2 de des. 2008

Es Poblat: any 2

Avui fa dos anys de la fundació d'Es Poblat d'en Talaiòtic. Durant aquest temps, col·legues de diferents blocs ens hem anat connectant a través dels enllaços que ens ofereixen tant als autors com als lectors dels blocs viatjar d'un bloc a un altre amb només un clic de ratolí. Tant prest ets a un bloc de Ciutadella, com a un de Ferreries, de Barcelona, d'Arenys, València o Novelda. I també fora de Catalunya: a Occitània, Aragó, Alemanya o els Estats Units d'Amèrica.

La llista de blocs enllaçats en Es Poblat es va fent tan llarga que de cada vegada m'és més difícil seguir-los tots. Però per açò existeix l'eina de suscripció que permet rebre l'actualització via RSS i que fins ara no havia emprat.

El blogger ofereix dues opcions incloses recentment "de sèrie" (és a dir, que es poden activar molt fàcilment sense necessitat de tenir especials coneixements informàtics) per seguir els blocs per via de suscripció: una d'externa i una d'interna. L'externa és una llista de blocs que permet crear una secció amb els blocs enllaçats i en la que apareix l'enllaç cada vegada que hi ha una actualització amb un nou article, visible per tots els visitants del bloc. És la que des d'aquest cap de setmana podeu veure just davall de la secció de la Xarxa de Blocs Sobiranistes.

La interna és una llista similar que s'ubica en el panell de control de cada usuari de blogger i que permet fer el mateix seguiment, amb la diferència que aquest seguiment el pots fer públic o anònim. Si el seguiment intern el tries com a públic, l'autor del bloc seguit rep també des del seu panell de control l'indicador que has fet la suscripció amb el teu bloc (si també és de blogger). L'avantatge que dóna aquesta opció interna és que també existeix una nova funció en la que es pot fer una secció de seguidors del bloc. Des d'ara podeu veure aquest nou apartat amb els usuaris de blogger que ara mateix ja han activat aquesta opció interna per seguir els articles d'Es Poblat i que també permet fer la suscripció. Fins ara els autors de blocs coneixíem els blocs que ens enllacen gràcies a les visites que ens arriben des d'altres llocs, però d'aquesta manera es pot saber sense necessitat de rebre cap visita prèvia. Tampoc és necessari tenir un bloc propi, només amb un compte d'usuari de blogger, tothom pot crear la seva llista de blocs i rebre les actualitzacions per seguir-los, de forma pública o privada.

Per celebrar tots junts aquest segon aniversari, tant si teniu bloc com si no, animeu-vos a fer-vos seguidors d'Es Poblat! Que hi ha pastís per tothom!!



Salut i que aprofiti!!


17 comentaris:

Francesc Sintes Giménez ha dit...

Per molts d'anys, Talaiòtic!

Pere ha dit...

I que en siguin molts més!
De moment ja m'he fet un perfil per seguir Es Poblat i fer comentaris. Ja casi me tens enredat per fer un bloc...

Quina bona pinta que fan els pastissos!

Anònim ha dit...

Jo destacaria del teu bloc el canvi d'estil que vas fer fa un any. Els articles van esdevenir veritables documents de treball. Eines molt ben documentades que des de Ciutadella radien un esperit de país, necessari en un país que com el nostre necessita d'estructura ferma.
Com a lector i compatriota, t'animo a seguir!
Per molts d'anys, talaiòtic!!!

àlex ha dit...

Per molts d'anys i endavant ses atxes.

Talaiòtic ha dit...

Moltes gràcies Francesc, Pere, Alexis i Àlex!

Pere, no tenc paraules. T'has fet un perfil de blogger per seguir el meu bloc? Seria genial que n'obrissis un i que l'afegissis a la XBS i amb Estatpropi.cat. Tens el meu seguiment garantit! Per cert, aquesta foto que t'has posat, és el que imagín??? ;-D

Alexis, no sempre serà possible fer articles com els del Projecte 9 de juliol o la sèrie sobre el nom de la Nació, que també està rebent moltes visites. No som conscient d'haver fet un canvi d'estil ara fa un any, però si tu el veus bé benvingut sigui!

