22 de set. 2008

Els Blocs Menorquins Sobiranistes.

Quan el passat juliol vam arribar als 100 menorquins adherits al mapa per un Estat propi, ja em vaig referir en el corresponent article sobre l'aparició d'un nou bloc menorquí que també havia inclòs el banner d'Estatpropi.cat entre els seus enllaços. Es tractava del bloc de l'Associació Cultural Puig d'Ostern de Ferreries, que ara ha canviat el nom pel d'Associació Cultural Ses Tres Boques. Em demanava en aquell escrit que hi hauria d'haver més blocs menorquins que incloguessin aquest enllaç i que es declarassin partidaris d'un Estat propi adherint el bloc a la Xarxa de Blocs Sobiranistes, i en un comentari deia que seria genial poder tenir una secció específica de blocs menorquins adherits.

Idò bé, sense esperar més adhesions, durant les vacances d'agost ja vaig crear aquesta secció que haureu vist just davall de la de la blogosfera nacional i abans de la dels altres blocs menorquins. Inicialment a Ciutadella hi vaig incloure aquest bloc, El Claustre de Shangri-La i el Diari d'un Cremat d'en Francesc Sintes, dos blocs que no tenen banner d'Estatpropi.cat però que sí que estan adherits a la XBS, tot i que el darrer està inactiu des del gener. I a Ferreries el bloc del Puig d'Ostern, que tenia enllaç a Estatpropi però que no estava adherit a la XBS.

Amb el reinici de l'activitat del bloc de Can Lluri després de l'estiu aquesta passada setmana, en veure-hi el banner amb l'enllaç a la pàgina de la Comissió dels 100 anys de l'Estelada, no vaig poder evitar de comentar el tema d'afegir el d'Estatpropi i entrar a la XBS i així ho ha fet. El bloc de Can Lluri ja inclou no només el banner sinó també el marcador dels adherits menorquins per un Estat propi i per suposat ja l'he inclòs dins els Blocs Menorquins Sobiranistes. Esperem que el seu autor segueixi donant guerra ara que se'n va a estudiar a Barcelona! I el bloc del Puig d'Ostern, després de trobar la seva nova direcció com a Ses Tres Boques i fer-los el mateix suggeriment, també s'han adherit a la XBS.

Ara mateix, per tant, som 5 blocs sobiranistes a Menorca (de fet, 4 en actiu): 3 de Ciutadella i 2 de Ferreries. Si aquestes dues poblacions sumam 51 adherits a Estatpropi.cat, com és que amb els 43 que sumen ara mateix Maó, Es Castell i Sant Lluís no hi ha encara cap bloc sobiranista a la banda de llevant? I si hi és, jo almenys no el conec. Tenir un bloc sobiranista a cada poble de Menorca segurament serà difícil a curt termini, però resulta estrany que sobretot Maó amb 36 adherits estigui sense cap bloc sobiranista i a Ciutadella amb 29 en tinguem 3.

Segur que alguns blocs més que ja estan en actiu es podrien declarar també per un Estat propi. I si no és així, a veure si de totes maneres alguns dels 107 menorquins que ja donam suport a la independència de la nostra nació es decideix a obrir el seu propi bloc sobiranista. Qualsevol tipus de bloc és vàlid per adherir-se a la XBS o a EstatPropi.cat.



I precisament ara fa una setmana, Estatpropi.cat va arribar als 20.000 adherits. La notícia va sortir en diversos mitjans, com a Vilaweb, el Racó Català, on es diu que el mapa, amb les adhesions voluntàries de la gent "és un bon desmentiment per a la idea que la nació catalana es limita a alguna de les comunitats autònomes dels PPCC sota sobirania espanyola", o El Singular Digital, que destaca que segons els promotors "la bona acollida d’aquesta iniciativa es deu al fet que es tracta d’un producte engrescador, que ha mantingut la independència dels partits polítics i no ha buscat la promoció a través de cares conegudes sinó mitjançant la col•laboració amb entitats i col•lectius diversos”.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El "Diari d'un cremat" tornarà. No sé quan, però serà prest.

Francesc Sintes

Talaiòtic ha dit...

Perfecte! Bona notícia Francesc! I ja que hi som... a veure si t'animes tu també a posar un marcador d'Estatpropi.cat, he, he...
;-)

Avui dos adherits més, un de Ciutadella (el que fa 30) i un altre d'Es Mercadal (el 5è). Des de fa una setmana que hi ha una mitjana de més d'una incorporació per dia. Quin exitàs!

Anònim ha dit...

Hola compatriotes,

estic de vacances a Sant Lluís a casa d'uns amics. LLàstima del temps i per això encara tinc temps de llegir-vos.
Endavant amb la iniciativa i molt d'exit!.

Salut
Manel Bargalló

Miquel Saumell ha dit...

Hola Talaiòtic,
Aquests dies hem estat a Ciutadella amb uns amics. Cap de setmana perfecte, en tots els sentits. Si hagués disposat del teu telèfon t'hagués trucat per saludar-te personalment. Et felicito (novament) pel blog, que he recomanat a amics meus ciutadellencs. Encara que jo no sigui menorquí m’interessa molt tot el que expliques. Endavant!

Talaiòtic ha dit...

Gràcies Manel, esper que aquest temps no t'esgarriï del tot les teves vacances a l'illa.

I a tu també Miquel, especialment per les recomanacions als teus amics de Ciutadella.

Dóna gust fer un bloc amb lectors així!