11 de jul. 2008

En suport de Marc Belzunces.

En Marc Belzunces és autor del bloc De l'Holocè estant i un dels impulsors de la campanya d'Estatpropi.cat. En el primer article d'enguany en aquest bloc Ja tenim aquí el 2008 vaig reproduir la sèrie de mapes de l'Espanya futura que ell mateix havia anat dissenyant durant les setmanes anteriors. Com es pot veure a la seva bitàcola, la seva passió són els mapes, la cartografia, els sistemes d'informació geogràfica, etc....

La setmana passada llegia al Racó Català que aquest blocaire ha estat acusat d'un delicte electoral per objecció de consciència a Espanya. En Marc va rebre la convocatòria per formar part d'una taula de votacions el passat 9 de març i va rebutjar anar-hi perquè considera que no ha de participar en aquests comicis perquè la seva consciència d'independentista català li impedeix col·laborar en la celebració d'un eleccions espanyoles. Ara s'enfronta a una pena de 180 a 1800 €, i a una segona pena d'arrest major, transformada en "dies-multa". En la seva compareixença al Jutjat es va limitar a lliurar una declaració escrita que reproduesc íntegrament:

En MARC BELZUNCES, amb NIF espanyol [...], i ciutadà català, DECLARA:

PRIMER.- Com a independentista català la meva consciència m'impedeix completament col·laborar en l'organització d'unes eleccions espanyoles. No tinc capacitat de triar el contrari.

SEGON.- Això no s'ha d'entendre com una desentesa cap a la meva societat, la catalana. Si fossin unes eleccions nacionals o municipals, col·laboraria com a ciutadà català. No reconec com a pròpia la societat espanyola, ni en vull formar-ne part, per la qual cosa la meva consciència m'obliga a no participar en els actes pels quals se m'obliga a declarar.

TERCER.- Des dels 12 anys tinc un fort compromís social, que ha implicat milers d'hores de dedicació sense rebre cap mena de retribució a canvi (vegeu full adjunt per a l'activitat social desenvolupada en els darrers anys). Aquesta activitat, com a integrant de diverses associacions sense afany de lucre, ha estat reconeguda oficialment i públicament amb la concessió de dos Premis Nacionals per part de la Generalitat de Catalunya, i d'un premi a la qualitat de la feina desenvolupada per part de la Universitat de Barcelona. De la meva activitat social sense lucre se n'han beneficiat, directament o indirecta, milions de persones.

QUART.- No m'he oposat en cap moment a que els meus conciutadans vulguin participar d'unes eleccions espanyoles. En cap moment s'ha d'interpretar com una oposició a la llibertat individual, però en justa correspondència demano a canvi el mateix.

CINQUÈ.- Apel·lo a la legislació nacional, espanyola i internacional que reconeixen i defensen la llibertat de les persones, la llibertat de pensament i de consciència, el dret a la dignitat, l'oposició a actes degradants, el dret inviolable de la dignitat personal, el lliure desenvolupament de la personalitat, la llibertat d'ideologia, la integritat moral, el dret a l'honor i a la pròpia imatge; el dret a viure amb dignitat i l'oposició a qualsevol tipus de maltractament.

SISÈ.- Que l’obligació de comparèixer a la Mesa electoral d'unes eleccions espanyoles atempta greument contra la meva LLIBERTAT, la meva PERSONALITAT, la meva DIGNITAT, la meva MORAL, la meva CONSCIÈNCIA, el meu HONOR, la meva IDEOLOGIA i la meva IMATGE PÚBLICA, sent a més una acte públic degradant i humiliant i un maltractament psicològic.

SETÈ.- Que la LOREG, per la qual se m'obliga a declarar, no pot prevaldre per sobre dels drets i llibertats fonamentals abans esmentats.Pels motius exposats cap coerció, multa o pena em farà complir cap mena de citació com la que m'obliga a declarar, per la qual cosa aquests mecanismes perden el seu valor i poden dur a la meva persona a un greu perjudici completament arbitrari. Tanmateix, no tinc cap més opció que acceptar les conseqüències derivades del que em dicta la meva consciència.

Barcelona, Països Catalans, 3 de juliol del 2008.

Els mapes poden servir (entre d'altres coses) per ensenyar el camí a altres persones, i en Marc demostra que de mapes en sap un munt. No puc sinó manifestar la meva felicitació i admiració per l'acte realitzat i la coherència i fermesa demostrada. En podeu trobar informació de primera ma als següents apunts:






2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Aquest dimarts, durant la presentació d'un llibre al Fnac, tenia en Marc Belzunces assegut entre el públic just darrera meu. Reconegut per la taula el van convidar a prendre la paraula i explicar breument el seu cas. Jo ja el coneixia i haig de dir que el que li està passant a aquest noi resulta com a mínim surrealista. Per un tema purament administratiu se li demana pena de presó i mentrestant assassins i violadors, estafadors de tota mena (Albertos...) i altra fauna es passegen lliurament pels carrers d’aquest país. Marc: tota la meva solidaritat!

Talaiòtic ha dit...

Tens tota la raó Miquel. Jo em deman si ja han detingut a ningú a l'Ajuntament de Barcelona per pagar 262.000 € pel manteniment del bloc del senyor Jordi Hereu, alcalde de la ciutat del Partit dels Sectaris Colonials! És una vergonya!