28 de nov. 2007

Espoli econòmic.

Començ avui una nova secció anomenada Espoli econòmic on ja hi he inclòs alguns articles que estaven sense classificar relacionats amb el tema del dèficit fiscal, els problemes de finançament a què ens sotmet l'Estat castellà, la manca d'inversions al nostre país en infraestructures i serveis tant per part dels poders públics castellans com d'empreses privades que viuen del centralisme (i del nostre treball). Segurament n'hi podria posar algun més que ara no he vist, però aquests dies estic bastant enfeinat i no tenc tant de temps per dedicar-m'hi com voldria.

Com que aquest és un tema espinós, millor començar amb una mica d'humor amb aquest vídeo paròdia-provocació publicat per Això toca sobre el caos de rodalies a la principal ciutat dels Països Catalans: Barcelona.



Val més riure, però el cert és que la nostra situació colonial no ens hauria de fer ni mica de gràcia... Pròximament, més sobre aquest tema.

6 comentaris:

Eleuteri Qrim ha dit...

El collonut és que als del vídeo se'ls entén tot. I en tot cas duen peu amb la llengua de tots: el català. Cosa que no saben fer les televisions botifleres (tv3 i etc.) quan hi fiquen gent forastera i els qui no sabem foraster : castelladre, no hi entenem futil.la.

Talaiòtic ha dit...

Sí, estic d'acord que les televisions del país haurien de posar subtítols en català quan algú parla en qualsevol altra llengua, inclòs el castellà.

Si demanam un espai comunicacional propi, l'hem de tenir amb un criteri autocentrat, i ni els catalanoparlants de l'Estat castellà sabem tots francès ni els catalanoparlants de l'Estat francès saben tots castellà, per exemple.

Anònim ha dit...

un tema muy original sin duda.
Un tema que por desgracia era puramente marginal.

Y es que no hay derecho como nos tratan. Vivimos en la puta miseria: con problemas graves de abastecimiento y de comunicaciones.

Madrid, esos cabrones, nos deberían dar más dinero, mucho más.
Somos tan españoles como ellos; y no hay derecho que nos traten así.

¡Mas subvenciones para CAtaluña!

¡Mas pasta!

Que Cataluña también es España.

Que pena que no pueda ver el video; en cualquier caso a mi estas cosas no me hacen ni puta gracia, así que si dices que es de humor, pues que no me pierdo nada.

Talaiòtic ha dit...

Benvingut Confinado. Gràcies per la teva visita i el teu comentari. Només una puntualització: Madrid no ens ha de "donar" res, ni ens ha de "subvencionar" res de res. Simplement, ha de deixar de "prendre'ns" el que és nostre, i ja decidirem nosaltres què donam i a qui ho donam.

La decisió és nostra, si ens tracten com ens tracten, és perquè ho permetem. Ni més ni menys. Amb partits espanyolistes que prefereixen defensar una ministra abans que els ciutadans només perquè és "dels seus" o criticar-la només perquè és "dels altres" així anam.

Anònim ha dit...

Pues en la cabecera de tu artículo te refieres en tono de queja, y literalmente, a "la ausencia de inversiones en infraestructuras".

Y era por esto que me solidarizaba.

Evidentemente, mi tono era irónico. Espero que se tolere la pequeña broma; y además en castellano (esto va sobre todo para el ko, colega del "mató" que aiera su odio irracional por el ciberespacio).

Te animo a seguir en tu lucha; de verdad.

Aunque con este talante, la verdad, me temo que nunca llegareis a nada.

Cordialmente. Y además, hoy desde Madrid, además,

(soy un facha, ya veis, me gusta venir a pasear a Madrid)

Talaiòtic ha dit...

Confinado, una cosa és invertir i una altra "donar" o "subvencionar". I no es semblen de res.

Evidentment que la ironia se't notava, i em fa tot l'efecte també que no era el primer comentari que deixaves en aquest bloc...

Que vagi de gust per Madrid, jo avui voldria ser a Barcelona.