Salut a tots, i no sigueu empegueïdors, agafau el pastís que vulgueu, per favor!

Talaiòtic ha dit...

Per cert, que veig un nou adherit de Ciutadella per un Estat propi: el 32è i ja som 112 menorquins!

no em puc imaginar una manera més bona de celebrar els 2 anys que amb tots vosaltres i amb nous adherits per un Estat propi. Gràcies amics!

nelmartí ha dit...

Felicitats Talaiòtic per aquests dos anys d’intensa feina. M’agraden les teves aportacions, sempre ben elaborades i documentades. M’has estalviat d’escriure moltes coses que sense cap dubte compartim. Sort, endavant!

Unknown ha dit...

Felicitats i per molts anys Talaiòtic. El meu blog també farà dos anys el proper dia 8 de desembre. Per cert, el primer comentari va ser teu.

Gracies per tot.

Talaiòtic ha dit...

Gràcies també a vosaltres, Nel i Santi. Es Poblat també és el vostre poblat.

Nel, veig que també t'has obert un perfil d'usuari de blogger! Ara et falta afegir-te a la llista d'habitants habituals d'Es Poblat, he, he... Merci.

Santi, el dia 8 seré al teu bloc per celebrar-ho. Crec que tu vas ser el segon comentarista d'Es Poblat, perquè el primer és un anònim que ho va fer el dia 6. Però el teu comentari de dia 8 és a la primera entrada d'aquest bloc. I també has estat el segon en afegir-te als seguidors d'Es Poblat. Moltes gràcies!

Pere ha dit...

Talaiòtic, el perfil me'l vaig obrir fa uns dies, i el teu aniversari m'ha vingut perfecte per estrenar-lo. La foto és en Pere de sa favera, no sé si és el que t'imaginaves, però me pens que sí. Sobre obrir un bloc no sé, m'agrada llegir però escriure no m'acaba de convèncer.

Sort i gràcies pel teu bloc.

Talaiòtic ha dit...

Ok, Pere. Però ja saps que si decideixes obrir-ne un, estaré encantat. I qualsevol dubte que tenguis, només ho has de demanar. Sí, en Pere de sa favera era el que em pensava. Molt bo.

wenç ha dit...

Moltes felicitats!!! Els orígens d'Es Poblat no els conec perquè em vaig introduir a la blogosfera menorquina quan vaig obri el meu bloc però només dir que actualment ets un dels meus referents en la blogosfera menorquina i segur que també ho ets d'altres blocs. Ànims per seguir així durant molt temps! La lluita continua!

Talaiòtic ha dit...

Moltes gràcies Wenç! No m'acostum a què em diguin que som un "referent". Segur que tu donaràs molta més guerra que jo. De fet, ja ho fas fora de la blogosfera. No canviïs mai!

Per cert, també te convit a què facis clic a l'apartat de "Segueix aquest bloc" a la columna lateral i te converteixis en habitant habitual d'Es Poblat. És tot un honor comptar amb tu.

Ses Tres Boques ha dit...

Enhorabona pel treball que fas. Nosaltres també ens hem convertit en seguidors del teu bloc.
Salut i força!

Talaiòtic ha dit...

Genial, companys de Ses Tres Boques! Moltes gràcies per fer d'Es Poblat el que és. Sense vosaltres no tindria sentit.

Anònim ha dit...

Encara que tard (tenc molt bones excuses!, vull sumar-me a les felicitacions que has rebut per aquests dos anys de Poblat. Seguidora habitual i comentarista ocasional, esper continuar-ho sent per molts d'anys!

Talaiòtic ha dit...

No necessites excuses Maite, que aquí tothom entra i surt quan vol i com vol. Gràcies a tu també per ser-hi.