Comajuncosas i en Toni Hermoso, els tres membres de l'equip d'EstatPropi.Cat que van viatjar a Menorca, van explicar els objectius de la campanya, que són mostrar a la comunitat catalana de tot el món el mapa on hi ha independentistes. A partir del mapa realitzat entre tots, la campanya pretén mostrar al món la voluntat política, de les fins ara ja més de 12.000 persones dels Països Catalans i de l'estranger, de constituir un Estat Propi per al Poble Català. Es va fer una explicació detallada de la visualització del mapa i de les estadístiques, que permeten fer un seguiment acurat de l'evolució de la campanya a nivell municipal.



L'equip d'EstatPropi.Cat es va mostrar satisfet de l'acollida que ha tingut la campanya a Menorca, la segona illa del país darrere de Formentera amb major percentatge d'adherits.

Els tres membres d'EstatPropi.cat, a Fornells.

El moviment d'adhesions des de llavors ha estat ben interessant. Abans de la presentació encara es produïa una nova adhesió des de Sant Lluís, fet que deixava Alaior encara més tota sola a la coa de l'illa amb un sol adherit. Però a partir de les presentacions l'evolució va ser imparable. Des de Maó arribaven 2 noves adhesions, i per fi Alaior començava a remuntar posicions amb 2 adherits més, fet que la va situar provisionalment per damunt d'Es Mercadal. Finalment, també des de Ferreries i Es Mercadal arribava una nova adhesió des de cada població.

Semblava que la gran perjudicada de tot aquest moviment seria Ciutadella, que per motius aliens a l'organització no va poder comptar amb una presentació del projecte, però finalment des de Ponent també es va reaccionar a la nova situació i ara mateix el rànking està així:

1- Maó: 20 adherits
2- Ciutadella: 19 adherits
3- Ferreries: 10 adherits
4- Es Castell: 4 adherits
5- Es Mercadal: 3 adherits
6- Sant Lluís: 3 adherits
7- Alaior: 3 adherits
8- Es Migjorn: 2 adherits

TOTAL: 64 adherits

I ahir capvespre la pàgina d'Estatpropi.cat marcava que ja som 13.000 els adherits d'arreu!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A Ferreries ja n'hi ha un més!
Salut!

Talaiòtic ha dit...

Fantàstic! Idò així ja som 65! No deus ser tu?

Talaiòtic ha dit...

Avui hi ha un nou adherit des de Maó, i van 21.

Ja som 66 menorquins en total!

Talaiòtic ha dit...

Després d'uns dies sense cap adhesió, avui veig una altre adherit des de Maó (22). 67 menorquins al mapa per un Estat propi.